Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Κακή και πάλι η λήψη της ψηφιακής σε πολλές περιοχές

Κακή και πάλι η λήψη της ψηφιακής σε πολλές περιοχές

Τουλάχιστον στο Αγρίνιο, σε κάποιες περιοχές, ξέρουν οι θεατές της τηλεόρασης πότε πρόκειται να βρέξει πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσοστό βροχής.Η…ένδειξη εμφανίζεται στην τηλεόρασή τους καθώς από όταν εγκαταστάθηκε η ψηφιακή τηλεόραση το σήμα έχει παρουσιάσει μια αξιοσημείωτη ποικιλία! Χτες για πολλοστή φορά πριν την έντονη βροχόπτωση των πρώτων πρωινών ωρών σε πολλές περιοχές είχαμε ακόμη και ολική απώλεια σήματος.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι η απώλεια σήματος ποικίλει ανάλογα με το πόσο έντονη είναι η βροχόπτωση και πόσο πυκνή η νεφοσκέπαση του ουρανού,φυσικά και πόσο άμεσα βλέπει η κεραία στα Ακαρνανικά. Επίσης αξιοπερίεργο είναι ότι χάνεται(ανάλογα με τον άνεμο;)το σήμα ομαδοποιημένων καναλιών αλλά ποτέ το σήμα των  κρατικών καναλιών. Επίσης ότι υπάρχουν περιπτώσεις καθυστέρησης του ήχου. Μπορεί δηλαδή ο θεατής να βλέπει την εικόνα και ο ήχος να έρχεται αρκετά αργότερα με αποτέλεσμα να νομίζει ότι βλέπει μεταγλωττισμένη ταινία με καράτε!

Προνομιούχοι μοιάζουν να είναι όσοι διαθέτουν πιάτο για λήψη δορυφορικών ή συνδρομητικών καναλιών, ενώ μεγάλη σημασία φαίνεται τελικά να έχει το ύψος στο οποίο είναι τοποθετημένη η κεραία λήψης. Όμως εννοείται ότι πρόκειται για “επίγεια ψηφιακή τηλεόραση”, ενώ οι πολίτες πλήρωσαν καινούριες τηλεοράσεις ή αποκωδικοποιητές για να έχουν το ψηφιακό σήμα μιας ένωσης καναλιών. Για να μην ξεχάσουμε ότι δύο από τα κανάλια που έχουν ιδρύσει την Digea ή δεν εκπέμουν καθόλου ή υπολειτουργούν.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.