Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Ιόνια Οδός και Ε65 ένα βήμα πριν την υπογραφή των νέων συμβάσεων

Ιόνια Οδός και Ε65 ένα βήμα πριν την υπογραφή των νέων συμβάσεων

0a9b1e19a7a12af4ea73aef1c1f12c96_LΜέσα στις επόμενες εβδομάδες και σίγουρα ως τα τέλη Νοεμβρίου πρόκειται να μπουν οι υπογραφές στην τελική συμφωνία για τους μεγάλους οδικούς άξονες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η Ιόνια Οδός και ο Ε65! Αυτό ήταν ίσως και το πιο «χειροπιαστό» νέο της χθεσινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γιοχάνες Χαν στην Περιφέρεια, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «περιμένω την τελική έγκριση των οριστικών συμβάσεων από τις ελληνικές αρχές, απ’ ότι ακούω η συμφωνία είναι σχεδόν έτοιμη και εγώ θα την υπογράψω. Πιστεύω ότι εντός του Νοεμβρίου θα έχει λήξει το θέμα»!

Στο θέμα των μεγάλων οδικών έργων αναφέρθηκε προχθές βράδυ σε δείπνο εργασίας παρουσία του Γιοχάνες Χαν και ο πρώην αναπλ. Υπουργός Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης, διαβεβαιώνοντας ότι οι τροποποιημένες συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων είναι πλέον υπό οριστικοποίηση, μετά από κοπιώδεις διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους, τις τράπεζες και την Ευρωπ. Επιτροπή.

«Συνεχίστε έτσι…»
Ο Επίτροπος έπλεξε χθες το εγκώμιο της Περιφέρειας και συνεχάρη τον Αλέκο Καχριμάνη για τη δουλειά που γίνεται στην περιοχή μας. Όπως υπογράμμισε, «η Ήπειρος κάνει εξαιρετική χρήση των διαρθρωτικών κονδυλίων. Για την περίοδο 2000 – 2006 όλα έχουν κλείσει, άρα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για επιστροφή χρημάτων. Για την τρέχουσα περίοδο επίσης, η απορροφητικότητα πάει πολύ καλά, άρα και εδώ δεν υπάρχει κανείς τέτοιος κίνδυνος. Στην Ήπειρο δεν έχει μείνει ανοιχτή καμία παράνομη χωματερή. Έχετε λοιπόν λύσει ένα θέμα που σε άλλες περιοχές της Ελλάδας είναι σε εκκρεμότητα. Ελπίζω πως θα συνεχίσετε σε αυτή την πορεία».

Στήριξη των ΜμΕ
Για την νέα περίοδο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θέλουν τα διαρθρωτικά ταμεία να επικεντρωθούν περισσότερο στην στήριξη και την προώθηση της οικονομίας μέσω των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, συνέχισε ο Επίτροπος, προαναγγέλλοντας διπλασιασμό των κονδυλίων που θα διατεθούν για το σκοπό αυτό.

«Αυτό που ζητάμε από τις Περιφέρειες είναι μια στρατηγική για την έξυπνη εξειδίκευση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προγράμματα για τον τουρισμό, τον αγρο-διατροφικό τομέα, ακόμα και για τον τομέα της υγείας.  Βεβαίως είναι απαραίτητα και κάποια έργα υποδομών. Πρέπει να επιλέξουμε να έχουμε συμμετρική συγκέντρωση και στόχευση των κονδυλίων για καλύτερα αποτελέσματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

www.ypodomes.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.