Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Κάνοντας δηλώσεις για τραγωδίες

Κάνοντας δηλώσεις για τραγωδίες

palai

Τα πράγματα πλέον είναι πολύ σοβαρά και δεν μπορούμε να μιλάμε με μισόλογα. Αυτό που συνέβη στην Πάλαιρο έχει τόσες πτυχές όσες και οι σκέψεις που κάνουν όσοι είναι έξω από μια τέτοια τραγωδία.

Θέλω να σταθώ σε δύο στάσεις. Η μία είναι του Δένδια και η άλλη της κ. Τριανταφύλλου που εκλέγεται στο νομό μας. Ο πρώτος έχει πει ότι «δεν μπορούμε να είμαστε ενοχικοί απέναντι στην παράνομη μετανάστευση στη χώρα μας». Κάνει λάθος. Πρώτα-πρώτα έπρεπε να είναι ο πρώτος που θα έβγαινε να εκφράσει τη θλίψη του γι’ αυτό που συνέβη διότι είναι αρμοδιότητά του. Για να το πω ψυχρά αν εκείνος έκανε τη δουλειά του στον τέλειο βαθμό δεν θα υπήρχαν νεκροί εξαιτίας δουλεμπόρων. Αν πιστεύει ότι δεν υπάρχει τέλειος βαθμός και χάνονται ζωές δικαιολογημένα μέχρι ενός σημείου, τότε είναι κυνικός.

Και κατά δεύτερο λόγο, όλοι μας είμαστε συνυπαίτιοι που χάνονται αυτές οι ζωές. Είτε υπερασπιζόμαστε τον έλεγχο, είτε το σφράγισμα, είτε το άνοιγμα των συνόρων κανένας δεν είναι αθώος.

Τώρα, σε ότι αφορά την ανακοίνωση που εξέδωσε η βουλευτής του νομού μας νομίζω ότι τα πράγματα είναι επίσης σαφή. Συγκρίνει ευθέως τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και το περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει οι δανειστές μας με ότι συνέβη στους άτυχους μετανάστες. Ακροβατεί στο να ταυτίσει αυτό που περνάμε με αυτό που πέρασαν και περνούν αυτοί οι άνθρωποι.

Εν ολίγοις την μνημονιακή πραγματικότητα την θεωρεί οιονεί δολοφόνο. Αν είναι έτσι πρέπει να πάψει να δέχεται το μισθό της ως βουλευτής. Διότι πληρώνεται με χρήματα- που εννοείται ότι -δίνουν οι δανειστές(και εξασφαλίζουν οι πολιτικές τους) εδώ και 4 χρόνια. Και όπως τα περιγράφει είναι σαν να σε πληρώνει ένας που εκτελεί συμβόλαια θανάτου.

Επισήμανση: Δεν λέω ότι πρέπει να παραιτηθεί από την βουλευτική τις ιδιότητα γιατί μέσω αυτής πολεμά να ανατραπούν τα μνημόνια και να έρθει να κυβερνήσει κάτι πιο δίκαιο, υποθέτω. Λέω όμως ότι τα λεφτά με τα οποία πιστώνεται ο λογαριασμός της κάθε μήνα, προέρχονται από δανεισμό και από εκείνους που τους θεωρεί πρωταίτιους για ανάλογα δράματα σαν αυτό της Παλαίρου, ίσως μάλιστα κατά βάθος και για πολλές παραμέτρους του ίδιου του δράματος. Άρα, με τέτοιες σκέψεις είναι απλό τι πρέπει να κάνει.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.