Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Ικανοποιημένος ο Αντώνης Σαμαράς από το Μεσολόγγι (φωτό)

Ικανοποιημένος ο Αντώνης Σαμαράς από το Μεσολόγγι (φωτό)


«Τονωτική» ψυχολογική «ένεση» στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο νομό επεχείρησε από το Μεσολόγγι ο Αντώνης Σαμαράς το απόγευμα της Κυριακής, μιλώντας σε ευρύ ακροατήριο παρά την δύσκολη ώρα και μέρα που επιλέχθηκε για να πραγματοποιήσει την προεκλογική επίσκεψή του στην Αιτωλοακαρνανία. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διατήρησε ιδιαίτερα φιλικούς τόνους, μιλώντας εκτός κειμένου πέρα από τα καθιερωμένα μιας τυπικής πολιτικής ομιλίας για περισσότερο από μισή ώρα, αφιερώνοντας το μεγαλύτερο κομμάτι του λόγου του σε δριμύτατη κριτική προς το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Ίσως η πρώτη φορά όπου πρόεδρος της παράταξης δεν αφιέρωσε ούτε μια λέξη για το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του.
Tα στελέχη της Ν.Δ. παρέμειναν έως το τέλος της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά, ενώ σχεδόν όλοι επεδίωξαν προσωπική επαφή μαζί του. Να σημειωθεί, πως στην αίθουσα βρέθηκαν και αρκετά πρώην στελέχη της ΔΗ.ΣΥ. από το Μεσολόγγι και την Ναύπακτο. Σύμφωνα με πληροφορίες η επίσκεψη δρομολογήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες μέσα σε μια μόλις ημέρα – την προηγούμενη Παρασκευή- ενώ μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα τα στελέχη της ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας συζητούσαν το ενδεχόμενο της καθόδου του Δημήτρη Αβραμόπουλου προκειμένου ο πρώην Υπουργός να πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία του κόμματος την Τετάρτη. Μια παρουσία που εξ αρχής όμως είχε συγκεντρώσει «απροθυμία» από αρκετά στελέχη.
Ο Αντώνης Σαμαράς έφτασε στο Μεσολόγγι πολύ νωρίτερα από την καθιερωμένη ώρα της πολιτικής συνάντησης, όπου συζήτησε με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ για ζητήματα που αφορούν την Αιτωλοακαρνανία. Την ώρα της άφιξής του μάλιστα στο Θεοξένια βρισκόταν σε εξέλιξη κοινωνική εκδήλωση βάπτισης, που προς στιγμή σταμάτησε προκειμένου πολλοί από τους καλεσμένους να τον χαιρετίσουν.
Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης πως η συνάντησή του με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά αμέσως μετά, διήρκησε πέρα από το εθιμοτυπικό, μιας και μετά τους καθιερωμένους χαιρετισμούς οι πόρτες έκλεισαν για τα μέσα ενημέρωσης και ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των δύο για αρκετή ώρα.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά την αναχώρησή του από το Μεσολόγγι εξέφρασε την ικανοποίησή του για το καλό κλίμα και την μαζική ανταπόκριση των στελεχών του κόμματος. Ο ίδιος απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για το αποτέλεσμα των εκλογών, ζητώντας απ’ όλους αγώνα μέχρι την τελευταία στιγμή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο νομό δεν κλείνει τον κύκλο των επισκέψεων κεντρικών στελεχών του κόμματος, μιας και συζητείται και η κάθοδος του Μάκη Βορίδη στο τέλος της εβδομάδας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.