Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Θ.Μωραΐτης:«Διαμορφώνουμε τους όρους για μια μεγάλη κυβερνώσα δημοκρατική παράταξη»

 • Όλα από την αρχή, χωρίς προαπαιτούμενα, πονηρούς αστερίσκους και ψιλά γράμματα
 • «Ανοιχτοί σε διάλογο για νέο εκλογικό νόμο χωρίς πονηρά πολιτικά παιγνίδια»
 • «Ο Μητσοτάκης… τρολάρει το Κεντρο με την επιλογή των αντιπροέδρων»

«Στόχος μας δεν είναι απλά η δημιουργία ενός τρίτου πόλου. Είναι να διαμορφώσουμε έναν κυρίαρχο προοδευτικό πόλο, μια μεγάλή κυβερνώσα δημορατική παράταξη που θα οριοθετηθεί ξεκάθαρα απέναντι από τη δεξιά συντήρηση των δήθεν μεταρρυθμιστών αλλά και απέναντι από την τυχοδιωκτική λαϊκίστικη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας Επικοινωνιακού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραιτης  μιλώντας σήμερα το πρώί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Αταιριαστοι».

Ο κ. Μωραΐτης χαρακτήρισε «γενναία και ειλικρινή» την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για συμπόρευση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς τονίζοντας οτι «υπερβαίνει τα προβλήματα που κρατούν κατακερματισμένο τον χώρο». «Λέμε όλα από την αρχή, χωρίς προαπαιτούμενα, πονηρούς αστερίσκους και ψιλά γράμματα. Τα κόμματα κρατούν την αυτοτέλεια τους». Σε ερώτημα αν το κάλεσμα αφορά σε όλους ο κ. Μωραΐτης είπε: «Όλοι μέσα, χωρίς αποκλεισμούς. Κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, πολιτικές κινήσεις, σύντροφοί μας που διαδραμάτισαν έναν ιστορικό ρόλο». Για το θέμα του επικεφαλής της παράταξης τόνισε οτι «όλοι θα έχουν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα». Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά  οτι «όσο περισσότερες υποψηφιότητες τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα». Σημείωσε ωστόσο οτι «πριν φτάσουμε στην εκλογή του επικεφαλής πρέπει στη συνδιάσκεψη να οριοθετήσουμε ένα πλαίσιο αρχών και αξίων. Άλλωστε έχουμε περισσότερα πράγματα που μας ενώνουν παρά που μας χωρίζουν».

«Ανοιχτοί σε διάλογο για νέο εκλογικό νόμο χωρίς πονηρά πολιτικά παιγνίδια»

Ερωτώμενος για την πιθανή κυβερνητική πρόθεση να φέρει νέο εκλογικό νόμο δήλωσε οτι η δημοκρατική συμπαράταξη είναι ανοιχτή στο διάλογο αλλά δεν θα επιτρέψει να παιχτούν πονηρά πολιτικά παιγνίδια.

«Ο Μητσοτάκης… τρολάρει το Κεντρο με την επιλογή των αντιπροέδρων»

Αναφερόμενος στο νέο πρόεδρο της ΝΔ ειπε οτι θα κριθεί στη συνέχεια αλλά ήδη η επιλογή των αντιπροέδρων έχει ξεκαθαρο και συγκεκριμένο πολιτικό στίγμα. Όπως τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά «με την τοποθέτηση αυτή… τρολάρει το Κέντρο».

Ο κ. Μωραΐτης συμπλήρωσε οτι «οι διαφορές μας με τη ΝΔ είναι ριζικές, είναι ο διαχρονικός μας πολιτικός αντίπαλος. Και η παράταξη που θα διαμορφώσουμε θα είναι αυτή που θα αντιπαρατεθεί απέναντι στη συντηρητική παράταξη. Κατι που δεν μπορεί να κάνει αυτή η χρεωκοπημένη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ»

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. ΕΞ.ΑΝΔ

  EXETE ΣΕ ΟΛΑ ΔΙΚΙΟ!!!

  ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΤΕ ΠΑΛΙ.

  “ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΑΣΟΚ” ΚΑΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ

  ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.

  Σημ. ΤΟ Αγρίνιο Νιούζ νομίζω δεν έχει κανένα λόγο να κόβει σχόλια που δεν συκοφαντούν κάποιον. Αυτό το έκαναν άλλοι / είχαν πάρει εργολαβία το προμόσιον του συγκεκριμένου/ και σήμερα δεν τους παρακολουθεί και δεν τους πιστεύει κανένας. Μη το χαλάτε και σεις το site και είναι μια χαρά. Έλεος. Να χουμε να διαβάζουμε κάτι και να μην είναι όλοι πιασμένοι. Άλλωστε γι’ αυτό υπάρχει ο χώρος των σχολίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.