Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Καζαμίας Αγρινίου & Αιτωλοακαρνανίας 2009

Καζαμίας Αγρινίου & Αιτωλοακαρνανίας 2009
Ακολουθεί ο Καζαμίας του 2009 ( α ρε τι μας περιμένει..)
Σημείωση: Η προσέγγιση των -μελλοντικών-γεγονότων είναι καθαρά χιουμοριστική ..
2009
Ιανουάριος: Ληστεία με το καλημέρα σε υποκατάστημα τραπέζης στην Αμφιλοχία. Οι ληστές διαφεύγουν με πλωτό σκάφος από το λιμάνι της Αμφιλοχίας και χάνονται τα ίχνη τους. Αργότερα διαπιστώνεται ότι με το σκάφος έφτασαν ως τη παραλία του Αράπη, όπου εκεί μετεπιβιβάστηκαν σε κλεμμένο αμάξι, το οποίο βρέθηκε μετά από ώρες στην περιοχή του ορεινού Βάλτου. Έντονα καιρικά φαινόμενα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας & στη Δυτική Ελλάδα. Χαρακτηριστικό οι δυνατές βροχές και οι σφοδρές χιονοπτώσεις. Η κακοκαιρία προκαλεί εκτεταμένες ζημίες στο σύστημα ηλεκτροδότησης, ενώ τα ΕΜΑΚ απεγκλωβίζουν 3 ορειβάτες στο Παναιτωλικό όρος και επιστρέφουν σώοι στα σπίτια τους.
Φεβρουάριος: Απογοήτευση στο Αγρίνιο. Το τέταρτο τμήμα που είχε εξαγγελθεί δεν περιλαμβάνεται στο μηχανογραφικό των πανελληνίων. Επίσημη αιτιολογία η έλλειψη πόρων.Ανακοινώσεις, δελτία τύπου κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των τοπικών εφημερίδων.
Μάρτιος: Επεισόδια στο γήπεδο του Παναιτωλικού. Οι οπαδοί της ομάδας αντιλαμβάνονται τη παρουσία του Αλέξη Κούγια στις εξέδρες των επισήμων. Επικρατεί ένταση. Μερικοί από αυτούς του επιτίθονται φραστικά, Εκείνος το ανταποδίδει με το παραπάνω και πηδώντας το κάγκελο βρίσκεται σε άμεση επαφή με αυτούς. Η αντιπαράθεση μεταφέρεται στην είσοδο του ΠΑΝ καφέ. Με τη παρέμβαση του προέδρου της ομάδας κ. Φώτη Κωστούλα τα πνεύματα ηρεμούν..
Απρίλιος : Το κλίμα εξακολουθεί να είναι τεταμένο στην εκπαίδευση. Οι πανεπιστημιακές σχολές Αγρινίου τελούν υπό κατάληψη. Πραγματοποιείται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Διαδηλωτές εισβάλλουν στο στούντιο του Αχελώος TV Παρασκευή βράδυ και απαιτούν από τον Μάκη Μάκκα να βγούν στην εκπομπή του και να διαβάσουν τα αιτήματα τους. Τα πνεύματα ηρεμούν και οι διαδηλωτές αποχωρούν. Ακολουθούν οι ημέρες του Πάσχα. Τα χαλκούνια απαγορεύονται προληπτικά λόγω του φόβου επεισοδίων.
Μάιος: Ο Παναιτωλικός εξασφαλίζει την άνοδο στη Β Εθνική. Πανηγυρισμοί σε όλο το Αγρίνιο. Κέντρο αυτών η πλατεία Δημάδη. Οι στιγμές αποθανατίζονται από τον Λάκη Ταπετσέρη. Εκεί σουφλίζουν αρνιά, ο κόσμος φτάνει ως τη πλατεία Στράτου και όλα αυτά υπό τον φόντο του τεράστιου γιγαντοπανό 20 X 20 της Θύρας 6 και των Guerreros που τοποθετήται στην πίσω πλευρά της λαχαναγοράς.
Ιούνιος: Σαν να μην συμβαίνει τίποτα πραγματοποιούνται οι ευρωεκλογές. Κλίμα πολύ υποτονικό. Τα δύο μεγάλα κόμματα καταποντίζονται. Σε περιοδεία του στο νομό λίγες μέρες πριν κυβερνητικό στέλεχος εξαγγέλει εκ νέου την ίδρυση πανεπιστημίου Δυτικής Στερεάς Ελλάδος. Αυτή τη φορά η έδρα του όμως θα μπεί στη ..κληρωτίδα για να μην υπάρχει παράπονο. Νέες αντιδράσεις.
