Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Ικανοποίηση στο δήμο για το 7ο Δημοτικό Σχολείο

Η δημοτική αρχή Αγρινίου εκφράζει την ικανοποίησή της-εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση- για τη θετική εξέλιξη της υπογραφής σύμβασης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την κατασκευή του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, καθώς ο Δήμος Αγρινίου , όπως αναφέρει ,είχε αποφασιστικό και ουσιαστικό ρόλο για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου σχολικής υποδομής.

Συγκεκριμένα το 2008, έγινε τροποποίηση του σχεδίου πόλης (στο οικοδομικό τετράγωνο 1039) προκειμένου να μπορεί να ανεγερθεί σχολική μονάδα και δέσμευση οικοπέδων μετά από νέα πράξη εφαρμογής. Παράλληλα, ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση παραχώρησε δύο οικόπεδα. Το πρώτο  έκτασης 2.372,26 τ.μ. και το δεύτερο 597,28 τ.μ, ενώ η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση διέθεσε το ποσό των 391.579,00 ευρώ.

“Η ολοκλήρωση αυτού του έργου θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της σχολικής στέγης στο Αγρίνιο, επιλύοντας ένα μακροχρόνιο πρόβλημα των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή, οι οποίοι σήμερα παρακολουθούν μαθήματα σε μισθωμένες αίθουσες και κάτω από δύσκολες συνθήκες” καταλήγει η δημοτική αρχή Αγρινίου.

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.