Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

ΙΝΚΑ: Πάνε να παρατείνουν τη διάρκεια των ληγμένων

ΙΝΚΑ: Πάνε να παρατείνουν τη διάρκεια των ληγμένων

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΙΝΚΑ και η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας σχετικά με τη πρόταση νόμου για παράταση της ζωής προϊόντων που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΛΗΓΜΕΝΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ

Σημαίνει, ότι τρως αέρα κοπανιστό και την μετεξέλιξη των χημικών συντηρητικών, σε τι, σε τοξικό εμπλουτισμό.

Για άλλη μια φορά οι εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο, χτυπούν την ακρίβεια.

 Θέλουν ο καταναλωτής, να επιτρέπεται αγοράζει και με τον νόμο, ληγμένα προϊόντα, για να μπορεί να τα φτάσει με το χαρατσωμένο πορτοφόλι του.

Αν όντως ισχύουν τα δημοσιεύματα πως σχεδιάζεται να επιτραπεί η πώληση τροφίμων και με λήξη μετά από μία έως τρεις εβδομάδες σε ειδικά ράφια – ψυγεία, τότε πρόκειται για ολέθριο σφάλμα, της Εθνικής Αντιπροσωπείας και μερίδας του Επιχειρηματικού κόσμου, κατά της υγείας των Ελλήνων και του Συστήματος Υγείας της χώρας.

Τα προσχήματα περί πίεσης – πτώσης των τιμών είναι παραμύθι.

 Αρκετά επιβαρύνατε το δικαίωμα στην υγεία στην παιδεία επιφέροντας και την κατάθλιψη σε Εθνικό επίπεδο.

Τώρα, και δεν είναι η πρώτη φορά που παίρνονται με μονοκονδυλιές λανθασμένες με αργότερα απόσυρση αποφάσεις. Μια τέτοια απόφαση θα πλήξει τον κεντρικό Ευρωπαϊκό κανόνα Ασφάλειας Τροφίμων, θα μειώσει την σωματική και πνευματική υγεία των μικροεισοδηματιών καταναλωτών στην Ελλάδα και μεθύστερα, θα αυξήσει κάθετα τις υγειονομικές δαπάνες.

Προς τι αυτή η κοντόφθαλμη σκέψη; Το ζήτησε η τρόικα ;;. Αφήστε την τρόικα να ζητά, δώστε σε αυτήν τα ληγμένα, να κοπεί η δράση και επιθετικότητά της.

Οι Έλληνες καταναλωτές – ψηφοφόροι, δεν ψήφισαν τρόικα, ψήφισαν Ελληνικό κοινοβούλιο, για τους Έλληνες και όχι για τους φονιάδες τοκογλύφους και τις αγορές. Δεν είναι όλα αγοραία.

Η εξ αντιδιαστολής λογιστική αξιολόγηση, του προσδοκώμενου αποτελέσματος, είναι με αρνητικό αποτέλεσμα, στην εργασιακή ενεργητικότητα των πολιτών και την τροφοδότηση δαπανών υγείας.

Αλλά, το κοινοβούλιο μας, δεν φημίζεται για καλή γνώση της λογιστικής.

Θυμούμαστε, που ψήφισαν, χωρίς να τα έχουν διαβάσει.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.