Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

Θ. Σώκος: «Καλύτερα να μας φοβούνται παρά να μας εκβιάζουν» (video)

Θ. Σώκος: «Καλύτερα να μας φοβούνται παρά να μας εκβιάζουν» (video)

1

2112

Συγκέντρωση υπό βροχή  στο Αγρίνιο

Η ξαφνική δυνατή βροχή που έπεσε στο Αγρίνιο  δεν ευνόησε την κεντρική πολιτική συγκέντρωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Θύμιου Σώκου, με τον συνδυασμό «Δυτική Συμπολιτεία». Ο κ. Σώκος αναγκάστηκε να κλείσει γρηγορότερα του προβλεπόμενου την ομιλία του γιατί ο κόσμος δεν είχε ομπρέλες αλλά πρόλαβε να μεταδώσει μαχητικό μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις μιλώντας στο πλήθος που συγκεντρώθηκε . Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Σώκος δεν θέλησε να μιλήσει με ομπρέλα και προτίμησε να συντομεύσει την ομιλία του για να μην βρέχονται οι συγκεντρωμένοι. Εμφανίστηκε πάντως  βέβαιος για τη νίκη του συνδυασμού του «Δυτική Συμπολιτεία» στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, τονίζοντας ότι «τη Δευτέρα η Περιφέρεια περνά στα χέρια της κοινωνίας και του υπερήφανου λαού της Δυτικής Ελλάδας».

Ξεκινώντας, πάντως, την ομιλία του μπροστά σε πολλούς ψηφοφόρους του, είπε πως «όσες αντισυγκεντρώσεις και να κάνουν δεν θα αποτρέψουν τους Αιτωλοακαρνάνες να ψηφίσουν τους δικούς τους ανθρώπους», επαναφέροντας-χωρίς να ονοματίσει- τις αιτιάσεις που έκανε γνωστές και στον τοπικό Τύπο, για «ανφέρ» από την πλευρά Κατσιφάρα που έκανε και αυτή συγκέντρωση στο Παπαστράτειο, μισή ώρα νωρίτερα.

Ο κ. Σώκος στο ξεκίνημα της ομιλίας του απήυθηνε αυστηρή προειδοποίηση να σταματήσουν έστω και την ύστατη στιγμή οι εκβιασμοί, οι παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και τα απαράδεκτα διλλήμματα που κάποιοι μπροστά στον πανικό τους τα χρησιμοποιούν ώστε να διασώσουν οτιδήποτε τους έχει απομείνει λέγοντας χαρακτηριστικά «είναι καλύτερα να μας φοβούνται παρά να μας εκβιάζουν».
Στην ομιλία του ο κ. Σώκος μεταξύ άλλων επεσήμανε: « Είμαστε αφοσιωμένοι στο καθήκον για την υπεράσπιση των συμφερόντων της κοινωνίας και δεν μπορούμε να σιωπούμε τη στιγμή που ο τόπος μαστίζεται από τη φτώχεια ενώ οι νέοι αλλά και οι μεγαλύτεροι μαστίζονται από την ανεργία» ενώ ανέδειξε την ανάγκη για συνοχή και αλληλεγγύη της κοινωνίας, με ανάπτυξη, ώστε να σπάσουν τα δεσμά της απραξίας και της υπανάπτυξης και να έρθει η πολιτική στο προσκήνιο γιατί το πρόβλημα στη χώρα είναι πρόβλημα πολιτικής και δημοκρατίας.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του κ. Σώκος αναφέρθηκε σε μια σειρά μεγάλων υποδομών που μένουν αναξιοποίητες κάνοντας αναφορά στο παλιό Νοσοκομείο του Αγρινίου που ακόμη δεν έχει αποφασιστεί η μελλοντική του χρήση, τα μεγάλα λειτουργικά προβλήματα του νέου Νοσοκομείου, το λιμάνι στο Πλατυγιάλι που, όπως είπε, «είναι μέσα στα πέντε μεγαλύτερα και καλύτερα λιμάνια της Ευρώπης αλλά κάποιοι το θέλουν σκόπιμα χωρίς δρόμο, κατηγορώντας ευθέως την παρούσα Περιφερειακή Αρχή ότι ενέταξε την οδική σύνδεση Πλατυγιάλι-Γουριά για τα μισά χιλιόμετρα από τις προβλεπόμενες μελέτες μιας και κόπηκαν δεκατέσσερα εκατομμύρια ευρώ.
Επεσήμανε ακόμη την μη αξιοποίηση των εργοταξιακών χώρων της Γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου και έκανε ειδική αναφορά ότι ο ίδιος ως Νομάρχης παρέδωσε το 2010 φακέλους τόσο με έργα δημοπρατημένα και ενταγμένα στο ΕΣΠΑ τα οποία η Περιφέρεια ξεκίνησε πρόσφατα και μετά από τέσσερα χρόνια καθυστέρησης όσο και μια σειρά μελετών κρίσιμων έργων έτοιμα προς δημοπράτηση.
Ο κ. Σώκος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Περιφέρεια αλλά και η χώρα πρέπει να σταθεί σε ισχυρή παραγωγική βάση, αυτή του πρωτογενούς τομέα, αξιοποιώντας όλο το επενδεδυμένο κεφάλαιο που έχει διατεθεί για τις υποδομές της.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σώκος κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στο πλευρό του στη μεγάλη εκλογική μάχη της 18ης Μαΐου ώστε να υπάρχει έλεγχος, διαφάνεια και δίκαιη κατανομή αναπτυξιακών κονδυλίων για την επίτευξη του μέγιστου αποτελέσματος ακριβώς εκεί όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη, χωρίς τις ρουσφετολογικές πρακτικές που εμπαίζουν και προσβάλλουν την κοινωνία.
4 35

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΜΑΝΩΛΗΣ Κ.

    Eυτυχώς οι αγρινιώτες και οι αιτωλοακαρνάνες έδειξαν χθες βραδύ ότι έχουν και κρίση και άποψη. Έδειξαν με την παρουσία τους ότι οι κομματικοί υποψήφιοι που στηρίζονται απο παράγοντες κόμματα του παρελθόντος και συμφέροντα ΔΕΝ έχουν καμία τύχη. Επιτέλους τώρα ψηφίζουν και με τοπικά κριτήρια και με ικανούς….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.