Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

“Tο πραγματικό νόημα των αποκριών” από τον Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου

1

3Το Κατηχητικό Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου πραγματοποίησε την Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015 το ετήσιο αποκριάτικο πάρτι και όπως ανακοινώνει αυτό έγινε στο « όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να χαρούν και να γιορτάσουν τις Αποκριές με το πραγματικό τους νόημα, σε αντιδιαστολή με άλλα δήθεν «αποκριάτικα πάρτι»

Τονίζει μάλιστα πως «μέσα στο ίδιο πνεύμα των Αποκριών, εντάσσεται και το 2ο τουρνουά χρωματοσφαίρισης (του γνωστού παιχνιδιού paintball), που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου, 21 Φεβρουαρίου 2015, με τη συμμετοχή πλήθους παιδιών όλων των ηλικιών».

«Δυστυχώς σήμερα οι Απόκριες τείνουν να χάσουν παντελώς το νόημά τους, αφού τα δήθεν «αποκριάτικα πάρτι» και «εκδηλώσεις» στην πραγματικότητα αναβιώνουν παγανιστικά κατάλοιπα όπως τα Βακχεία (γιορτές προς τιμήν του Βάκχου, που καταργήθηκαν το 2ο αιώνα π.Χ. ως οργιαστικές, ανόσιες ακόμη και εγκληματικές τελετές), τα Ανθεστήρια (γιορτές προς τιμήν του Διόνυσου, με οινοποσία και ακολασίες), αλλά και τα Σατουρνάλια και τα Λουπερκάλια των Ρωμαίων, όπου τα μεν πρώτα χαρακτηρίζονταν από την άκρατη οινοποσία και τα τυχερά παιχνίδια, τα δε δεύτερα από μέθη και παραφροσύνη», προσθέτει η ανακοίνωση του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου. Αναλυτικά έχει ως εξής:

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Κατηχητικό Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου πραγματοποίησε την Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015 το ετήσιο αποκριάτικο πάρτι στο πραγματικό πνεύμα των Αποκριών. Στις κατάμεστες αίθουσες του πνευματικού κέντρου της Ευαγγελιστρίας Αγρινίου, τα παιδιά γιόρτασαν, έφαγαν και τραγούδησαν με τη συνοδεία των καθηγητών της χορωδίας του κατηχητικού, μουσικών, κυρίου Κωνσταντίνου & κυρίας Καλλιόπης Παππά.

Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να χαρούν και να γιορτάσουν τις Αποκριές με το πραγματικό τους νόημα, σε αντιδιαστολή με άλλα δήθεν «αποκριάτικα πάρτι», τα οποία έχουν καθιερωθεί ως «έθιμα» να πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες, χωρίς ωστόσο να έχουν καμία σχέση με τις Απόκριες. Άλλωστε οι Απόκριες (από + κρέας), ακόμη και στα λατινικά («Καρναβάλι»: Carne=κρέας + Vale=περνάει) σημαίνουν αποχή από το κρέας, ώστε ο Χριστιανός να προετοιμαστεί σωματικά και ψυχικά κατά την Τεσσαρακοστή, να βιώσει αληθινά τα Θεία Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου.

Δυστυχώς σήμερα οι Απόκριες τείνουν να χάσουν παντελώς το νόημά τους, αφού τα δήθεν «αποκριάτικα πάρτι» και «εκδηλώσεις» στην πραγματικότητα αναβιώνουν παγανιστικά κατάλοιπα όπως τα Βακχεία (γιορτές προς τιμήν του Βάκχου, που καταργήθηκαν το 2ο αιώνα π.Χ. ως οργιαστικές, ανόσιες ακόμη και εγκληματικές τελετές), τα Ανθεστήρια (γιορτές προς τιμήν του Διόνυσου, με οινοποσία και ακολασίες), αλλά και τα Σατουρνάλια και τα Λουπερκάλια των Ρωμαίων, όπου τα μεν πρώτα χαρακτηρίζονταν από την άκρατη οινοποσία και τα τυχερά παιχνίδια, τα δε δεύτερα από μέθη και παραφροσύνη.

