Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Ιδού τα ισοδύναμα κ. Πρωθυπουργέ

2389933Πριν απαριθμήσω τα ισοδύναμα θέλω ρητορικά να ρωτήσω Το γεγονός ότι η κατάσταση στην οποία περιήλθε η οικονομία δεν κάνει εφικτή τη δημιουργία πλεονασμάτων του 3% για μία 2ετία είναι επίτευγμα, είναι κατόρθωμα ή ατύχημα; Πολύ φοβάμαι ότι συνέβη το δεύτερο ως συνέπεια της Βαρουφακείου διαπραγμάτευσης.
Τώρα με καλοπροαίρετη διάθεση για επισήμανση ισοδυνάμων για αποκατάσταση των συντάξεων σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ προτείνω α) Να αρχίσετε από την Κυβέρνηση και τη Βουλή με περικοπές αποδοχών όχι του 10 αλλά του 50% που έχουν υποστεί πολλές κοινωνικές ομάδες όπως είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Να μειώσετε την πολυτέλεια του πελατειακού βολέματος κυβερνητικών και βουλευτικών συμβούλων κατά 80% αφού ο κάθε βουλευτής θα δικαιούται 1 και όχι 5 συμβούλους. Να κάνετε πράξη την εξαγγελία σας να πωληθεί 1 πρωθυπουργικό αεροσκάφος και να μην έχουν οι βουλευτές κρατικά αυτοκίνητα.
β) Από τα υπάρχοντα 4 κρατικά κανάλια τηλεόρασης [3 ΕΡΤ+1 Βουλή] και τους 4 κρατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς να πωλήσετε το 50 έως 75% υποχρεώνοντας παράλληλα τους ιδιοκτήτες καναλιών να προβάλλουν κάποια κρατικά [μορφωτικά, εκπαιδευτικά κλπ εθνικού ενδιαφέροντος] προγράμματα.
γ) Να μειωθεί η επιχορήγηση των κομμάτων κατά 50%. Να καθιερωθεί ετήσιος οικονομικός έλεγχος των κομμάτων. Να παύσει η επιχορήγηση κομμάτων που δεν επιτρέπουν τον έλεγχο των οικονομικών ή δεν εφαρμόζουν τη διαφάνεια με διαύγεια των οικονομικών τους ή δεν πληρώνουν τα χρέη τους.
δ) Να πωληθούν ή να ενοικιασθούν ανάλογα με το τι μας συμφέρει ως χώρα, τα όποια αναξιοποίητα κρατικά ακίνητα από βραχονησίδες έως τα 2 αεροδρόμια του Αγρινίου που θα μπορούσε το ένα να λειτουργήσει για την εξυπηρέτηση των πολιτών, του εμπορίου και την αναβάθμιση μιας μεγάλης και υποβαθμισμένης περιοχής της Στερεοδυτικής Ελλάδας. Κύριε Πρωθυπουργέ είναι πασίγνωστο ότι βάλατε ψηλά τον πήχη και αυτό το εκτίμησε ο λαός και σας τίμησε για τις προσδοκίες που του καλλιεργήσατε. Με τη σειρά σας τώρα έχετε το ανάστημα και τη δύναμη να μην τον απογοητεύσετε. Απαιτείται πολιτική βούληση. Λυπάμαι που σας έβαλα δύσκολα. Οι δυσκολίες του λαού είναι μεγαλύτερες από τις δικές σας. Ιδού τα ισοδύναμα πάρτε τα εφαρμόστε τα για την ώθησή μας στην έξοδο από το μνημόνιο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Γιώργος Κ.

    Αγαπητέ κ. Μακρή μάλλον δεν έχετε μελετήσει αρκετά ώστε να εντοπίσετε τα αίτια της δημιουργίας του χρέους. Άν καταργηθούν όλες οι φοροαπαλλαγές προς Α.Ε., Ε.Π.Ε., εφοπλιστές θα μπορούσε να συγκεντωθούν έσοδα που θα κάλυπταν το δημόσιο χρέος. Μπορούν αλλά δεν θέλουν γι΄αυτό πέφτουν σαν τις ακρίδες στα συνήθη υποζύγια. Πρώτος ο πονηρός Σιμητάκος μετά Κωστάκης, ο ΓΑΠ στη συνέχεια οι Βαγγελοσαμαράδες και καπάκι και καλύτερος όλων – γιατί είναι και “αριστερός” – ο Τσίπρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.