Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, 2020

Κακή εποχή για συνέδρια και “διαδικασίες”

Κακή εποχή για συνέδρια και “διαδικασίες”

synedrΤο ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην έχει συνέδριο τώρα, αλλά έχει μια φυσική τάση προς κάτι τέτοια  και λέει να ασχολείται με τα συνέδρια των άλλων. Στελέχη του εστιάζουν στον Βορίδη και παράγουν πολιτική ενώ και η Ν.Ε. έβγαλε μια πολιτική ανακοίνωση για το πόσο διαφορετικό είναι το συγκεκριμένο κόμμα από την “δεξιά ΝΔ” παρόλο που συγκυβερνά μαζί της. Η ίδια η Ν.Δ.; Αν εξαιρέσει κανείς την έμπνευση της “Νέας Ελλάδας” που έκανε τον Λοβέρδο να βγει από τα ρούχα του γιατί πάνε να του φάνε  την πατέντα(τυχαίο ότι κι αυτός ΠΑΣΟΚ ήταν μέχρι πρότινος όσο και να θέλουν μερικοί να το ξεχνάνε;) και το άδειασμα Μητσοτάκη πριν λίγο στο twitter(!) προς τον Βορίδη, έτερον ουδέν. Οι εκλογές για Πολιτική Επιτροπή; Πιο πολύ ενδιαφέρον έχει ο Βορίδης που μοιάζει να είναι σαν τις αφίσες-στόχους που όλοι πετάνε βελάκια.

Αλλά σάμπως και στο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ διαφορετικά; Πως πήγαν οι εκλογές για συνέδρους στο επικείμενο Ιδρυτικό Συνέδριο του κόμματος που εννοείται ότι έρχεται για να κυβερνήσει; Σάββατο μεσημέρι σε ένα κατάλογο εκατοντάδων υπήρχαν πέντε υπογραφές. Είναι κακία αν πούμε ότι υπάρχει πάντα η υποψία ότι το καλοκαιρινό μπάνιο δεν κόβεται; Ή να μην πούμε ότι περιμένουμε αποτελέσματα όπως τα έβγαλε π.χ. η Ναύπακτος(σημειωτέον, χωρίς αριθμούς) ξέροντας ότι συνολικά ψήφισαν μερικές δεκάδες και πάντως κάτω των αναμενόμενων;

Περιέργως,  δε, υπάρχει επίσης  ένα ΠΑΣΟΚικό ενδιαφέρον και εδώ. Ακούγεται ότι πολλοί ΠΑΣΟΚογενείς έχουν βρει την υγειά τους και λόγο για να “την κάνουν” από τις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ- όπου είχαν αρχίσει να συμμετέχουν διακριτικά -καθώς ακούγεται κάτι για “αναβίωση του παλιού ΠΑΣΟΚ”. Για ένα φορέα που προς το παρόν συζητιέται διαδικτυακά και σε υποτυπώδη διάλογο, σε στυλ “δεξαμενής σκέψης”, για να ξεχωρίσουν μια και καλή από “το κόμμα του Βενιζέλου” όπως το λένε. Και ίσως να θεωρούν ότι είναι ευκαιρία να καθαρθούν μακριά από την εξουσία και σε μια αυτοσχέδια κολυμβήθρα του Σιλωάμ…Έχω πληροφόρηση, μόνο ένα δεν θυμάμαι: Αν αυτόν τον… όμιλο προβληματισμού τον λένε “Γεώργιος Α. Παπανδρέου” ή “Ανδρέας Γ. Παπανδρέου”…Διότι έχει μια σημασία, όσο  να ‘ναι.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.