Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Καλά στην υγεία τους οι διασωθέντες, επαφές με Συρία για τη μεταφορά τους

Καλά στην υγεία τους οι διασωθέντες, επαφές με Συρία για τη μεταφορά τους

1D0319964D7CD6194726A44B46CF9FB5Όπως μετέδωσε χθες το agrinionews.gr δύο άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στην διακίνηση των 27 μεταναστών μέχρι την Πάλαιρο συνελήφθησαν από την Αστυνομία, ενώ αναζητούνται τρία ακόμη, δύο ξηρομερίτες και ένας αλλοδαπός αιγυπτιακής καταγωγής.
Το θέμα έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και όπως προκύπτει από τις έρευνες (όπως αναφέρει το Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ) οι 27 μετανάστες είχαν ξεκινήσει από την Αθήνα με υπεραστικά λεωφορεία, αφού προηγουμένως είχαν έλθει σε επικοινωνία με κάποιους από τους διακινητές, για το σημείο συνάντησης.
Μετά το ναυάγιο οι διακινητές που βρίσκονταν στην ξηρά έσπευσαν να εξαφανιστούν (εκτός από τον 58χρονο Παλαιστίνιο) αφήνοντας τα οχήματα σε διάφορα σημεία, τα οποία βρέθηκαν από την Αστυνομία. Όσον αφορά τους 15 διασωθέντες, όπως αναφέρει το in.gr , δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, ενώ φορείς και εθελοντικές οργανώσεις της Λευκάδας και της Πρέβεζας έχουν κινητοποιηθεί για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και φιλοξενίας. Oι σοροί των 12 νεκρών μεταναστών, μεταξύ των οποίων και τεσσάρων παιδιών, έχουν μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας για νεκροψία και νεκροτομή. Παράλληλα  οι Αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με διπλωματική αντιπροσωπεία της Συρίας για να διευθετηθεί το θέμα της μεταφοράς τους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.