Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Ιδέες για Πανεπιστήμιο στην κυρία υπουργό

sia

Δεν είναι και πολύ καλά τα μαντάτα από τα υπουργεία κι όχι τίποτε άλλο αλλά πρόκειται σύντομα να τα χρειαστούμε. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του αλαλούμ με το 23% στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, όπως και ο μέγας χαμός με τα θρησκευτικά, που έκλεισε σε μορατόριουμ με την Εκκλησία και σε αναλογία 70%-30% υπέρ Ορθοδόξου Δόγματος στην διδασκαλία στα σχολεία. Oμού μετά εγκυκλίου που θα αφήνει στην ευχέρεια του διευθυντή να κρίνει ποιος θέλει να γλιτώσει τα θρησκευτικά μόνο για την κοπάνα!

Αλλά για εμάς εδώ στο Αγρίνιο δεν είναι αυτά τα σπουδαία. Στην Πάτρα αλυχτάνε για το Πανεπιστήμιο ήδη, αφού εξελέγη η κυρία Βενετσάνα(από όνομα πάντως σκίζει, πρέπει να της το αναγνωρίσουμε)και κατάλαβε ότι “τοπική κοινωνία” έχει μόνο η Πάτρα. Βοηθάει λέει την  τοπική κοινωνία το Πανεπιστήμιο και πρέπει να του επιτρέψουμε να συνεχίσει να βοηθά. Την Πάτρα, όχι το Αγρίνιο. Αυτό το δεύτερο είναι μια ειδική περίπτωση για την κυρία Βενετσάνα που “δεν έχει την πολυτέλεια να συντηρεί τμήματα εκτός Αχαΐας”…

Υπάρχει, δε, φόβος να είναι αλήθεια ότι η αρμόδια υφυπουργός κ. Σία Αναγνωστοπούλου- ο άνθρωπος που μοιάζει πιο πολύ από κάθε άλλον στα παγκόσμια χρονικά με τον Ρόμπερτ Πλαντ των Led Zeppelin, όχι μόνο στο μαλλί-έχει κατά νου όντως να το κάνει το απονενοημένο διάβημα.

Έχει δυο δυνατά στοιχεία που συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση: είναι από “απέναντι”, από Πάτρα, ενώ έχει και ακαδημαϊκή καριέρα στον Πάντειο Πανεπιστήμιο, εκεί που ο καθηγητής Ρούσσης κάποτε για να σου περάσει το μάθημα σε ρώταγε πόσο κόκκινα αισθήματα έχεις, ποδοσφαιρικά και πολιτικά.

Οπότε, πάρτε κράνος και να είστε έτοιμοι για τα χειρότερα. Μαθαίνουμε ότι ο δήμαρχος Αγρινίου ήδη είχε επαφές για το θέμα και έχει πληροφορηθεί τα καθέκαστα. Ξέρει ότι οι δηλώσεις που θα κάνουν οι βουλευτές, οι οποίοι έχουν δουλειές αυτές τις μέρες, μάλλον για την τιμή των όπλων θα είναι και ίσως μόνο από την Περιφέρεια μπορεί να αναμένει συμπαράσταση.

Το σίγουρο είναι ότι δεν θα πλήξουμε. Μάλιστα αν σκεφτούμε ότι η κυρία υπουργός έχει σπουδές στη Γαλλία πάνω στην τουρκική γλώσσα και τον τουρκικό πολιτισμό(!) ίσως και να έχουμε μια και μοναδική ευκαιρία για να μείνουν πανεπιστημιακές σχολές στο Αγρίνιο. Να της πάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες λέξεις που έχουν γραφτεί σε τούτον τον τόπο υποστηρίζοντας ότι «ένα τουρκοχώρι ήμασταν πάντα»(έχουν χυθεί τόνοι μελάνι από ζηλωτές πάνω στο θέμα)ώστε να την πείσουμε να μας λυπηθεί και στο φινάλε αν (που λέει ο λόγος, βρε αδερφέ) δεν της περισσεύει τίποτε άλλο, μια έδρα Τουρκικών Σπουδών, που είναι και το στοιχείο της, καλοδεχούμενη είναι, από το ολότελα. Δεν υπάρχει αμφιβολία άλλωστε ότι, προσεχώς, ένα σχετικό πτυχίο θα είναι μεγάλο εφόδιο στην Ελλάδα…

 

Γ.Συμψηρής

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

14 Σχόλια

 1. antikeimenikos

  Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κ…λους…

 2. Κωνσταντίνος Σαμψών

  Πολύ απαξιωτικά αναφέρεστε για την πόλη στην οποία (πιθανώς) κατάγεστε και ζείτε κύριε Συμψηρή. “Ενα τουρκοχώρι ήμασταν πάντοτε” . Και δεν είναι η πρώτη φορά.

  Ολη η Ελλάδα ήταν υπό του τουρκικού ζυγού για 400 χρόνια. Γιατί πρέπει να σταθώ στη δική μου περιοχή και να την ονομάσω απαξιωτικά τουρκοχώρι.