Μάλιστα, από την ειδωλολατρική, οργιαστική γιορτή των Λουπερκαλίων (προς τιμήν κάποιου «Λούπερκους» = κυνηγού λύκων) προέκυψε και η δήθεν εορτή του «Αγίου Βαλεντίνου», όπου ο νικητής του «κυνηγιού του Λύκου», ονομαζόταν «Βαλεντίνος» (εκ του valentia = ισχύς). Φυσικά, ο «Άγιος Βαλεντίνος» δε μνημονεύεται πουθενά στο ορθόδοξο εορτολόγιό μας, αφού ουδέποτε υπήρξε, παρά είναι μόνο μια μυθοπλασία παπικής προελεύσεως.

Στις δύσκολες εποχές που διάγουμε, όπου η κρίση είναι πρωτίστως πνευματική, τα φαινόμενα προσπάθειας αναβίωσης τέτοιων ειδωλολατρικών καταλοίπων, γίνονται ολοένα και εντονότερα. Επί παραδείγματι, στη 1/2/2015, πραγματοποιήθηκε σε κοινότητα πλησίον της πόλεως του Αγρινίου, συνάντηση με δήθεν θέμα τη «συζήτηση για το χρέος της Ελλάδας», η οποία ωστόσο μετετράπη σε αναφορές στο Δία και στο δωδεκάθεο, σε ορκωμοσίες που θύμιζαν ειδωλολατρικές μυήσεις ενώ η «εκδήλωση» κατέληξε σε «ειδική τελετή» από συγκεκριμένα μέλη, στο ναό του Δία στην Αρχαία Στράτο.

Σε αντιδιαστολή, λοιπόν, με όλα τα ανωτέρω δήθεν «αποκριάτικα πάρτι» και «εκδηλώσεις», το πραγματικό αποκριάτικο πάρτι, που ήταν μια προσφορά του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου στα παιδιά του Κατηχητικού, αποδεικνύει ότι οι Χριστιανοί και ειδικά οι νέοι μπορεί να ψυχαγωγηθούν και να χαρούν με φώς Χριστού.

Μέσα στο ίδιο πνεύμα των Αποκριών, εντάσσεται και το 2ο τουρνουά χρωματοσφαίρισης (του γνωστού παιχνιδιού paintball), που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου, 21 Φεβρουαρίου 2015, με τη συμμετοχή πλήθους παιδιών όλων των ηλικιών, στον κατάλληλα διαμορφωμένο περίβολο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. Το τουρνουά περιελάμβανε ξεχωριστά παιχνίδια για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και σκοπός του ήταν να προσφέρει στα παιδιά χαρά και αγνή ψυχαγωγία, να διδάξει το ομαδικό πνεύμα και τη σημασία της κοινής προσπάθειας καθώς επίσης και να καλλιεργήσει συνείδηση αποτροπής και άρνησης της βίας, φέρνοντας τα παιδιά κοντά στη φύση και αποκολλώντας τα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα βλαβερά ηλεκτρονικά παιχνίδια (video games).

Ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου εύχεται σε όλους Καλή και Ευλογημένη Τεσσαρακοστή.


46 5

2

Θέματα που ενδιαφέρουν

11 Σχόλια

 1. κωστας

  συγχαρητηρια στην ενορια για τις εκδηλώσεις και το φιλανθρωπικό της έργο αλλά ας αφήσει τις σκοταδιστικες νουθεσιες περι πραγματικου νοηματος των αποκριών.ολα τα σχολεια δηλαδή έκαναν ειδωλολατρικα πάρτι;

 2. Αγανακτισμένος-Αντιοργανωσιακός-Αντισωτηρικός-Ελεύθερος Πιστός της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας

  Ας ξεστραβωθούν κάποια στιγμή και ας ανοίξουν και κανένα βιβλίο οι ιερείς της Μητροπόλεως πριν ανοίξουν το στόμα τους και ξεβράσουν τα μαργαριτάρια τους…Αλλά ξέχασα… ότι έχει αναφορά για Δύση (ακόμη και Άγιοι της Εκκλησίας μας προ του σχίσματος-άκουσον άκουσον) είναι αμαρτωλό, παπικό, οικουμενιστικό, μιασματικό, μολυσματικό, κλπ κλπ κλπ… Αναφέρει στο κείμενο ο Προϊστάμενος του ναού τα εξής (ανιστόρητα) περί του Αγίου μας: «Μάλιστα, από την ειδωλολατρική, οργιαστική γιορτή των Λουπερκαλίων (προς τιμήν κάποιου «Λούπερκους» = κυνηγού λύκων) προέκυψε και η δήθεν εορτή του «Αγίου Βαλεντίνου», όπου ο νικητής του «κυνηγιού του Λύκου», ονομαζόταν «Βαλεντίνος» (εκ του valentia = ισχύς). Φυσικά, ο «Άγιος Βαλεντίνος» δε μνημονεύεται πουθενά στο ορθόδοξο εορτολόγιό μας, αφού ουδέποτε υπήρξε, παρά είναι μόνο μια μυθοπλασία παπικής προελεύσεως.»

