Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Τεννές εφ’ όλης της μεταγραφικής και αγωνιστικής ύλης

Τεννές εφ’ όλης της μεταγραφικής και αγωνιστικής ύλης

Μιλώντας χθες στη συνέντευξη Τύπου ο Μπάμπης Τεννές έκανε αναφορά στις μεταγραφές του καλοκαιριού καθώς και στη μέχρι στιγμής παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα, μη κρύβοντας την ικανοποίησή του.

Για τις μεταγραφές

Μεταξύ άλλων ο κ. Τεννές είπε για τις μεταγραφές:«Υπήρχε μια πραγματικά πολύ καλή συνεργασία και το εννοώ, κοιτώντας σας. Είπαμε ότι το δυναμικό της ομάδας θα είναι 24 έως 26 παίκτες. Κάναμε την επιλογή από τον περσινό κορμό από παιδιά που πίστευα και πιστεύω ότι μπορούν να ανταποκριθούν και από εκεί και πέρα βάζαμε στόχους στις θέσεις που θέλαμε να αποκτήσουμε παίκτες. Είναι γεγονός ότι κάποιοι από αυτούς που βάζαμε σαν στόχο δε μας βγήκαν. Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι θα κάνουμε από επτά έως εννέα μεταγραφές και μαζί με τους μικρούς κάναμε δεκατέσσερις.Σε κάθε μεταγραφική επιλογή είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να έχεις εκατό τοις εκατό επιτυχία. Σε όλες τις ομάδες του κόσμου συμβαίνει αυτό. Εμείς ελπίζουμε ότι θα έχουμε πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας”.

Εξ’ άλλου υπεραμύνθηκε του καλοκαιρινού μεταγραφικού σχεδιασμού τονίζοντας: «Δε νομίζω ότι έχουμε βγει έξω σε τίποτα από αυτά τα οποία δεσμευτήκαμε από την αρχή της χρονιάς. Παραπάνω έχουν γίνει κι όχι λιγότερα». Αποκάλυψε παράλληλα  ότι υπήρξαν υπογραφές και συμβόλαια από παίκτες που τελικά δεν αποκτήθηκαν (σ.σ. Μπαρμπόσα, Ζαραδούκας).Σε  ερώτηση γιατί  ο Παναιτωλικός έχασε  χρόνο για να καλύψει  κάποιες συγκεκριμένες  θέσεις ο κ. Τεννές απάντησε πως «δε βρίσκαμε αυτό που θέλαμε». 
Για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας ανέφερε: “Η ομάδα έχει μια καλή παρουσία. Έχουμε επτά πόντους και βεβαίως θα μπορούσαμε να έχουμε 10-11. Η παρουσία μας όμως στον αγωνιστικό χώρο μας αφήνει ικανοποιημένους. Η ομάδα έχει όλα αυτά τα στοιχεία που χρειάζεται για να σταθεροποιηθεί στη Super League».«Την πιστεύω πολύ την ομάδα. Θα έχει και άσχημες στιγμές καθώς η Super League είναι ένα τελείως διαφορετικό πρωτάθλημα αλλά εάν στηριχτεί θα αποδώσει πολύ καλύτερα» κατέληξε ο κ. Τεννές.Ο κ. Τεννές έκανε αναφορά  στους νεαρούς παίκτες που έχει η ομάδα και τόνισε ότι θα είναι ευχής έργον να πετύχει το στόχο της (παραμονή) όσο νωρίτερα γίνεται.

“Στηρίξτε την ομάδα “
Με προτροπή προς τους παρευρισκομένους για στήριξη της ομάδας συνέχισε ο κ. Τεννές. Χαρακτηριστικά είπε:
«Αυτή η ομάδα που έχει δημιουργηθεί θέλει στήριξη, για έναν και μόνο λόγο: Δεν έχει την εμπειρία της Super League. Δεν μπορεί να απαξιωθεί αυτή η ομάδα. Είναι μια ομάδα που αγωνίζεται στο γήπεδο και τα δίνει όλα, με τα ελαττώματά της -που βέβαια υπάρχουνε- και για τα οποία θα γίνει πολύ προσπάθεια να βελτιωθούν. Στηρίχτε τη. Εμένα αυτή είναι η παράκλησή μου, αν θέλετε. Στηρίξτε την ομάδα και στα άσχημα. Η ψυχολογία είναι σημαντικότατο κομμάτι μέσα σε ένα παιχνίδι».
Σε ερώτηση το πώς εννοεί τη στήριξη προς την  ομάδα ο κόουτς του Παναιτωλικού απάντησε:  «Είναι απαξιωτικό να κρίνουμε ένα παίκτη από το πρώτο λάθος και να βγάζουμε συμπέρασμα για κάποιον από δυο παιχνίδια και τη στήριξη την εννοώ στο δύσκολο και στο λάθος. Το οποιοδήποτε παιδί ή και εγώ μπορεί να κάνουμε λάθος και η απαξίωση δημιουργεί πρόβλημα στην ομάδα ή στο συγκεκριμένο παίκτη στον οποίο απευθύνεται». Τόνισε για μια ακόμη φορά τις ικανότητες που έχει η ομάδα του Παναιτωλικού και την πεποίθησή του ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα τη φετινή σεζόν «με τα σωστά και τα λάθη μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

“Δεν ταμπουρωνόμαστε…”

