Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Κάλπες αύριο σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Κάλπες αύριο σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

kalpi_psifoforia_10Εσωκομματικές κάλπες θα στηθούν αύριο τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα στη ΝΔ με την εκλογή προέδρου Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) θα κλείσει ο κύκλος των διαδικασιών που ξεκίνησαν με την εκλογή των οργάνων στις δημοτικές οργανώσεις και συνεχίστηκαν με τους τομεάρχες της Νομαρχιακής. 129 περίπου εκλέκτορες θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ τριών υποψηφίων, των Κώστα Σύρρου (νυν προέδρου), Νίκου Ζώγα και Γιώργου Μελιάδη. Όποιος συγκεντρώσει 40% και άνω θα εκλεγεί. Αν κανείς τους δεν πιάσει αυτό το ποσοστό θα υπάρξει δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο πρώτων αύριο πάλι. Η διαδικασία θα λάβει χώρα από τις 10 το πρωί έως τις 5:30 το απόγευμα στα γραφεία του κόμματος στο Μεσολόγγι. Σε περίπτωση δευτέρου γύρου θα ξαναστηθεί η κάλπη μετά την καταμέτρηση.
Για την εκλογή προέδρου της ΝΟΔΕ ψηφίζουν οι εκλεγμένοι πρόεδροι των δημοτικών οργανώσεων και τα μέλη των ΔΗΜ.Τ.Ε. τους, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος που είναι από τον νομό, οι βουλευτές και οι δήμαρχοι που εξελέγησαν με τη ΝΔ καθώς και 19 οννεδίτες.
Αύριο εξάλλου θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του τοπικού οργάνου της Οργάνωσης Αγρινίου και του νομαρχιακού οργάνου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Στο Αγρίνιο η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9:00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 21:00 στα γραφεία του κόμματος επί της οδού Ι. Στάικου. Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή εκλέγονται 65 μέλη και για την Τοπική Οργάνωση Αγρινίου 15 μέλη. Αυτό που έχει κάνει μεγάλη εντύπωση είναι πως για τη διαδικασία δεν έχει υπάρξει προς το παρόν καμία επίσημη ανακοίνωση ούτε καν η λίστα των υποψηφίων. Λέγεται πάντως πως το ενδιαφέρον των στελεχών είναι μεγάλο και για τα δύο όργανα με υποψηφιότητες διπλάσιες σε αριθμό από τις θέσεις.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.