Ιούλιος: Εν μέσω θέρους, το διάταγμα για την ίδρυση Εφετείου επιτέλους υπογράφεται. Έντονες αντιδράσεις στο Μεσολόγγι. Η εθνική οδός κλείνει επ αορίστου. Οι Αγρινιώτες δεν τολμάνε να πλησιάσουν στη Τουρλίδα και στο Λούρο για μπάνιο. Τα πνεύματα όμως σύντομα ηρεμούν. Εντωμεταξύ ο Παναιτωλικός, ενισχυμένος με ονόματα ισχυρά, φεύγει για προετοιμασία σε υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο στη Σουηδία.
Αύγουστος:Υποτονικός ο “πολιτιστικός” Αύγουστος στην ύπαιθρο της Αιτωλοκαρνανίας. Χρήματα δεν υπάρχουν για να καλυφθούν οι απαιτήσεις όλων των δήμων, πόσο μάλλον οι σπατάλες. Επιστροφή στα πατροπαράδοτα πανηγύρια. Νέα μορφή εκδηλώσεων τα river party. Επιτέλους οι όχθες των λιμνών και των ποταμών αξιοποιούνται. Πληθος κατασκηνωτών από διάφορα μέρη της Ελλάδος επιλέγουν τα river party ως φθηνό προορισμό διακοπών καθώς δεν παίζει μία..
Σεπτέμβριος: Καθυστερημένα φέτος πραγματοποιείται το γαιτανάκι των λαών ( αρχές Σεπτέμβρη) με τα χορευτικά του δήμου Αγρινίου. Αιτία η διαφωνία για το που θα πραγματοποιηθούν οι φετινές εκδηλώσεις καθώς η πλατεία δεν είναι έτοιμη ακόμα. Τελικά το γαιτανάκι πραγματοποιείται και αυτό στη πλατεία Δημάδη. Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και στο χώρο του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού.
Οκτώβρης: Αναπαράσταση ναυμαχίας Ναυπάκτου. Ακτιβιστές προκαλούν ένταση στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Προς στιγμή διαλύονται ύστερα από την εμφάνιση και τον διαπληκτισμό με γνωστό τροχονόμο, όμως αργότερα επιστρέφουν δριμύτεροι. Με τη παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων τα πνεύματα ηρεμούν.
Νοέμβριος: Ο λιθάνθρακας ξανά στο προσκήνιο. Κλιμάκιο γνωστής εταιρίας επισκέπτεται τον Αστακό και κάνει αυτοψία στον χώρο όπου σκέφτονται να κάνουν αυτό το εργοστάσιο με καθαρά δική τους πρωτοβουλία. Στον Αστακό τους πέρνουν χαμπάρι και κυριολεκτικά φυγαδεύονται από την πόλη μέσω Μύτικα, καθώς τις εξόδους προς Αγρίνιο μέσω Μπαμπίνης και μέσω Αιτωλικού είχαν αποκλείσει εξοργισμένοι κάτοικοι. Την μεν έξοδο προς Μπαμπίνη την είχε αποκλείσει η ΟΠΣΥΞ, την δε προς Αιτωλικό με πολύ πιο μαζική συμμετοχή η πρωτοβουλία συλλόγων κατά του λιθάνθρακα. Για το φόβο όμως επεισοδίων η ΟΠΣΥΞ δείχνει σύνεση, δεν πηγαίνει στον Αστακό και αποχωρεί.
Διαβεβαιώνεται κατηγορηματικά από επίσημα χείλη ότι δεν υπήρξε καμία συμφωνία κάτω από το τραπέζι και ότι τα στελέχη αυτά της εταιρίας ήρθαν με δική τους αποκλειστικά πρωτοβουλία.
Δεκέμβριος: Επιτέλους η νέα πλατεία είναι έτοιμη, έστω και αργά. Αποκομίζει περισσότερο θετικά σχόλια. Η εγκαινίαση της γίνεται με τρόπο πανηγυρικό. Ο δήμαρχος Αγρινίου κόβει την κορδέλα και ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα υποδεχτεί τους Αγρινιώτες στη νέα πλατεία. Ο ουρανός γεμίζει με βεγγαλικά και πυροτεχνήματα. Στα απρόοπτα όμως κάποιο από αυτά πέφτει κατά λάθος κοντά στο δέντρο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί προς στιγμή πανικός. Γρήγορα όμως η φωτιά σβήνεται και όλα παρέμειναν άθικτα στη θέση τους.

Καλή χρονιά να έχουμε..

Βασιλιάς Άγριος 26/12/2008

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.