Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Ιόνια Οδός: Τέσσερις οι σταθμοί διοδίων από Αντίρριο έως Ιωάννινα

Στην Ιόνια Οδό, προβλέπεται να κατασκευαστούν και να λειτουργήσουν εννέα σταθμοί εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών

1bc53aa8455b24dc0833960b9da74bcb_LΣυνεχίζονται τα έργα μετά τη θεομηνία των προηγούμενων ημερών και με την ελπίδα να μην έχουν υπάρξει ζημιές στα εργοτάξια του αυτοκινητόδρομου. Μετά τις εικόνες που καταγράφηκαν τόσο στην Αιτωλοακαρνανία όσο και στην Άρτα αλλά και την Ήπειρο, η ηρεμία επανέρχεται σταδιακά και στα εργοτάξια.

Η πρόοδος του έργου που έχει ξεπεράσει το 50% θα γίνει εμφανής περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν θα έχουμε τον καιρό μας σύμμαχο, είπε στο ypodomes.com πηγή από την κατασκευαστική εταιρεία.

Να θυμίσουμε πως το επίσημο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης έχει ως στόχο την λειτουργία του άξονα σε περίπου 10 μήνες ενώ σε 18 μήνες (τον Αύγουστο του 2016) έχει τεθεί στόχος για τη λειτουργία της σήραγγας Κλόκοβας μήκους 2,9χλμ.

Στα θετικά το γεγομος πως τα προβλήματα με τις απαλλοτριώσεις και με την αρχαιολογία, έχουν ξεπεραστεί σχεδόν στο σύνολό τους και εκτιμάται ότι το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί.

Στην Ιόνια Οδό θα λειτουργήσουν τέσσερις μετωπικοί σταθμοί διοδίων. Το κόστος θα υπολογίζεται με ηλεκτρονικά μέσα και θα είναι πλήρως ανταποδοτικό της απόστασης που κάποιος διήνυσε.Παράλληλα, θα λειτουργήσουν πλευρικοί σταθμοί διοδίων, σε πέντε ανισόπεδους κόμβους. Πρόκειται, για τους κόμβους στη Γαυρολίμνη, το Μεσολόγγι, στον Κουβαρά, την Αρτα και τον Γοργόμυλο.

Στην Ιόνια Οδό, όπως μαθαίνει το ypodomes, προβλέπεται να κατασκευαστούν και να λειτουργήσουν εννέα σταθμοί εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

  ΑΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΔΙΟΔΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ (ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ). ΑΝ ΟΜΩΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤHΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΠΑΘΕ (ΑΘΗΝΑ ΠΑΤΡΑ) ΤΟΤΕ ΚΛΑΨΕ ΤΟΝ ΑΓΡΙΝΙΩΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΘΗΝΑ.

  ΕΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΑΘΗΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΕΡΙΟ ΘΕΛΕΙΣ 23 ΕΥΡΩ ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 18 ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ 20 ΕΥΡΩ!!!!!

 2. antikeimenikos

  Υπάρχουν και τα διόδια της γέφυρας και θα πρέπει να υπάρξει σύνδεση των διοδίων αυτών ηλεκτρονικά…

 3. ΠΑΝΕ-6

  NTΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΑΓΡΙΝΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΟΝΕΙΔΟΣ ΑΠΛΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.