  Ιδού αναφορές από συναξάρια και εικόνα του ΟΡΘΟΔΟΞΩΤΑΤΟΥ Αγίου Ιερομάρτυρος Βαλεντίνου! http://oodegr.co/oode/synaxaristis/valentinos_1.htm . Και αναφορά σε χφ. Σινὰ 1598 κανονάριον (τυπικόν) 10ου αιώνος φ. 27r ἔκδ. Dmitrievskij τ. 1 σ. 214 ὑποσ. 4 με την ονομασία Βαλεντίνος!
  Διαβάστε πριν μιλήσετε και αφήστε τα paintball και τα υπόλοιπα! Ο κόσμος έχει ανάγκη γνώστες να σταθούν δίπλα του! Όχι φερέφωνα και αγραμμάτους “ταγούς”!!

 3. Βέρος Αγρινιώτης

  Για όσους δεν γνωρίζουν ο ” Αγανακτισμένος-Αντιοργανωσιακός-Αντισωτηρικός-Ελεύθερος Πιστός της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας” με την παραπομπή στην oode, δηλαδή Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικών Ερευνών που μιλά για “αγιο Βαλεντίνο” γίνεται φορέας της”νέας θεολογίας”. Σύμφωνα με την oode και την εξελικτική που πρεσβεύει, o Αδάμ είχε πατέρα άνθρωπο και όχι το Θεό, δηλαδή είναι είδος που εξελίχθηκε από τον πίθηκο και αναζωογονήθηκε από το Θεό αργότερα. Δεν δημιουργήθηκε εκ του μηδενός, αλλά ο Θεός τον ξεχώρισε από τα υπόλοιπα πλάσματα. Όσο η παραπάνω θέση είναι Ορθόδοξη, αλλό τόσο υπάρχει Ορθόδοξο Ἁγιος Βαλεντίνος που περιέφεραν τα λείψανά του οι Παπικοί σε νησί του Αιγαίου ως λιτανεία. Καλό είναι ως αγανακτισμένος πάψε το διαδίκτυο και διάβασε δογματική για να μην είσαι ανώνυμο φερέφωνο και αγράμματος ταγός…
  Βέβαια θα περίμενε κάποιος σχόλιο για τις παγανιστικές τελετές στην Νεάπολη 1-2-2015, γι αυτά πως δεν αγανάκτησες ” ὉΡΘΟΔΟΞΕ””;

 4. Απόστολος

  Αγαπητέ “Ενάντια στο σκοτάδι του φασισμού”, αν θεωρείς ότι φως είναι η μαοϊκή ιδεολογία στην οποία το εικονίδιο που χρησιμοποιείς παραπέμπει (με την κοπέλα και την μαυροκόκκινη σημαία), σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί θεωρείς όλα τα άλλα σκοτάδι. Απλά, βγάλε τα γυαλιά ηλίου που μονίμως φοράς, γιατί τα βλέπεις όλα μαύρα… Επίσης η φωτογραφία τίτλου που χρησιμοποιείς στο facebook (κάνοντας click πάνω στο εικονίδιο με την κοπέλα και τη σημαία), όπου δείχνει άτομα ανεβασμένα στα σύρματα, να πετάνε πέτρες (;), είναι προφανώς τραβηγμένη από παιδική χαρά…

  Άφησε λοιπόν τα μαθήματα “ήθους” προς τους άλλους και κοίταξε πρώτα να εντάξεις το “ήθος” στο λεξιλόγιό σου (που προς το παρόν περιορίζεται σε “ριζοσπαστικούς αγώνες”, “κοινωνική-ταξική αλληλεγγύη “, “ταξική πάλη”, “μπάτσους” και άλλα παρόμοια που σκέφτεται κάθε “επαναστάτης νέος”, όσο βέβαια ζει με τα λεφτά του μπαμπά και πριν μπει στην πραγματική ζωή). Μετά, μπορείς να επισκεφθείς και τα παιδιά του Αγίου Δημητρίου και να ΠΑΡΕΙΣ μαθήματα ήθους.

