Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Καινοτόμο πρόγραμμα από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου

Καινοτόμο πρόγραμμα από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου

κατάλογος“Οδοιπορικό μιας ημέρας στην Ελλάδα με όλα τα μέσα συγκοινωνίας”

Καινοτόμο πρόγραμμα από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου, αναφέρει η ανακοίνωση:

“Οδοιπορικό μιας ημέρας στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα μεταφοράς της πατρίδας μας, πραγματοποίησαν δυο μαθητές και δυο εκπ/κοί Δημοτικού Σχολείου”.

Με απόλυτη επιτυχία, ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εκπόνησαν δυο μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του τμήματος Ένταξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κων/νου με υπεύθυνο εκπ/κό το δάσκαλο του Τμήματος Ένταξης και συνοδό τον Διευθυντή του Σχολείου.
Όλα ξεκίνησαν στα μέσα Ιανουαρίου, με το πρώτο σκέλος του προγράμματος που αφορούσε την επαφή και χρησιμοποίηση του πρώτου μέσου μεταφοράς, το ζώο, κάνοντας ιππασία ένα απόγευμα στην περιοχή της Γαβαλούς Μακρυνείας. Ακολούθησαν πέντε απογευματινές δράσεις πάντα με την συνοδεία των γονέων χρησιμοποιώντας τα μέσα μεταφοράς στην πόλη χρησιμοποιώντας : ποδήλατο, ταξί, αστικό λεωφορείο.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να πάρουν συνεντεύξεις από τον πρόεδρο του “Ραδιοταξί”, τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ, τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και από δυο τουριστικούς πράκτορες της πόλης.
Κορύφωση του προγράμματος όμως αποτέλεσε το ταξίδι στην Ελλάδα σε μια μέρα, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα συγκοινωνίας.
Έτσι την Πέμπτη 8/5/2014 οι δυο μαθητές συνοδευόμενοι από τον δάσκαλο του τμήματος Ένταξης και τον Διευθυντή του Σχολείου επιβιβάστηκαν σε ταξί από το χώρο του Σχολείου και ξεκίνησαν το ταξίδι τους. Έφτασαν στο Αντίρριο όπου αφού μπήκαν στο καράβι, περνώντας τον πορθμό Ρίου Αντιρρίου έφτασαν στον Σιδηροδρομικό σταθμό Πατρών , απ’ όπου με το λεωφορείο του ΟΣΕ έφτασαν στο Κιάτο και επιβιβάστηκαν στον προαστιακό Σιδηρόδρομο με κατεύθυνση το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο και μετά από ξενάγηση στους χώρους και τις υπηρεσίες του αεροδρομίου , επιβιβάστηκαν σε αεροπλάνο της πτήσης Αθήνας – Θεσσαλονίκης και μετά από μικρή παραμονή στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, με την επόμενη πτήση επέστρεψαν στην Αθήνα.
Από το αεροδρόμιο με αστικό λεωφορείο κατευθύνθηκαν και αποβιβάστηκαν στον Σταθμό των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Κηφισού , από όπου με λεωφορείο της γραμμής του ΚΤΕΛ Αιτωλ/νιας έφτασαν στις 9:30 μ.μ. στο Αγρίνιο.
Να σημειωθεί ότι όλο το πρόγραμμα υλοποιήθηκε χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση τόσο των μαθητών όσο και του Σχολείου , αφού όλα τα έξοδα ήταν χορηγίες όλων των φορέων που ενεπλάκησαν σε όλες τις δράσεις του εκπ/κού προγράμματος : ( Ραδιοταξί Αγρινίου, Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλ/νίας, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αερολιμένας “Ελ. Βενιζέλος”, AEGEAN AIRLINES).
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς που βοήθησαν στην υλοποίηση του προγράμματος καθώς επίσης και στον Διευθυντή Εκπ/σης , τον Σχολικό Σύμβουλο ειδικής Αγωγής Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος και τον υπεύθυνο Σχολικών δραστηριοτήτων της Δ/νσης Αιτωλ/νίας, που ενέκριναν το συγκεκριμένο καινοτόμο εκπ/κό πρόγραμμα.

Ο Διευθυντής

Καντάνης Παντελής

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.