Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021

Εκδήλωση για τον Ποντιακό Ελληνισμό οργανώνει ο Λαογραφικός της ΓΕΑ

Εκδήλωση για τον Ποντιακό Ελληνισμό οργανώνει ο Λαογραφικός της ΓΕΑ

Αφιερωμένη στον Ποντιακό Ελληνισμό

pont32“Που έμ’νες και π’ εβρέθαμε” (Που ήμασταν και που βρεθήκαμε), είναι ο τίτλος της μεγάλης Ιστορικής – Λαογραφικής εκδήλωσης, η οποία διοργανώνεται από τον Λαογραφικό Όμιλο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (Γ.Ε.Α.).
Η εκδήλωση σαν σκοπό έχει να αναδείξει και να προάγει τη συμβολή του Ποντιακού Ελληνισμού στο πολιτισμικό γίγνεσθαι της πατρίδας μας διαχρονικά, αλλά και να τιμήσει τους απανταχού Πόντιους σαν ιδιαίτερο κομμάτι της κοινωνίας μας
Ειδικότερα και σε ότι αφορά το περιεχόμενο της εκδήλωσης οι συντελεστές της θα επιχειρήσουν μέσα από τη μνήμη του χθες και τη ματιά του σήμερα να προσεγγίσουν τον Ποντιακό Ελληνισμό, αναλύοντας ιστορικά, λαογραφικά, μουσικά, ενδυματολογικά και χορευτικά στοιχεία στο πέρασμα του χρόνου.
Αρχικά ο Καθηγητής Λαογραφίας – Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας Κονταξής Κωνσταντίνος με τη βαθειά του γνώση και την πολύτιμη εμπειρία του θα προβεί σε μια ιστορική ανάλυση του Ποντιακού Ελληνισμού .
Στην συνέχεια ο διακεκριμένος Πόντιος Ερευνητής, Συγγραφέας και Χοροδιδάσκαλος Ζουρνατζίδης Νικόλαος θα μας ταξιδέψει σε ένα μακρινό λαογραφικό οδοιπορικό του Πόντου και των ανθρώπων του.
Κατά τη διάρκεια των παραπάνω τοποθετήσεων θα υπάρχει μουσική κάλυψη από ειδική για την περίπτωση Ποντιακή παραδοσιακή ορχήστρα, ενώ κατά περίπτωση οι χοροί της θα αποδίδονται από την ομάδα παραστάσεων του Λαογραφικού Ομίλου της Γ.Ε.Α.
Υπεύθυνος για τη διδασκαλία των χορών καθώς και τον συντονισμός της εκδήλωσης είναι ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Χοροδιδάσκαλος του Λαογραφικού Ομίλου της Γ.Ε.Α. κος Τσελίκας Γεώργιος.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, στις 7:30μ.μ.
Μετά την εκδήλωση ακολουθεί μεγάλο Ποντιακό γλέντι σε αίθουσα της πόλης του Αγρινίου.
Πληροφορίες: Γραφεία Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου: 26410 24767
Γεώργιος Τσελίκας: 6977 285049

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.