Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Και το όνομα αυτού Τύχων…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με κάθε ευλάβεια και πλήρη κατάνυξη πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου, ανήμερα της Αγίας Κυριακής, η ωραιότατη εκδήλωση εις Διάκονον χειροτονία του συμπατριώτη μας νέου μοναχού Τύχωνος, (κατά κόσμο Κωνσταντίνου Σκιαδά του Ταξιάρχου και της Παναγιώτας) στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου Παραβόλας Αιτωλοακαρνανίας.

Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι ομιλίες πριν την χειροτονία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, ο οποίος τόνισε πως ο νέος Διάκονος πήρε τη φλόγα και την μεγάλη αγάπη του για την εκκλησία μέσα από την ευλαβή οικογένειά του, καθώς επίσης και μέσα από την από καιρού διακονία του ως λαϊκός στην Ιερά Μονή Βλοχού.

Με συγκίνηση και πατρική αγάπη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης είπε απευθυνόμενος προς το νέο Διάκονο πως η τοπική εκκλησία στηρίζει πολλά επάνω στους ώμους του και πως η κοινωνία τον έχει ανάγκη. Και του εξήγησε ότι φέρει πλέον το όνομα ενός μεγάλου Αγίου της εκκλησίας μας του Αγ. Τύχωνος, μιας Οσιακής μορφής.

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη καθ’ όλη τη διάρκεια της κουράς (όχι μόνο από τη μητέρα, τα 5 αδέλφια, την αδελφή και τους συγγενείς του νέου μοναχού, αλλά για όλους τους προσκυνητές που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό.

Το ίδιο συγκινητική ήταν και τα λόγια από καρδιάς που προσφώνησε ο νέος μοναχός επισημαίνοντας πως η μοναστική ζωή αποτελούσε ανέκαθεν το διακαή του πόθο ώστε να λάβει το σχήμα, συνεπεία της αγάπης του προς τον Θεό μας.

 

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Δημήτρης Σκιαδάς

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.