Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Κάλεσμα Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών στην απεργία

Κάλεσμα Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών στην απεργία

apergiaΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ (Σ.Ι.Ε.Λ.)

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ    (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)

 

Συνάδελφοι,

 

η ΟΙΕΛΕ, σε συνεργασία με τις άλλες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες  προκήρυξε:

 • 48ωρη απεργία  16 και 17 Σεπτεμβρίου
 • Νέες συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων και του Δ.Σ.

 

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ:

 • Αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν παιδεία.  Αγωνιζόμαστε να ανατραπεί η αντεργατική  πολιτική , που οξύνει τις οικονομικές και τις κοινωνικές ανισότητες.
 • Αντιστεκόμαστε στην πολιτική των μετατάξεων και της διαθεσιμότητας για τους δημόσιους συναδέλφους μας. Ζητούμε να σταματήσει άμεσα η ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών και  η καταπάτηση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των συναδέλφων.
 • Απαιτούμε να επιστρέψουν στη δημόσια εκπαίδευση οι 50 ειδικότητες της ΤΕΕ που καταργήθηκαν από τα δημόσια σχολεία και δόθηκαν ως δώρο στους εκπαιδευτικούς πολυοργανισμούς.
 • Ζητούμε να καταργηθεί η αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις και περαιτέρω υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
 • Ζητούμε να αποσυρθεί το απαράδεκτο σχέδιο νόμου για το «Νέο Λύκειο».
 • Ζητούμε να σταματήσει ο εμπαιγμός του κλάδου από το Υπουργείο Παιδείας. Να υλοποιηθούν οι δημόσιες δεσμεύσεις του Υπουργού για την μισθολογική και βαθμολογική μας κατάταξη και τα επιδόματα.
 • Ζητούμε να αντικατασταθεί η απόφαση του Υπουργείου, για την αναγνώριση ως ωρών διοριστηρίου των εκτός υποχρεωτικού ωραρίου σχολικών δράσεων,  από αυτήν που είχε δημόσια συμφωνηθεί με την Ομοσπονδία και είχε υπογραφεί από τον Υπουργό Παιδείας.
 • Καταδικάζουμε την επιδοματική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας προς τους σχολάρχες, οι οποίοι από τα κυβερνητικά νομοθετήματα έχουν κερδίσει περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, την ώρα που έχουν συρρικνωθεί τουλάχιστον κατά 40% οι αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών μέσω των μειώσεων των μισθών και της δραματικής αύξησης της φορολογίας.
 •  Σύμφωνα με το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, η εκπαίδευση που παρέχεται από τα ιδιωτικά σχολεία είναι δημόσιο και κοινωνικό αγαθό που οφείλει το κράτος να εποπτεύει στενά (αρθρ.16 του Συντάγματος). Δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν τα ιδιωτικά σχολεία και οι εκπαιδευτικοί στην εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας. Αρμόδιο για την εποπτεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι το Υπουργείο Παιδείας.
 • Άμεση υπογραφή ΣΣΕ στο χώρο των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών με αξιοπρεπείς αποδοχές και όρους εργασίας.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ  ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 16 ΚΑΙ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΣΤΙΣ 7 μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.