Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020

Οι καθηγητές του τμήματος ΔΠΦΠ εγκαλούν τον δήμαρχο Αγρινίου

πανεπιστήμιο

Κλιμακώνονται οι ενέργειες όσων τάσσονται υπέρ της χωροταξικής μεταφοράς στην Πάτρα των πανεπιστημιακών τμημάτων που εδρεύουν στο Αγρίνιο.

Με επιστολή τους προς τον δήμαρχο Αγρινίου, τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών, που εδρεύει στο Αγρίνιο, τον κατηγορούν  για απαξιωτικές αναφορές στα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών και ειδικά των τμημάτων που εδρεύουν στο Αγρίνιο, για απρεπής χαρακτηρισμούς προς την Πρύτανη . Υποστηρίζουν πως «τα κριτήρια για τη λήψη των αποφάσεών ήταν, είναι και θα είναι πάντα ακαδημαϊκά και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα «ταπεινά» ελατήρια και κίνητρα στα οποία με απολύτως λαϊκίστικο τρόπο αναφέρεστε (….ταξίματα για να μας κάνουν καθηγητές στην Πάτρα)».  Αναφέρουν δε ότι τα κριτήρια για την απόφαση που έχει λάβει προ αρκετών μηνών το τμήμα για μεταφορά του στην Πάτρα είναι  ακαδημαϊκά και ερευνητικά, εκπαιδευτικά και έχουν να κάνουν με την πρόσβαση των φοιτητών του Τμήματος σε καλύτερες παροχές φοιτητικής μέριμνας.

Η παρέμβαση τους έρχεται μια μέρα πριν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου με πρώτο θέμα το χωροταξικό των τμημάτων του Αγρινίου και λίγες ώρες πριν την σύσκεψη  την οποία συγκάλεσε ο δήμαρχος Αγρινίου.

Η επιστολή:

Αξιότιμε κε Δήμαρχε,
Οι απαξιωτικές αναφορές σας στα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών και ειδικά στα μέλη ΔΕΠ των Τμημάτων που εδρεύουν στο Αγρίνιο,
Οι απρεπείς χαρακτηρισμοί σας προς την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία σας υπενθυμίζουμε ότι αποτελεί θεσμό του Πανεπιστημίου και όχι φυσικό πρόσωπο,
μας αναγκάζουν να αναφερθούμε εν συντομία σε αυτά που, ενώ θα έπρεπε να γνωρίζετε, είτε τα αγνοείτε, είτε συνειδητά τα αποκρύπτετε.
Ως μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (ΤΔΠΦΠ) του Πανεπιστημίου Πατρών έχουμε:
1. την τιμή, έχοντας εργαστεί σκληρά τα 16 χρόνια λειτουργίας του Τμήματος στο Αγρίνιο, να υπηρετούμε σήμερα σε ένα Τμήμα με υψηλά ακαδημαϊκά χαρακτηριστικά (standards), με υψηλής στάθμης διεξαγόμενη έρευνα με εθνικό και διεθνή αντίκτυπο όπως πιστοποιήθηκε και από την έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανωτάτη Εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2012
2. τη χαρά και την ικανοποίηση να έχουμε εκπαιδεύσει περισσότερους από 1800 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στην πόλη του Αγρινίου,
3. την ευθύνη διατήρησης λειτουργίας και ενίσχυσης της βιωσιμότητας και περαιτέρω ανάπτυξης του ΤΔΠΦΠ.
Στην πορεία όλων αυτών των ετών, τα κριτήρια για τη λήψη των αποφάσεών μας ήταν, είναι και θα είναι πάντα ακαδημαϊκά και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα «ταπεινά» ελατήρια και κίνητρα στα οποία με απολύτως λαϊκίστικο τρόπο αναφέρεστε (….ταξίματα για να μας κάνουν καθηγητές στην Πάτρα).
Οι αποφάσεις για την αλλαγή της υφιστάμενης κατάστασης του Τμήματος ΔΠΦΠ αντανακλούν τις προτάσεις της εξωτερικής αξιολόγησης (2012, στη διάρκεια λειτουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας) στην οποία ρητά αναφέρεται η ανάγκη άμεσης μεταφοράς του Τμήματος σε πανεπιστημιούπολη είτε του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο οποίο ανήκε μέχρι την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, είτε του Πανεπιστημίου Πατρών στο οποίο εντάχθηκε μετά την κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας.
Τα κριτήρια με τα οποία έχει προταθεί η μεταβολή της υφισταμένης κατάστασης για το Τμήμα ΔΠΦΠ, από όργανα του Πανεπιστημίου και θεσμούς της Ελληνικής πολιτείας είναι:

