Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Γρίπη: Δύο ακόμη σοβαρά κρούσματα στο Αγρίνιο

fvddfgfdΠέραν του 38χρονου που νοσηλεύεται από ημέρες σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου, προέκυψαν άλλα δύο σοβαρά κρούσματα γρίπης ( H1N1pdm2009) και είναι υπό Νοσηλεία το ένα στη ΜΕΘ του Αγρινίου και άλλο σε μονάδα νοσοκομείου της Αθήνας. Πρόκειται αφενός για ηλικιωμένη γυναίκα οι εργαστηριακές εξετάσεις της οποίας θα γίνουν αύριο και ακριβή αποτελέσματα θα υπάρχουν μέχρι την Παρασκευή και  για έναν 65χρονο που διακομίσθηκε στην Αθήνα.
Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής της Περιφέρειας Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, τονίζεται ιδιαίτερα η ανάγκη ενημέρωσης του κόσμου γύρω από τη γρίπη και τονίζονται οι απαραίτητες προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται. Ακόμη και τώρα  εξηγούν ,από τη Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας, δεν είναι αργά να εμβολιαστούν εκείνοι που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.
Συστήνεται ακόμα να αποφεύγεται ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους όταν παρουσιάζεται υψηλός πυρετός και βήχας, η άμεση συμβουλή γιατρού είναι απαραίτητη,η τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής και το καλό και τακτικό πλύσιμο των χεριών.
Σημειωτέον εξάλλου πως σε πανελλήνιο επίπεδο 41 άνθρωποι είναι, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων,ο νεότερος απολογισμός των θυμάτων από τον ιό της γρίπης, ενώ σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 59 ασθενείς . Το ΚΕΕΛΠΝΟ μάλιστα προειδοποιεί ότι τα θύματα που έχασαν τη ζωή τους από τον ιό της γρίπης, στην πλειονότητά τους δεν είχαν εμβολιαστεί, παρότι ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.