Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Κάνουν πως δεν ξέρουν για τη νομική μπίζνα

Κάνουν πως δεν ξέρουν για τη νομική μπίζνα

roz

Η μεγάλη πλάκα με τις υποθέσεις σαν του κ. Κατρούγκαλου είναι η τύφλωση που φαίνεται να τους έχει πιάσει άλλους να αποδείξουν το πρώτο ηθικό σκάνδαλο(γιατί νομικά φαίνεται να είναι καλυμμένος ο υπουργός)που ΔΕΝ το έκοψε… σύριζα ο πρωθυπουργός κι άλλοι να αποδείξουν ότι άλλο πράγμα ο υπουργός Κατρούγκαλος και άλλο ο νομικός Κατρούγκαλος. Των δεύτερων, δε, αγαπημένη επωδός είναι πως την αποκάλυψη την έκανε το συστημικό Βήμα και «τι να μας πουν κι αυτοί για τη διαπλοκή», ξεχνώντας ότι όλοι μέρα οι κ. υπουργοί είναι στα κανάλια των διαπλεκόμενων με μόνιμο στασίδι.

Φυσικά κι ο καθένας έχει την άποψή του και του γράφοντος είναι ότι δεν μπορεί κάποιος που δίνει μάχες με το ελληνικό κράτος για τους διορισμούς με όφελος(τέτοιο έχει ακόμα κι αν έχει εκχωρήσει την προμήθειά του, ακόμα κι αν δεν έχει κάνει κανένα συμβόλαιο το 2015- το έχει από την διαφήμιση που είναι κεφάλαιο στη δικηγορία)δεν μπορεί μετά να γίνεται ο υπουργός που θα δικαιώσει πελάτες του. Τα έχει καλύψει  ο Βουλγαράκης αυτά με το περίφημο «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» που το κράξαμε όλοι δεόντως.

Αλλού είναι όμως το ζουμί που τεχνηέντως αποφεύγουν όλοι. Στην Ελλάδα, με τη βοήθεια της ύποπτα αργοκίνητης δικαιοσύνης, είχε στηθεί ολόκληρη φάμπρικα από τέτοιες υποθέσεις. Με τεράστιο τζίρο. Και σε μεγάλα (πολύ μεγάλα)γραφεία, σαν του κ. υπουργού, παιζόταν πολλά λεφτά με αυτές τις αγωγές. Και δεν μιλάμε μόνο για επαναπροσλήψεις αλλά και για μεγάλες αποζημιώσεις και αναδρομικά και πολλά άλλα. Οι δημοσιογράφοι, δε, επειδή το δίκιο του αγώνα όσων προσπαθούν να ξαναπάνε για δουλειά δεν μπορούμε να τον βάλουμε στη βάσανο των απόψεών μας, ότι μας πασάρουν σαν «μεγάλη επιτυχία εργαζομένων κατά του ανάλγητου κράτους» το παίζουμε.

Κι όχι μόνο για αυτά τα θέματα. Ανάλογες φάμπρικες έχουν στηθεί και με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις όπου ο αναγνώστης-και ο δημοσιογράφος πολλές φορές-δεν ξέρει αν μιλάμε για κάποιον φουκαρά άνεργο ή για κάποιον που έχει αφήσει στον δρόμο οικογένειες και στον Τύπο παίζει η θριαμβολογία των δικηγόρων του- συνήθως με τη μορφή «διαρροής»- παράλληλα και με την… επαγγελματική προβολή.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.