  Ως προς το σχόλιο του κυρίου Θανάση Παππά, έχω 3 αινίγματα:
  1. “Κρατάω κάτι στα χέρια, σημαδεύω κάποιον άλλο και αν τον πετύχω, τον κάνω μούσκεμα.” Τι είναι;
  2. “Κρατάω κάτι στα χέρια, σημαδεύω κάποιον άλλο και αν τον πετύχω, τον “καίω”. Τι είναι;
  3. “Κρατάω κάτι στα χέρια, σημαδεύω κάποιον άλλο και αν τον πετύχω, τον χρωματίζω.” Τι είναι;

  Επειδή στην πρώτη περίπτωση, η απάντηση είναι το νεροπίστολο και στη δεύτερη, είναι τα μήλα, έτσι και η τρίτη περίπτωση που είναι το paintball, είναι ΑΠΛΩΣ ένα παιχνίδι όπως τα δύο πρώτα. Σκοπός είναι η κατάκτηση της σημαίας και ΟΧΙ η “εξόντωση” του αντιπάλου. Άντε η ειδική στολή του “εξοντωμένου” αντιπάλου, να βαφτεί κίτρινη ή μπλε, αλλά μέχρι εκεί…

  Στον κύριο Κώστα, που χαρακτηρίζει την ανακοίνωση ως “σκοταδιστική” νουθεσία “περί του πραγματικού νοήματος των αποκριών” με το επιχείρημα ότι “όλα τα σχολεία δηλαδή έκαναν ειδωλολατρικά πάρτι”, όπως αναρωτιέται:

  – Αγαπητέ κύριε Κώστα, η αλήθεια (που αντιδιαστέλλεται με το ψέμα), όπως και η Αλήθεια (που προϋπήρχε πριν από εμάς και δεν αντιδιαστέλλεται με τίποτε) είναι μία, αυθύπαρκτη και ανεξάρτητη του υπο-κειμένου που την εκφράζει (βλ. Αριστοτέλη “Κατηγορίαι”, όπου η αλήθεια δεν είναι επιδεκτική εναντίων). Συνεπώς, αν π.χ. η Ατλαντίδα υπάρχει, ακόμη και όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει, αυτή θα υπάρχει. Ανάποδα, αν δεν υπάρχει, και έξι δις άνθρωποι να πιστεύουν ότι υπάρχει και ένας μόνο να πιστεύει ότι δεν υπάρχει, ο ΕΝΑΣ είναι σωστός και οι υπόλοιποι όχι, αφού (η Ατλαντίδα) δε θα υπάρχει.

  – Συνεπώς, με εφαρμογή του ανωτέρω στο επιχείρημά σας, το πραγματικό νόημα των Αποκριών δε μπαίνει σε ψηφοφορία, όπου όλα τα σχολεία που κάνουν διαφορετικά πάρτι από αυτό του Αγίου Δημητρίου, είναι τα περισσότερα και συνεπώς έχουν δίκιο… Το ζητούμενο είναι τι σημαίνουν πραγματικά ΑΠΟΚΡΙΕΣ και σε ποιο πνεύμα (πρέπει να) εντάσσονται. Και επειδή η απόδειξη του τι είναι πραγματικά οι Απόκριες και πώς πρέπει να εορτάζονται, παρότι βεβαίως υπάρχει αλλά θα ήταν μακροσκελής, μπορούμε εύκολα να φτάσουμε στο ίδιο συμπέρασμα όπως και στον αποδεικτικό συλλογισμό, χρησιμοποιώντας το όπλο που έχουμε ως Έλληνες: τη γλώσσα μας, η οποία εκτός των άλλων, διακρίνεται και για την ετυμολογική της ικανότητα (σε αντίθεση με τις υπόλοιπες “βάρβαρες” γλώσσες, που στερούνται ετυμολογίας). Ακούστε λοιπόν την ετυμολογία της λέξης “ΑΠΟΚΡΙΕΣ” και σκεφθείτε σε τι μας προτρέπει και τι άλλο θα πρέπει επικουρικά να κάνουμε ως άνθρωποι. Αυτή είναι η αλήθεια. Τώρα αν αυτό το βαφτίζετε “σκοταδισμό”, είναι άποψή σας (αλλά όχι η αλήθεια).