1. Ακαδημαϊκά και ερευνητικά,
2. Εκπαιδευτικά: παροχή βελτιωμένου και ακόμη υψηλότερου επιπέδου εκπαίδευσης προσφέροντας τη δυνατότητα στους φοιτητές να παρακολουθήσουν μαθήματα άλλων συναφών Τμημάτων, αλλά και στους φοιτητές των άλλων Τμημάτων να παρακολουθήσουν μαθήματα του Τμήματος ΔΠΦΠ.
3. Πρόσβαση των φοιτητών του Τμήματος σε καλύτερες παροχές φοιτητικής μέριμνας (σίτιση και στέγαση), τις οποίες στερούνται στην πόλη του Αγρινίου. Η έλλειψη των παροχών αυτών θα μπορούσε και πάλι να οδηγήσει τους φοιτητές στη διακοπή φοίτησης και στην περαιτέρω υποβάθμιση του Τμήματος Δ.Π.Φ.Π.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

6 Σχόλια

 1. Πανέ-6

  Ο κύριος δήμαρχος να μας πει τι είχε κάνει ως μέλος της νέας δημοκρατίας όταν ψηφίστηκε απο την κυβέρνησή του το σχέδιο “αθηνά” που κατήργησε το αυτόνομο πανεπιστήμιο δυτικής ελλάδας. Και να αφήσει τις δήθεν διαμαρτυρίες για εσωτερική κατανάλωση.

 2. Μαίρη Τ.

  Πανέ-6 δεν ήταν μόνο στέλεχος της ΝΔ, ήταν και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην περιφέρεια της Πάτρας (όπως λέμε και πανεπιστήμιο της Πάτρας!!)… Θα μπορούσε από δύο θέσεις να δράσει δηλαδή! Μπορεί να ήθελε να γίνουν αυτά, να αποτύχει ο προηγούμενος δήμαρχος για να γίνει αυτός εύκολα μετά! Στην πολιτική όλα γίνονται, για τη ριμάδα την καρέκλα!! Τώρα τι θα κάνει; Για να δούμε, για να δούμε! Πάντως εδώ στο κείμενο που τον εγκαλούν όπως λέγεται, κάπως πρέπει ν’ απαντήσει! Να περιμένουμε λοιπόν. Να δούμε κι αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ πως θα λειτουργήσουν που λένε πως δε χωράει “μέσον” σε αυτούς. Θα πρυτανεύσει η Πρύτανις ή ο Βαρεμένος ας πούμε που της κολλάει!! Όσο για το δήμαρχο, τώρα θα δείξει τι αξίζει!! Εδώ δεν έχει να κάνει με χωριάτες, έχει να κάνει με πανεπιστήμιο και την παιδεία!!!

 3. ΠΑΝΕ-6

  ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ 110.000 ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΔΩΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ.

 4. Ηλίας

  Στην ΑΔΙΠ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΝΗΚΕΙ.

  ΕΠΙΣΗΣ, ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΡΙΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ 4 ΑΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ. ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΩΝ ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΕΝΑΣ Ή ΔΥΟ.

  ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΤΕ

 5. ΠΑΝΕ-6

  NΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΙΝΙΩΤΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ.

 6. Anta64

  ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ…
  Αγαπητά μέλη ΔΕΠ
  Θα έπρεπε να ντρέπεστε:
  1. Που ήρθατε στο Αγρίνιο παρακαλώντας βουλευτές και υπουργούς για μια θεσούλα καρατομώντας Αγρινιώτες συνυποψήφιους κατά πολύ αξιότερους και 16 χρόνια φτύνετε το χέρι που σας έδωσε φαγητό.
  2. Που διώξατε από την προεδρία τον Αγρινιώτη (Παλιούρα) που σας έφερε εδώ και καταντήσατε το Τμήμα από υψηλόβαθμο (15.000 μόρια) χαμηλόβαθμο (9.000).
  3. Που 16 χρόνια σας ενδιαφέρει η αποκλειστική σας καβάντζα σε βάρος των φοιτητών.
  4. Που ήρθατε καθηγητάκια γίνατε καθηγητάρες αλλά οι φοιτητές σας ακόμη δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα (οεό!)
  5. Που αλλάξατε από την αρχή τη φυσιογνωμία του Τμήματος από Περιβάλλον-Γεωργία σε Περιβάλλον για να βολευτείτε και γράψατε στα παλιά σας παπούτσια τις ανάγκες της περιοχής
  6. Που έχετε οδηγήσει στο επαγγελματικό αδιέξοδο 18000 απόφοιτους χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα.
  7. Που έχετε καταφέρει να βγάζετε μόνιμα «ομόφωνες» αποφάσεις… όποιος μιλήσει τον έφαγα…
  8. Που βαφτίζετε ακαδημαϊκότητα την καβάτζα σας…
  9. Που «μεθοδεύσατε» ακόμη και την επιτροπή αξιολόγησης του Τμήματός σας κατά πως σας βολεύει…
  10. Που συνεχίζετε να κάνετε μελέτες σε άλλους νομούς ενώ οι Φυσικοί Πόροι της Αιτωλοακαρνανίας σας είναι παντελώς άγνωστοι….
  11. Που καταφέρατε να κλείσετε ένα Πανεπιστήμιο (Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας). Πραγματικά μόνο να καταστρέφετε ξέρετε όχι να δημιουργείτε…
  12. Που χειραγωγείτε φοιτητοπατέρες κατορθώνοντας πραγματικά 16 χρόνια οι υπόλοιποι «λογικοί» φοιτητές να μην σας έχουν πλακώσει ακόμη στο ξύλο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.