Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2020

Κάλεσμα για μαζική και ενεργή συμμετοχή από την Πρωτοβουλία Εμπόρων Αγρινίου

Κάλεσμα για μαζική και ενεργή συμμετοχή από την Πρωτοβουλία Εμπόρων Αγρινίου

Ενόψει των εκλογών στις 25-26 Μαΐου

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η Πρωτοβουλία Εμπόρων Αγρινίου (Ενότητα-Αγώνας-Προοπτική) στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου ενόψει των εκλογών στο Σύλλογο το διήμερο 25-26 Μαΐου. Ως εκπρόσωπος(και όχι επικεφαλής, όπως ανέφερε) των υποψηφίων ο κ. Πάνος Μπεσίνης πήρε το λόγο και επεσήμανε ότι η συνάντηση γίνεται και γιατί σε δυο μέρες αρχίζουν οι εκλογές αλλά και γιατί τέτοιες συναντήσεις βοηθούν στο να μην υπάρχουν παρανοήσεις και διαστρεβλώσεις από όσα βγαίνουν στην κοινωνία της πόλης. Ο κ. Μπεσίνης αφού ευχαρίστησε τον Ε.Σ για τη φιλοξενία τόνισε ότι δεν είναι κατ’ανάγκη αρνητικό το γεγονός πως αυτή τη φορά κατεβαίνουν πολλοί συνδυασμοί στις εκλογές του Ε.Σ. και διαχώρισε τη θέση της Πρωτοβουλίας από τις «προσωποκεντρικές επιλογές και τις ιδεολογικές εμμονές» όπως είπε.
Υπενθύμισε ότι στην Πρωτοβουλία συμμετέχουν 42 έμποροι για το Διοικητικό Συμβούλιο, την Εξελεκτική Επιτροπή και τους Αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία και έκανε λόγο για διαφορετικές αφετηρίες, όλους τους κλάδους εμπορίας και μεγάλη ηλικιακή διασπορά. Επίσης τόνισε ότι η Πρωτοβουλία εμπόρων είναι ο συνδυασμός που θα διαφυλάξει την Ενότητα θα εντείνει τον Αγώνα και θα δώσει Προοπτική στο σύλλογο. Ακόμη ξεκαθάρισε ότι η Πρωτοβουλία Εμπόρων δεν διατείνεται πως θα αλλάξει ότι έχει κατακτήσει ο Σύλλογος όλα αυτά τα χρόνια και θεωρεί ότι ο απερχόμενος πρόεδρος και σαν προσωπικότητα αλλά και σαν παραγωγός έργου άφησε σπουδαία παρακαταθήκη στο Σύλλογο.
Σύμφωνα με τον κ. Μπεσίνη ο Σύλλογος θα επιδιώξει επαφές με όλους τους φορείς της πόλης αλλά δεν θα αλλάξει την ένταση των διεκδικήσεών του και το προφίλ που έχτισε ως ένας Σύλλογος –πρότυπο όπως ανέφερε. Ακόμη τόνισε ότι παρά τα όσα λέγονται η συμμετοχή στα θέματα του Συλλόγου είναι πολύ μεγαλύτερη από άλλες πόλεις καθώς ο αριθμός των μελών υπερδιπλασιάστηκε παρά την εικόνα των εκατοντάδων, όπως είπε κλειστών μαγαζιών στην πόλη.
Τον λόγο πήρε και ο κ. Αποστόλης Καλαϊτζόπουλος για να υπενθυμίσει ότι τα συλλογικά όργανα πάντοτε λειτούργησαν από τη προηγούμενη διοίκηση και είναι κάτι που πρέπει να της αναγνωριστεί ενώ οι διαδικασίες ήταν απόλυτα δημοκρατικές, θυμίζοντας ότι σημερινός αντίπαλος υποψήφιος στο θέμα της περσινής ψηφοφορίας είχε αντιταχθεί στην επανάληψη της διαδικασίας και στο δεύτερο περιθώριο που δόθηκε στους διαφωνούντες. «Αλίμονο αν αγνοούμε τις συλλογικές αποφάσεις και δεν τις σεβόμαστε. Τότε είμαστε κάτι άλλο κι όχι Σύλλογος» τόνισε, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί ο Σύλλογος να έχει σαν ρόλο το να έρχεται σε επαφή με φορείς και να απεμπολήσει το πλαίσιο αγώνων και διεκδικήσεων που έχει πάντα.
Στο σημείο αυτό επανήλθε ο κ. Μπεσίνης λέγοντας ότι ο Ε.Σ.Α δεν είναι φιλολογικός σύλλογος, όπως ανέφερε ενώ κάλυψε και την τελευταία προσωπική δήλωση του νυν προέδρου κ. Τζωρτζόπουλου λέγοντας ότι η προσφορά του υπήρξε μεγάλη και δεν μπορεί να κατηγορείται από ανθρώπους που δεν διαφώνησαν μαζί του.
Σε ερωτήσεις που ακολούθησαν οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Εμπόρων απέφυγαν να κάνουν αναφορά σε λάθος επιλογές του παρελθόντος λέγοντας ότι θα κριθούν στη δική τους θητεία ενώ απέρριψαν τις αιτιάσεις ότι είναι συνέχεια της διοίκησης Τζωρτζόπουλου αφήνοντας παράλληλα παράθυρο για συνεργασία ακόμη και σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου από όλες τις παρατάξεις.
Κλείνοντας έγινε ένα κάλεσμα προς όλους τους εμπόρους της πόλης για μαζική και ενεργή συμμετοχή στα θέματα του συλλόγου ειδικά στις συνθήκες που επικρατούν πλέον στην αγορά, θυμίζοντας ότι παρά τα λουκέτα ο αριθμός εκείνων που ψηφίζουν είναι σταθερός όπως στα επίπεδα και των προηγούμενων εκλογών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.