Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Και εγένετο Εφετείο. Υπεγράφη το Π.Δ.για τους δικαστικούς λειτουργούς…

Και εγένετο Εφετείο. Υπεγράφη το Π.Δ.για τους δικαστικούς λειτουργούς…

Ο δρόμος για την έναρξη(την 16η Σεπτεμβρίου) λειτουργίας του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας  είναι πλέον ορθάνοιχτος. Σήμερα ουσιαστικά σφραγίστηκε θετικά η πιο κρίσιμη παράμετρος. Υπεγράφη προχθές το Προεδρικό Διάταγμα  (72/9-8-2011) που καθορίζει τον αριθμό των δικαστικών λειτουργών και δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚΑ (176/9-8-2011). Προβλέπονται συγκεκριμένα 5 Εφέτες,ένας Πρόεδρος Εφετών, ένας εισαγγελέας και ένας αντιεισαγγελέας .

Όλες οι βασικές εκκρεμότητες πλέον έχουν τακτοποιηθεί (μετά και τον ορισμό των θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων) την ώρα μάλιστα που- όπως ενημερωθήκατε χθες από το agrinionews- απορρίφθηκε από το ΣτΕ και η αίτηση αναστολής της ίδρυσης του Εφετείου που είχε καταθέσει ο δικηγορικός σύλλογος Μεσολογγίου.

Η σημαντική αυτή υπόθεση για την Αιτωλοακαρνανίας βαίνει προς αίσια κατάληξη, σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Μ.Παπαιωάννου. Ωστόσο για την απρόσκοπτη λειτουργία του ελπίδα όλων είναι η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να εισακούσει τις εκκλήσεις για την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων της περιοχής.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.