  Τέλος, στον κύριο “Αγανακτισμένο-Αντιοργανωσιακό-Αντισωτηρικό-Ελεύθερο Πιστό της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας” (λες και οι υπόλοιποι είναι δουλικοί πιστοί), η ερώτηση είναι απλή: υπάρχει ο «Άγιος Βαλεντίνος» στο εορτολόγιό μας, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

  Το site στο οποίο παραπέμπετε είναι παντελώς ανεπίσημο και μάλιστα αναφέρει επί λέξει σχετικά με τα άρθρα που αναρτά ότι ” …επικεντρωθείτε στο άρθρο, και όχι στον αρθρογράφο, όπως κάνουμε κι εμείς! Γιατί πράγματι, δεν γνωρίζουμε ούτε εμείς ποιοι από εμάς έγραψαν το κάθε άρθρο. Απλώς αν το κρίνουμε χρήσιμο και ενδιαφέρον, το δημοσιεύουμε. ” Δικαίωμά τους λοιπόν να το αναρτούν και δικαίωμά σας να το διαβάζετε. Το να χαρακτηρίζετε ωστόσο τους άλλους “φερέφωνα και αγραμμάτους”, επειδή δεν ασπάζονται τις απόψεις ενός άρθρου, που οι ίδιοι που το ανάρτησαν, το θέτουν εν αμφιβόλω (τουλάχιστον ως προς την πηγή του άρθρου), δικαιωματικά σας επιστρέφει τις ορολογίες “ξεστράβωμα”, “ξέβρασμα μαργαριταριών”, “φερέφωνα”, “αγραμμάτους” κλπ.

  Καλή Σαρακοστή σε όλους

 5. Αγανακτισμένος-Αντιοργανωσιακός-Αντισωτηρικός-Ελεύθερος Πιστός της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας

  Προς τον κύριο «Βέρο Αγρινιώτη». Τα περί εξέλιξης της ΟΟΔΕ δεν τα σχολιάζω… καθ’ ότι είναι ανυπόστατα… και αν δεχθώ ότι ισχύει κάτι τέτοιο που λέτε, το ένα άρθρο δεν αναιρεί το άλλο, γιατί πραγματεύονται διαφορετικά γεγονότα. Όσον αφορά τις γνώσεις στη δογματική, μήπως θα έπρεπε να την “πιάσετε” και να την “θυμηθείτε” ξανά;; διότι η μη αποδοχή ενός αναγνωρισμένου αγίου της εκκλησίας μας, αποτελεί βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος αδελφέ. Όσον αφορά τα “σχόλια” περί παγανιστικών τελετών στη Νεάπολη, έχουμε χάσει «τα αυγά και τα πασχάλια» όπως λέει και η σοφία του λαού μας. Κοιτάζουμε και ασχολούμαστε με οτιδήποτε και οποιονδήποτε άλλον εκτός εκκλησίας και δεν κοιτάζουμε τη δική μας άγνοια, αμάθεια και ημιμάθεια! Με απασχολεί περισσότερο να ελέγξω τα λεγόμενα κάποιου εκ του κόλπου της μητρός εκκλησίας παρά κάποιου που βρίσκεται στην πλάνη. Χειρότερο το γεγονός να είναι πεπλανημένος ο οδηγός και να παρασύρει το ποίμνιο στον γκρεμό.

  Πρός τον κύριο Απόστολο. (και τον «Βέρο Αγρινιώτη») η απάντηση στην ερώτηση αν υπάρχει άγιος Βαλεντίνος στο εορτολόγιό μας είναι ΝΑΙ. Ανέφερα πιο πάνω πηγή το χφ Σινά 1598 κανονάριον 10ου αιώνος εκδ. Dimitrievskij όπου αναφέρεται το όνομα Βαλεντίνος, και ιδού και η αποδοχή του ως Άγιο της Εκκλησίας μας και από την επίσημη Εκκλησία της Ελλάδος όπως αναφέρεται στο επίσημο όργανό της την Αποστολική Διακονία http://www.apostoliki-diakonia.gr/gr_main/eortologio/eortologio.asp?file=feb/14.htm όπου αναφέρει δύο αγίους ομονύμους, ο είς πρεσβύτερος Ρώμης και ο έτερος επίσκοπος Τέρνι. Αν εξακολουθείτε να αμφισβητείτε την “επισημότητα” της Εκκλησίας της Ελλάδος λοιπόν, και το αν ο Άγιος Ουαλεντίνος είναι ΟΡΘΔΟΞΟΣ Άγιος της Εκκλησίας μας, τότε τίθεται θέμα κανονικότητάς σας και κατά πόσον είστε εντός ή εκτός εκκλησίας… Οπότε το ποιός είναι φερέφωνο και ποιός δεν “ξεστραβώνεται” καθ’ ότι δεν ερευνά, είναι οφθαλμοφανές…

 6. EXELDIM ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

  Φίλτατε «Αγανακτισμένε» έλεος πια!
  Ρίξε μια ματιά στο διαδίκτυο πριν μας παραπέμψεις στην «Ορθόδοξη» ιστοσελίδα σου.