  Πιστεύετε ότι με αυτό τον τρόπο γραφής (υπέρμετρα απαξιωτικός) βοηθάτε σε κάτι ;

 3. Γ.Συμψηρής

  Κύριε Σαμψών έχω καταλάβει ότι δεν με συμπαθείτε και πολύ αλλά τουλάχιστον διαβάστε τι γράφω. Απαξιωτικά γράφω ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΌΤΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΆΝΤΑ ΕΝΑ ΤΟΥΡΚΟΧΩΡΙ! Όπως πλάκα κάνω και για την κυρία υπουργό της Παιδείας που έχει την ωραία συγκυρία να είναι σπουδαγμένη πάνω στον τουρκικό πολιτισμό.Η όλη ιδέα άλλωστε για τουρκικές σπουδές στο Αγρίνιο μια αιχμή είναι.
  Συγγνώμη για τα κεφαλαία αλλά από την προσωπική σας αντιπάθεια μπορεί να σας ξέφευγε κι ετούτη η εξήγηση.

 4. comments

  Το αρθρο του κ.Συμψηρή ειναι βέβαια με αιχμές και υπονοούμενα,αλλά δεν ενοχλεί.Ειναι μια δημοσιογραφική οπτική.Η ενσταση του κ.Σαμψώνα, δεκτή ως καλοπροαίρετη.Δεν προκύπτει κάποια μη συμπαθεια κ.Συμψηρή ,εκτός αν εχετε προσωπικά.Το διαδίκτυο δεν ειναι ουτε ο πιό κατάλληλος χώρος γι αυτό,ουτε και εχει αξία να διαβάζουμε “μπηχτές”.Ενας γόνιμος διάλογος ειναι αυτό που χρειάζεται.Τα άλλα ολα ειναι εκ του περισσού.

 5. Κωνσταντίνος Σαμψών

  Θέμα αντιπάθειας δεν τίθεται ούτε κατ’ελάχιστο.
  Να σας θυμίσω ότι έχουμε γνωριστεί και προσωπικά.
  Διαφωνώ με τις μερικές φράσεις που γράφεται σε κάποια άρθρα αλλά κατά πλειοψηφία συμφωνώ με τα περισσότερα.
  Το συγκεκριμένο εύκολα γίνεται παρεξηγήσιμο, καθότι δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει η πλάκα που όντως κάνετε στην υπουργό με την άποψη οτι ήμασταν ενα τουρκοχώρι.
  Ισως να έχω θέμα ορθής κατανόησης εγώ αλλά νομίζω οτι δεν αξίζει να το πλατιάσουμε.

 6. Κώστας Παπασπύρου

  Συνωνόματε Σαμψών έχετε αποδείξει πάμπολλες φορές την απαξίωση σας για το Αγρίνιο οπότε δεν σας παίρνει να μιλάτε με τέτοιους χαρακτηρισμούς για τον Συμψηρή.

 7. Κωνσταντίνος Σαμψών

  Κύριε Παπασπύρου, το πιο πιθανό είναι ότι αναφέρεστε σε άλλο άτομο.
  Ωστόσο αν έχετε αποδείξεις για αυτό που ισχυρίζεστε παρακαλώ παραθέστε τες.
  Πιστεύω ότι ζητάω κάτι εύκολο από την στιγμή που χρησιμοποιείτε τον όρο “Πάμπολλες φορές”

 8. aitolos

  Τα χειροτερα ερχονται, αφου δεν εχουμε κανεναν να παλεψει…

 9. ΠΑΝΕ-6

  100.000 KAI ΠΛΕΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΥΤΟ ΘΕΜΑ.ΛΙΓΟ ΑΣΤΟΧΗ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΥΜΨΗΡΗ, ΙΔΙΩΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥΡΚΟΧΩΡΙΟΥ,ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ. ΠΟΛΕΙΣ ΛΙΓΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΥΡΩΣΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ……ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΩΝ,ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ,ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ…ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥΡΑ, ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ. ΤΗΣ ΜΠΑΔΑ, ΤΟΥ ΥΦΑΝΤΗ, ΚΑΙ ΤΟΣΩΝ ΑΛΛΩΝ …ΟΧΙ. ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ…

 10. new air

  Το Αγρίνιο δεν είναι τουρκοχώρι όμως τουρκόγυφτους έχει, αρα κάπου έχει δίκιο ο Συμψηρής. Το θεμα δεν ειναι αυτο, το θέμα είναι ότι εκλέξαμε κάποιους βουλευτές που δεν αγωνίστηκαν ποτέ για το Αγρίνιο και αυτό θα το πληρώσουμε στο μέλλον.

 11. Sylia

  Κρίμα…πολύ κρίμα για το Αγρίνιο του Παλιούρα όπως ειπώθηκε,του Χατζόπουλου,των αφών Παπαστράτου και πολλών άλλων πνευματικών ανθρώπων που ανέδειξαν και τίμησαν το Αγρίνιο με την προσφορά τους.Κρίμα,γιατί τελικά αυτό που φταίει για τη σημερινή κατάντια της πόλης των 100.000 χιλιάδων κατοίκων και των τόσων βουλευτών,είναι η έλειψη παιδείας,που δεν έχει καμία σχέση με πτυχία…

 12. ΠΑΝΕ-6

  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ. ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΑΡΚΕΤΑ ΑΔΙΚΕΙΘΗΚΕ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΦΟΡΑ.

 13. σφηοφωλια

  σφηκοφωλιά αριστερων είναι το αγρινιο, πρωτος ο συριζας στις εκλογες. δεν θελω ουυυυ δεν θελω ουυυυυ , θα φατε καλα με την φασιστερα

 14. Γιώργος Κ.

  Άν ο κ. Τσίπρας έβαζε Υπουργό την Αγρινιώτισσα Σία, θα είμασταν καλύτεροι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.