Για το αν έχει κατασταλάξει τελικά για το που οφείλονται τα πολλά (επτά σε πέντε  αγώνες) γκολ που  έχει δεχθεί μέχρι  στιγμής ο Παναιτωλικός ο κ. Τεννές είπε:«Όπως έχουμε βάλει επτά γκολ και έχουν μερίδιο όλοι οι παίκτες, έτσι και στα επτά γκολ που έχουμε δεχθεί έχουν μερίδιο όλοι οι παίκτες, από τους επιθετικούς μέχρι την άμυνα. Εάν επικεντρωθούμε στο ένα λάθος που γίνεται είναι σα να καταδικάζουμε ένα παιδί και αυτό δε μου αρέσει. Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να ρίξω ευθύνη σε ένα παίκτη. Η ομάδα μας ξεκίνησε φέτος και η φιλοσοφία μας είναι ότι πρέπει να παίζουμε ποδόσφαιρο που να το ευχαριστιέται ο κόσμος. Δεν ταμπουρωνόμαστε. Εάν είχαμε μια διαφορετική φιλοσοφία και κλεινόμασταν, ούτε ο αντίπαλος θα έβρισκε χώρο να μας δημιουργήσει τα προβλήματα. Θεωρώ όμως ότι στο στόχο θα φτάσουμε πιο εύκολα παίζοντας έτσι».

Τι είπε για τον Παππά

Εκτενής αναφορά έγινε στον Χάρη Παππά. Συγκεκριμένα ο αθηναίος προπονητής ξεκαθάρισε για το βραχύσωμο μέσο :  «Είπα στον παίκτη να βρει ομάδα γιατί ενδεχομένως να μη χωράει στο ρόστερ και ο παίκτης απάντησε καταφατικά. Έκανε προσπάθεια ο Παππάς να βρει ομάδα μέχρι το τέλος Αυγούστου αλλά δε βρήκε. Σε όλο αυτό το διάστημα δεν έπαψε να είναι παίκτης του Παναιτωλικού».

Στη συνέχεια ερωτόμενος γιατί ο παίκτης προπονούταν τόσο καιρό μόνος του ο κ. Τεννές εξήγησε: «Ο Χάρης ήταν με το ένα πόδι έξω από την ομάδα μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Σε συνομιλίες που υπήρχαν με το μάνατζέρ του είχαμε τη διαβεβαίωση ότι θα του βρει ομάδα να φύγει. Επίσης και ο παίκτης σε συνομιλίες που είχε μαζί μας μας έλεγε ότι θα βρει ομάδα να φύγει αλλά δεν μπορούσε να λύσει το συμβόλαιο αν δεν έβρισκε ομάδα. Αυτή ήταν η τοποθέτησή του. Ε, όταν ένας παίκτης που λέει ότι θα βρει ομάδα και θα φύγει πώς μπορεί να είναι μαζί με τους υπόλοιπους που θα μείνουν οποσδήποτε εδώ; Δεν ήρθε από την αρχή να μας πει, εγώ δε φεύγω από τον Παναιτωλικό. Η τοποθέτησή του ήταν ότι “εφόσον δεν χωράω στα πλάνα θα βρω ομάδα και θα φύγω”. Έκανε προσπάθεια, δεν βρήκε ομάδα και τώρα είναι παίκτης του Παναιτωλικού».

Για το πρόγραμμα του  Παναιτωλικού και  την κλήρωση που  είχε η ομάδα ο κ. Τεννές είπε ότι θα προτιμούσε να είχε παίξει στην αρχή όλα τα ντέρμπι με τους μεγάλους γιατί με τους συγκεκριμένους αντιπάλους που παίξαμε τελικά «είχα την αγωνία το πώς θα συμπεριφερθεί η ομάδα μπαίνοντας στο πρωτάθλημα της Super League» ενώ συνέχισε τονίζοντας πως «δεν υπάρχει παιχνίδι στη Super League να πεις, αυτό θα το πάρω, αυτό θα το χάσω. Εμείς αντιμετωπίζουμε το κάθε παιχνίδι σα να είναι το τελευταίο» ενώ σε μια χαρακτηριστική του ατάκα είπε πως «ο καλύτερος μου φίλος είναι το αποτέλεσμα» κάτι το οποίο είχε να κάνει και με το πως βλέπει το μέλλον του στην ομάδα.

Για το πώς ονειρεύεται  το αύριο του Παναιτωλικού ο Μ. Τεννές τοποθετήθηκε: «Μια ομάδα που  να έχει μ.ο ηλικίας αρκετά κάτω από  τα 25 χρόνια που έχουμε τώρα, να έχει 8/11 έλληνες και να παίζουμε ακόμη πιο γρήγορα και πιο  θεαματικά αυτό που παίζουμε τώρα».

Ερωτώμενος  για τους διεθνείς παίκτες που έχει φέτος ο Παναιτωλικός ο κ. Τεννές τοποθετήθηκε λέγοντας: «Είναι πολύ μεγάλη χαρά για εμάς και πολύ μεγάλη τιμή για την ομάδα του Παναιτωλικού να έχεις αυτή τη στιγμή πέντε διεθνείς. Εννοώ και για τους Μήλιο, Μεταξούλη». 

Κλείνοντας ο κ. Τεννές εξέφρασε και το παράπονό του  για την όλη ατμόσφαιρα (αντεγκλήσεις με δημοσιογράφους) και  τις εντάσεις που υπήρξαν: «Περίμενα  να είναι εορταστική η συνέντευξη Τύπου. Εδώ που έχει φτάσει ο Παναιτωλικός, που να πάει; Τι άλλο δηλαδή να κάνει για να υπάρχει μια ευφορία και μια ευχαρίστηση; Με αυτή τη διοίκηση έφτασε στο ανώτερο σκαλί. Δηλαδή, εάν τα πράγματα δεν πηγαίνανε καλά, τι θα γινόταν..;»

Περικλής Καπούλας

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.