  Γράφεις:
  ______

  [Προς τον κύριο «Βέρο Αγρινιώτη». Τα περί εξέλιξης της ΟΟΔΕ δεν τα σχολιάζω… καθ’ ότι είναι ανυπόστατα…]
  ______

  Ποιος σου είπε φίλε μου, ότι είναι «ανυπόστατα»; Κάνεις μεγάλο λάθος, και δεν μπορείς να επικαλείσαι πηγές οι οποίες δημοσιεύουν αιρετικά άρθρα μαζί με τα «Ορθόδοξα».

  Η Εκκλησία δεν δέχεται μύγα στο σπαθί της όσον αφορά την πίστη και την Ορθόδοξη διδασκαλία Της.

  Αν γνώριζες από Δογματική και Θεολογία θα ήξερες ότι δεν υπάρχει χειρότερη βλασφημία από το να ισχυρίζεσαι ότι ο Ιησούς Χριστός κατά σάρκα είχε πρόγονο ένα κτήνος, έναν πίθηκο.

  Αυτή την ιστοσελίδα μας παρουσιάζεις ως αυθεντία;;!!

  Η ΟΟΔΕ για κάποιους λόγους που εμείς δεν γνωρίζουμε, αποτελεί το χαϊδεμένο παιδί κάποιων εκκλησιαστικών αρχόντων, με αποτέλεσμα όλος ο κόσμος να νομίζει ότι είναι η αντιαιρετική ασπίδα …της Εκκλησίας!!!

  Εκτός από τον άγιο Βαλεντίνο, υποστηρίζουν και άλλα «Ορθόδοξα» όπως την μάνα του Αδάμ. Ο Αδάμ λένε, είχε μάνα και πατέρα και έλαβε το άγιο πνεύμα μέσα στην κοιλιά της μάνας του, όπως το έλαβε και ο άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής.

  Η γη ήταν γεμάτη με ανθρώπους και ο Θεός περίμενε να γεννηθεί ο κατάλληλος ώστε να τον βάλει μέσα στον παράδεισο και να του μεταδώσει το εμφύσημα ώστε να τον καταστήσει και να τον ζωοποιήσει πνευματικά.

  Μετά ο Θεός τον πήρε και τον έβαλε στον παράδεισο, την στιγμή που η μάνα του και ο πατέρα του είχαν παραμείνει εκτός παραδείσου να αναζητούν τον γιo τους. Επίσης γράφουν ότι ο κατακλυσμός του Νώε ήταν μια τοπική καταιγίδα, και τα περί παγκόσμιου κατακλυσμού είναι παραμύθι.

  Ζούσαν γίγαντες πριν από τον Αδάμ και έτρεξαν μαζί με τους άλλους να σωθούν στα γύρω ορεινά, και έτσι γλίτωσαν από την καταιγίδα-κατακλυσμό, αλλά ο Νώε δεν είχε προλάβει να φύγει και έτσι κόλλησε στις λάσπες με αποτέλεσμα να μπει στη κιβωτό και να σωθεί, ενώ όλοι οι άλλοι μαζί με τους προαδαμιαίους γίγαντες ήταν πιο έξυπνοι και αντί να φτιάξουν κιβωτό προτίμησαν να σκαρφαλώσουν στα κοντινότερα ορεινά και να ρεμβάζουν παρακολουθώντας την καταιγίδα-κατακλυσμό που έπνιγε τους υπόλοιπους που δεν πρόλαβαν να φύγουν.

  Συνεχίζεται….

 7. EXELDIM ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

  Συνέχεια από το προηγούμενο, όσον αφορά την πίστη της EXELDIM ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ …..

  Ο Χριστός όταν κατέβηκε στον Άδη ανέστησε τους ΠΡΟΑΔΑΜΙΑΙΟΥΣ ανθρώπους καθώς και τους γονείς του Αδάμ, και τους ανέβασε στον ουρανό τους αγίασε και τώρα βρίσκονται στον ουρανό.

  Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι, υπάρχει και άλλη μια ιστοσελίδα, η οποία έχει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΡΘΡΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΟΟΔΕ, και η ΟΟΔΕ την προτείνει ως Ορθόδοξη ιστοσελίδα!!!

  Η ΟΟΔΕ χρησιμοποιεί το όνομα του π.ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΤΣΟΥΡΟΥ και δηλώνει ότι ο π.ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΟΥΡΟΣ ο υπεύθυνος του αντιαιρετικού αγώνος της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα μας απαντήσει στις ερωτήσεις μας, και μάλιστα αναγράφουν και το τηλεφωνικό νούμερο για να τον καλέσουμε. Άραγε δεν το γνωρίζει αυτό ο π.ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΟΥΡΟΣ;

  Όλα αυτά δεν είναι δικά μας λόγια. Όλα αυτά τα γράφει δημοσίως η ίδια η ΟΟΔΕ στην ιστοσελίδα της. Όποιος ανοίξει την ιστοσελίδα ΟΟΔΕ μπορεί να τα διαβάσει.

  Αυτό το θέμα είναι τεράστιο και δεν θέλω να κουράσω άλλο.

  Η Εκκλησία πρέπει να βάλει ένα τέλος στην παραπλάνηση και τον προσηλυτισμό από όλους αυτούς, γιατί η Εκκλησία και οι αρμόδιοι γνωρίζουν, είναι ενημερωμένοι, αλλά δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο για την προστασία του ποιμνίου από την αίρεση EXELDIM.

  Συνεχίζεται…..

 8. EXELDIM ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

  Συνέχεια από το προηγούμενο, όσον αφορά την πίστη της EXELDIM ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ …..

  Τα παιδιά μας διδάσκονται την Εξέλιξη στα σχολεία, και έρχεται η ΟΟΔΕ με κάποια άρθρα της, να δηλώσει ότι η Εξέλιξη είναι ορθή και ότι ο Αδάμ είχε μάνα και πατέρα και ήταν προϊόν ερωτικής επαφής, και όχι δημιούργημα από το χώμα που ο Θεός έπλασε, όπως μας διδάσκει η Αγία Γραφή και η Ορθόδοξη Εκκλησία μας.

  Η Εκκλησία δεν έχει πάρει θέση για την ΟΟΔΕ και την EXELDIM. Πότε θα πάρει θέση; Όταν τα παιδιά μας θα γίνουν άθεα και οπαδοί της Εξέλιξης; Όταν τα παιδιά μας απαρνηθούν μια για πάντα την Ορθοδοξία, και θα πιστέψουν στην Εξέλιξη;

  Κάποιοι προσπαθούν να περάσουν στα σχολεία την Εξέλιξη από τον πίθηκο ως δόγμα και επιστημονικό δεδομένο, και να αμαυρώσουν ακόμη και να εξαφανίσουν την Ορθόδοξη πίστη στην Αγία Γραφή και τους Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας μας.

  Θα αφήσουμε τα παιδιά μας να πιστέψουν ότι είμαστε απόγονοι ζώων, και όχι Εικόνα Του Θεού; Εκεί θέλουμε να φτάσει η νεολαία μας; Μακριά από την Εκκλησία και Τον Χριστό, δεν υπάρχει καμία ελπίδα για τα παιδιά μας.

  Συνεχίζεται….

 9. EXELDIM ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

  Συνέχεια από το προηγούμενο, όσον αφορά την πίστη της EXELDIM ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ …..

  “Αγανακτισμένε”, ο “Βέρος Αγρινιώτης” έχει απόλυτο δίκιο, άλλη φορά να προσέχεις ποιες ιστοσελίδες διαβάζεις, και ποιες πηγές επιλέγεις να παρουσιάσεις σε ένα δημόσιο διάλογο. Για το θέμα αυτό υπάρχει άφθονο υλικό στο διαδίκτυο, και μπορούν όλοι να διαβάσουν άρθρα και να παρακολουθήσουν videos στο you tube με ομιλίες και επιστημονικά ντοκιμαντέρ.

  Η EXELDIM εντάσσεται μέσα σε ένα ευρύτερο σχέδιο για την αποχριστιανοποίηση αρχικά της νεολαίας, και στην συνέχεια την αποδόμηση του Χριστιανισμού. Εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν πρέπει να επιτρέψουμε το δηλητήριο αυτό να περάσει στα παιδιά μας, τα οποία αποτελούν τον μέλλον, και το αύριο της Ελλάδας.

