Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

“Κάθε μήνα κι ένα έργο”…από τα έτοιμα!

φιέστα

Κι ενώ εδώ εμείς είχαμε πάλι ατύχημα στον κόμβο του ΔΑΚ με ζωή να κινδυνεύει, η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν έχει βαρεθεί να παίζει το χαρτί του success story. Σε σημείο που να απορεί κανείς αν στηρίζονται στο ότι οι πολίτες δεν ασχολούνται με τίποτε πλέον.

Τα Αναπτυξιακά Προγράμματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συζητήθηκαν-λέει- στη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Ανάπτυξης Γ. Μιχελάκη και Κ. Χατζηδάκη για 231 ώριμα έργα στους δήμους. Τόσο ώριμα που μερικά έχουν σχεδόν γίνει! Και η χειρότερη εξήγηση από το ότι παίζουν το επικοινωνιακό χαρτί είναι ότι τώαρ τα πήραν χαμπάρι, τώρα τα ανακοινώνουν!

Μάζεψαν τον κόσμο σε μια πανηγυρική σύσκεψη και ενημέρωσαν ο μεν Χατζηδάκης(που θεωρείται και σοβαρός): “Συμφωνήσαμε με τον κ. Μιχελάκη να υπάρξει μια μεικτή επιτροπή, κοινή επιτροπή των δύο Υπουργείων, έτσι ώστε να παρακολουθεί την πρόοδο αυτών των έργων, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.
Επίσης συμφωνήσαμε, η ίδια επιτροπή, από τώρα να ξεκινήσει να εξετάζει προτάσεις των δήμων όλης της χώρας και για το επόμενο ΕΣΠΑ, προκειμένου να μη χαθεί χρόνος και το καινούργιο ΕΣΠΑ να ξεκινήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται»

Και είπε κι ο κ. Μιχελάκης(που θεωρείται από όλους αυτό που είναι): «Πριν από δύο μήνες ανακοινώσαμε με τον κ. Κωστή Χατζηδάκη την πρωτοβουλία “Κάθε δήμος και ένα έργο” με στόχο να διευρύνουμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης ώριμων έργων από το ΕΣΠΑ. Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι οι δήμοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό”!

Και κοιτάς τον πίνακα των έργων και διαπιστώνεις ότι στα έργα που “φτιάχνουν” είναι για παράδειγμα το έργο της ύδρευσης της Λεπενούς που έχει αρχίσει δυο χρόνια πριν! Και είναι σχεδόν 55% έτοιμο! Μιλάμε για πολύ ώριμο, σχεδόν στη σύνταξη, έργο!Να μην πούμε για άλλα έργα που έχουν ποσοστά απορρόφησης πάνω από 70%, ακόμα και 85% σε κάποιες περιοχές…

Ε, είναι να γελάει κανείς που έλεγε κι ο Συρίγος…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.