Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Και η ραδιο-αρβύλα δημοκρατία είναι

prot

Βλέποντας τον  παγκόσμιο σάλο που έχει γίνει με το κλείσιμο του twitter στη γειτονική μεγάλη χώρα του πολύ πατριώτη πασά που είχε διώξει πρόσφατα τους κακούς και τους πράκτορες, κατάλαβα γιατί στην Ελλάδα όλο και περισσότερο πλέον αρχίζουν να αποδοκιμάζονται οι προπηλακισμοί αλλά και οι απολυταρχίες.

Εντάξει, είναι πολλοί που το πιστεύουν και το τεκμηριώνουν ότι έχουμε χούντα αλλά εδώ και αρκετό καιρό- και μέσω των κοινωνικών δικτύων- ακούγονται σχεδόν όλες οι φωνές.

Αυτό δεν τεκμηριώνει ελευθερία και δημοκρατία. Είναι άλλωστε γνωστό ότι είχε λάθος ο Όργουελ με τον έλεγχο των μήντια και είχε δίκιο ο Χάξλεϋ (που έπαιρνε και πιο ψαγμένα ναρκωτικά)που έλεγε ότι η παραπληροφόρηση θα προέρχεται από την αφθονία και τελικά το χάος των πηγών της πληροφορίας.

Έτσι όμως ακόμα και στην παραπληροφόρηση συμμετέχουμε τουλάχιστον όλοι και κάνουμε τις επιλογές μας. Στην ουσία όταν αναπαράγουμε διάφορες ράδιο-αρβύλες παίρνουμε ένα μέρος από την ευθύνη.

Πριν λίγες μέρες σε μια ομήγυρη φίλων αποφάσισαν όλοι μαζί να την πέσουν στον κακό δημοσιογράφο(το κάνουμε αυτό μια φορά τη βδομάδα για να κρατιόμαστε σε εγρήγορση)με πια αφορμή λέτε; Υπήρχε η πεποίθηση στην κοινωνία ότι εδώ και μέρες η αστυνομία παίρνει τηλέφωνο σε συλλόγους σκοπευτών αλλά και σε πολίτες που έχουν δηλώσει όπλα να παραδώσουν τα όπλα τους για να τα κρατήσει η αστυνομία για ένα μήνα…Το γεγονός ότι δεν είχα ενημέρωση θεωρήθηκε αυτομάτως απόκρυψη από μέρους μου ότι η κυβέρνηση μαζεύει τα όπλα γιατί κάτι θα γίνει που μπορεί να φέρει εξέγερση! Ποιος σταματά τις εξεγέρσεις; Εγώ και κάτι άλλοι…

Μάταια προσπάθησα να τους πω ότι κατά καιρούς βγαίνουν εγκύκλιοι για τα αδήλωτα όπλα(μετά από κάποιες ρυθμίσεις στα πρόστιμα)ή για τα όπλα/ αντίκες ή για άλλες ειδικές περιπτώσεις. Καταλήξαμε ότι αφού το γράφουν τα δίκτυα απλά είμαι άσχετος ή τα κρύβω(τους έχω λίγο λάσκα τους φίλους μου, είναι αλήθεια…).

Φυσικά δεν το άφησα έτσι. Γιατί λέω “θες να κάνω λάθος και να έχει γίνει κάτι τέτοιο”; Πήρα τηλέφωνο και τον αστυνομικό διευθυντή και τον πρόεδρο του κυνηγετικού συλλόγου. Και οι δύο μου είπαν ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και μάλλον είναι κάτι που συνέβη σε συγκεκριμένη περίπτωση που κυκλοφόρησε παραποιημένα από κάποια πηγή.

Η δημοκρατία λοιπόν λειτούργησε, έτσι δεν είναι; Εγώ έκανα σαν να ήταν αλήθεια. Και αυτό δεν είναι καθόλου κακό έστω κι να κάποιες φήμες τις πληρώνουμε ακριβά και κάποιες θα τις πληρώσουμε ακριβότερα. Τουλάχιστον δεν κλείνουμε τα δίκτυα και δεν είμαστε χαλιφάτο ανατολικού τύπου…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.