  Με πόνο ψυχής γράφουμε αυτές τις σκέψεις, και από μεγάλη αγάπη προς την μάνα μας, την Ορθόδοξη Εκκλησία μας.

  Συνεχίζεται….

 10. EXELDIM ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

  Συνέχεια από το προηγούμενο, όσον αφορά την πίστη της EXELDIM ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ …..

  Στο διαδίκτυο υπάρχει άφθονο υλικό για να ενημερωθείτε.

  Ορθόδοξες ηλεκτρονικές διευθύνσεις με υλικό, αντιεξελικτικά άρθρα, και videos από το you tube για την ενημέρωση σας.

  https://www.youtube.com/watch?v=POy1RWfo2Jw&list=PLw-p6Ru_0RkOGVDFfUelE9ugwf6v4YvwH&index=30

  https://www.youtube.com/watch?v=cZHrlNufLYM&index=8&list=PLw-p6Ru_0RkOGVDFfUelE9ugwf6v4YvwH%5D

 11. Αγανακτισμένος-Αντιοργανωσιακός-Αντισωτηρικός-Ελεύθερος Πιστός της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας

  Αποπροσανατολίζετε τη συζήτηση για μια ακόμη φορά αγαπητέ… Τη φέρνετε στα μέτρα σας για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα… Ανέφερα και σε προηγούμενη απάντησή μου πως και δίκαιο να έχετε, το ένα θέμα δεν αναιρεί το άλλο, καθ’ ότι πραγματεύονται διαφορετικά αντικείμενα. Η ένστασή μου είναι προς τα “παραμύθια” που εκφράστηκαν περί του ΟΡΘΟΔΟΞΩΤΑΤΟΥ Αγίου Ουαλεντίνου. Μόνο σ’αυτό δεν σταθήκατε, και εξαπολύσατε “πυρ” για εξελικτικές θεωρίες, για το γεγονός ότι δεν εξέφρασα ένσταση για τους παγανιστές (άκουσον άκουσον) κλπ κλπ κλπ! Δυστυχώς σαν ενεργότατο μέλος του σώματος της Εκκλησίας θλίβομαι όταν ξεστομίζονται τέτοια λόγια βλάσφημα κατά των Αγίων της και παραπληροφορείται το ποίμνιο από ποιμένες που δεν γνωρίζουν πρώτα τους Αγίους της Εκκλησίας μας και ασχολούνται με όλες τις υπόλοιπες “πεποιθήσεις”, “παραθρησκείες”, “ομάδες” , και ότι άλλο συναφές (όπως θέλετε αποκαλέστετο)! Δεν σας αρέσει το άρθρο του ΟΟΔΕ γιατί δεν σας αρέσει το site ή για οποιονδήποτε άλλο δικό σας (σεβαστό) λόγο;; Κανένα πρόβλημα. Απορρίψ’τε το. Έναν ενταγμένο ΑΓΙΟ στο αγιολόγιο της Εκκλησίας μας με ποιό δικαίωμα τον απορρίπτετε;; Και ποιός είσθε εσείς (και ο κάθε “εσείς”) που κρίνετε τον Θεόν μας αν είναι ή όχι «Θαυμαστός εν τοις Αγίοις Αυτού» απορρίπτοντας τον Άγιό Του;; Η εξ αρχής μου ένστασις ήταν στις θέσεις περί του Αγίου που είναι θέσεις της καθ’ ημάς Ελλαδικής Εκκλησίας (και όχι μόνον) (την μαρτυρία του Κανοναρίου του 10ου αιώνος περί του Αγίου την πάτε περίπατο κι αυτήν όπως και τα υπόλοιπα… γνωστή η τακτική σας όπως φάνηκε και παραπάνω). Είσθε μέλη της Ελλαδικής Εκκλησίας;; Αναγνωρίζετε τις αποφάσεις της; Αποδέχεσθε το Αγιολόγιό της; Αν όχι, τότε υπάρχει πρόβλημα αγαπητέ… Αν ναι, αποδεχθείτε και ζητήστε τις πρεσβείες του Αγίου Ουαλεντίνου προς τον φιλεύσπλαγχνο Κύριό μας και μην γίνεσθε πολέμιοί των Αγίων μας! Τιμή μάρτυρος μίμησις μάρτυρος! Καλή μετάνοια και ο Άγιος Ουαλεντίνος να πρεσβεύει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.