Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Και νέες απόπειρες αυτοκτονίας

Δυο περιπτώσεις ακόμα απόπειρας αυτοκτονίας από νεαρά κορίτσια έρχονται να επιτείνουν τον προβληματισμό για το χειρισμό του θέματος από αρχές, πολιτικούς χώρους  και ΜΜΕ. Δύο κορίτσια ηλικίας  17 και 19 ετών, το ένα σε χωριό του δήμου Ξηρομέρου και το άλλο στο Αγρίνιο, μεταφέρθηκαν  στο Νοσοκομείο Αγρινίου έχοντας στη μία περίπτωση κάνει απόπειρα με “ντεπόν” και στη δεύτερη με μεγάλη ποσότητα αντιβιοτικών.

Τώρα πλέον είναι καλά στην υγεία τους ενώ η  αστυνομία ενεργεί τη σχετική προανάκριση. Ο προβληματισμός όμως επιτείνεται καθώς δεν φαίνεται να πρόκειται  για περιπτώσεις που συνδέονται άμεσα με την οικονομική κρίση, παρότι το οικονομικό υπόβαθρο μπορεί να υπάρχει πάντα. Δύσκολα όμως τα οικονομικά οδηγούν κάποιον 17 ετών στη αυτοκτονία, παρά μόνο αν συνηγορούν όλες οι προσλαμβάνουσες που έχει. Ακόμη και το είδος των φαρμάκων που χρησιμοποίησαν υποδηλώνει μια προσπάθεια για να δηλωθεί κάτι στο περιβάλλον τους.

Άλλωστε έχει εξηγηθεί ότι η αυτοκτονία είναι μια πολυσύνθετη απόφαση που είναι πολυπαραγοντική. Καλό θα ήταν λοιπόν να αρχίσουν οι αρχές να εκπονούν ένα πρόγραμμα δράσης τουλάχιστον για τους εφήβους και τα παιδιά που έχουν την τάση του μιμητισμού σε μεγαλύτερο βαθμό από τους γονείς τους.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.