Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

“Κέρδισε” το χειροκρότημα η παράσταση “Μήδεια” του Μποστ!

“Κέρδισε” το χειροκρότημα η παράσταση “Μήδεια” του Μποστ!

bost_mideia_20Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι παραστάσεις της “Μήδειας” του Μποστ που παρουσίασε στις 5, 6, και 7 Ιουνίου, η Θεατρική Ομάδα Καλυβίων “παιΖΟΥΜΕ” στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου και τις οποίες παρακολούθησαν αλλά και χειροκρότησαν εκατοντάδες θεατές!

Ήταν ομολογουμένως μια πολύ καλή θεατρική δουλειά, την οποία ανέβασαν επί σκηνής με μεράκι και μεγάλο ενθουσιασμό, η σκηνοθέτης Μαρίνα Καραφά και οι ερασιτέχνες ηθοποιοί της ομάδας οι οποίοι εργάστηκαν σκληρά, υπό δύσκολες συνθήκες κατά τη διάρκεια του προηγούμενου οκταμήνου, ώστε να μελετήσουν και να αποδώσουν δραματουργικά τους ρόλους τους…

Την Θεατρική Ομάδα αποτελούν οι: Γεωργία Παντεολέϊνα , Ρούλα Κωνσταντάρα , Μάρθα Παπακωστοπούλου, Μαρία Χρυσικού, Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Χρήστος Κονδύλης, Φλωρεντία Ψιλογιαννοπούλου

Στην παράσταση ακούστηκαν επίσης οι φωνές των Νώντα Νεοφώτιστου και Κωνσταντίνου Νικολόπουλου, τα σκηνικά ήταν του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, με υπεύθυνο τον Γ. Βελτσίστα ενώ στους φωτισμούς ήταν ο Δημήτρης Παπαδάκης.

Η Θεατρική Ομάδα παιΖΟΥΜΕ δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο 2013 και παρουσίασε την πρώτη της παράσταση τον Ιούνιο του 2014, “Περλιμπλίν και η Μπελίσα”, του Φ.Γ.Λόρκα στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου. Αποτελείται από Καλυβιώτες αλλά και Αγρινιώτες ερασιτέχνες ηθοποιούς. Φέτος με μεγάλη χαρά η ομάδα παρουσιάζει την “Μήδεια”, την ξεκαρδιστική παρωδία του Μποστ.

Στον σουρεαλιστικό κόσμο του Μποστ εκτός από την παρωδία του Ευρυπίδη, μπαίνουν όλα τα “κακώς κείμενα” που ταλαιπωρούν τη Ελλάδα τα τελευταία χρόνια: ανεργία, τράπεζες, φακελάκια, υποκρισία, κοινωνική αναλγησία…

Άλλωστε όπως και ο ίδιος ο Μποστ, είχε αναφέρει, πρόκειται για ένα έργο που “επικρίνει τους επικριτάς, προβληματίζει τους κριτάς και ελευθερώνει τους θεατάς”.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι, γίνονται προσπάθειες ώστε η παράσταση να παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα στα Καλύβια και αλλού.

Φωτογραφίες: Γιώργος Πανταζόπουλος

www.kalyvia.gr

bost_mideia_19 bost_mideia_24 bost_mideia_25

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.