Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Ιδρύεται 6ο Γενικό Λύκειο και Εσπερινό ΕΠΑΛ στο Αγρίνιο

Ιδρύεται 6ο Γενικό Λύκειο και Εσπερινό ΕΠΑΛ στο Αγρίνιο

25D0001657E3F0EDFDC96E469463E58DΑλλαγές στο σχολικό χάρτη της χώρας θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον αρμόδιο υφυπουργό Συμεών Κεδίκογλου.

Στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας βρίσκονται οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τα σχολεία και oι οποίες αναμένεται να δημιουργήσουν από τον Σεπτέμβριο το νέο σχολικό χάρτη της Ελλάδας. Ιδρύσεις νέων σχολείων, συγχωνεύσεις, καταργήσεις αλλά αυξήσεις και μειώσεις στις θέσεις των εκπαιδευτικών έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», οι αλλαγές θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον αρμόδιο εκ των υφυπουργών Συμεών Κεδίκογλου, αφού προηγουμένως οι σχετικές αποφάσεις υπογράφουν και από το υπουργείο Οικονομικών, αφού ειδικά οι ιδρύσεις περιλαμβάνουν δαπάνη επί του προϋπολογισμού για τις ανάγκες εξοπλισμού των σχολείων, το ύψος της οποίας θα αντιμετωπιστεί από τα αποθέματα της Κτηριακές Υποδομές ΑΕ.

Πάντως, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τα νέα στοιχεία διαψεύδουν τις πληροφορίες που διακινήθηκε το τελευταίο διάστημα ότι πρόκειται να συγχωνευθούν περί τα 1.670 σχολεία, αφού ο αριθμός τους θα είναι τελικά πολύ μικρότερος.
Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ιδρύονται ένα γυμνάσιο, δύο γενικά λύκεια, 14 ΕΠΑΛ, έξι τάξεις λυκείων και ένα εργαστηριακό Κέντρο, ενώ καταργούνται ένα Γυμνάσιο, ένα Εργαστηριακό Κέντρο και 3 ΕΠΑΛ και συγχωνεύονται 8 Γυμνάσια και 6 ΕΠΑΛ.Συνολικά θα ιδρυθούν: 6 δημοτικά, 11 Νηπιαγωγεία,1 Γυμνάσιο,2 Γενικά Λύκεια,14 ΕΠΑΛ, 6 λυκειακές τάξεις σε γυμνάσια και 1 Εργαστηριακό κέντρο.
Θα καταργηθούν 15 δημοτικά, 30 νηπιαγωγεία,1 γυμνάσιο, 1 εργαστηριακό κέντρο και 3 ΕΠΑΛ.  Θα συγχωνευθούν 64 δημοτικά, 37 νηπιαγωγεία,  8 γυμνάσια λύκεια και 6 ΕΠΑΛ.

Ειδικότερα στην Αιτωλοακαρνανία ιδρύονται δύο νηπιαγωγεία, τα μονοθέσια Δρυμού και Κυπαρίσσου, 6ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Αγρινίου και  Εσπερινό ΕΠΑΛ Αγρινίου. Πρόκειται για δύο βασικά αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας του Αγρίνιου.

πληροφορίες από protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.