Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ στο συλλαλητήριο στον πεζόδρομο Παπαστράτου

adedyΤο Νομαρχιακό Τμήμα Αιτωλοακαρνανίας της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν φορείς της πόλης του Αγρινίου και της γύρω περιοχής, σήμερα Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 (ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου)και ώρα 7:30μμ, στον πεζόδρομο της οδού Παπαστράτου. «Ο αγώνας για την  ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών συνεχίζεται», αναφέρει ενώ η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο

 Το πολυνομοσχέδιο το οποίο συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, είναι το πρώτο χτύπημα από τα πολλά που πρόκειται να δεχτούμε το αμέσως επόμενο διάστημα, με τα οποία μειώνονται ήδη οι κουτσουρεμένοι μισθοί, καταργούνται σχεδόν ή εξαϋλώνονται οι συντάξεις και αυξάνεται η φορολογία.                                

Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα των δανειστών ενόψει της επόμενης δόσης του νέου δανείου επεκτείνει και στο Δημόσιο τις μειώσεις συντάξεων και τις αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που έχει ήδη θεσπίσει για τον Ιδιωτικό Τομέα.

Η υλοποίηση αυτών των μέτρων καθιστά πλέον αδύνατη, στην κυριολεξία, ακόμη και την στοιχειώδη επιβίωση για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Απαγορεύει στον υπολογαριασμό του ΑΚΑΓΕ, που χρηματοδοτείται από κρατήσεις 3% – 10% στις επικουρικές συντάξεις, να εκπληρώνει το στόχο για τον οποίο δημιουργήθηκε, δηλαδή να χρηματοδοτεί τα ελλείμματα των επικουρικών ταμείων, τα οποία πλέον χωρίς αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο και χωρίς κρατική χρηματοδότηση αφήνονται στην τύχη τους και οδηγούνται σε πλήρη εφαρμογή της «ρήτρας του μηδενικού ελλείμματος», δηλαδή σε νέες συνεχείς μειώσεις των επικουρικών συντάξεων και του μερίσματος που χορηγεί το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) μέχρι πλήρης εξαφάνισης.

Επίσης, η Κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο καταργεί ευνοϊκές για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους αντιμνημονιακές ρυθμίσεις, που περιλαμβάνονται στο νόμο 4331/2015, που ψήφισε η ίδια πριν από τρεις μήνες (30/6/2015). Το ίδιο προαναγγέλλεται, μέσω διαρροών, για την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών και φυσικά κατάργηση του αντίστοιχου επιδόματος με συνέπεια τη συνταξιοδότηση τους στο 67ο έτος της ηλικίας τους όταν πολλοί από αυτούς αδυνατούν να συμπληρώσουν το 60ο.

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει, επίσης, εξουθενωτικές για τα φτωχά λαϊκά στρώματα παρεμβάσεις στο πεδίο της φορολογίας και των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» που αφορούν το Δημόσιο, την Υγεία, την Ενέργεια, το ΤΑΙΠΕΔ και πολλούς άλλους τομείς.

Οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, συνολικά ο λαός και η νεολαία είναι οι μόνοι που μέσα από τις συντονισμένες αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες, μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες τους σε κάθε χώρο και κλάδο, σε κάθε πόλη και γειτονιά μπορούν να αναστρέψουν αυτή την κατάσταση. Να βάλουν φραγμό στην εφαρμογή των μέτρων συνέχισης της κοινωνικής καταστροφής, να συγκρουστούν και να ανατρέψουν την πολιτική του Κεφαλαίου – Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ – Κυβέρνησης και των μνημονίων που επιβάλλουν. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Το ΝΤ  της Α.Δ.Ε.Δ.Υ Αιτ/νίας καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν φορείς της πόλης του Αγρινίου και της γύρω περιοχής, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 (ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου), ώρα 7:30μμ, στον πεζόδρομο της οδού Παπαστράτου.

                           Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. Γιώργος Κ.

  Ερωτώ, δεν ξέρω οι κύριοι του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ πήγαν στα σχολεία τους ή επιμένουν να μας σώσουν; Έτσι θα κάνετε προκοπή; 7μ.μ το ΚΚΕ στη κεντρική πλατεία 7:30μμ εσείς και η παρέα σας για καφεδάκι στη παραλία. Να σας χαιρόμαστε ωρέ αγωνισταράδες….

 2. pol

  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΉ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΚΏΝ ΠΟΛΊΤΙΚΩΝ ΕΊΝΑΙ ΦΥΣΙΚΆ ΤΟ( ΌΧΙ) , ΌΜΩΣ ΝΑ ΦΩΝΆΞΕΤΕ ( ΝΑΙ ) ΓΙΑΤΊ ΟΙ ΣΟΦΟΊ ΤΩΝ ΑΘΗΝΏΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΑΝΆΠΟΔΑ.
  Είναι τόσο παρτάκι δες και όλα τα εις – ακιδες που είναι απερίγραπτο αυτό που συμβαίνει. Άλλα να τους λένε και άλλα να καταλαβαίνουν.
  Ο Τσίπρας εξελέγη πρωθυπουργός – την πρώτη φορά – υποσχόμενος ότι θα επέστρεφε την 13η σύνταξη στους συνταξιούχους…
  Ο Τσίπρας εξελέγη πρωθυπουργός – την δεύτερη φορά – υποσχόμενος ότι έχει σχέδιο στο ασφαλιστικό που «θα προστατέψει τους ασθενέστερους»…
  Μια βδομάδα πριν από τις εκλογές του Σεπτέμβρη, στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, ο Τσίπρας είχε ισχυριστεί ότι είχε δώσει «μάχη για να διατηρηθούν οι συντάξεις». Ότι έψαχνε και έβρισκε «ισοδύναμα» για την προστασία των συντάξεων.
  Και είχε υποσχεθεί:ότι έχουμε σχέδιο προκειμένου να πάμε σε μια μεταρρύθμιση που τους ασθενέστερους θα τους προστατέψει.
  http://www.enikos.gr/economy/346307,Oloklhro-to-porisma-fwtia-ths-Epitrophs-Sofwn-gia-tis-syntaxeis.html (το περίφημο «πόρισμα των σοφών) Ξεφτίλα! ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.