Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Καλές οι εκδηλώσεις αλλά ο Βάλτος ίδιος είναι

Καλές οι εκδηλώσεις αλλά ο Βάλτος ίδιος είναι

unnamed (2)

Αν οι Βαλτινοί είχαν έλλειψη από εκδηλώσεις και από αξιωματούχους τα προηγούμενα χρόνια, όλα κι όλα, πρέπει να νιώθουν καλυμμένοι πια. Πέντε χρόνια τώρα κάθε καλοκαίρι έχει πάει όλος ο καλός ο κόσμος στα βουνά της περιοχής κι ακόμα παραπέρα στην περίφημη κοιλάδα του Αχελώου.Έχουν πάει Ευρωπαίοι επίτροποι, υπουργοί, περιφερειάρχες και γραμματείς κάθε είδους. Έχουν συζητηθεί από οικονομίες, αειφορίες, αναπτυξιακούς σχεδιασμούς, τα πάντα. Κοινώς από συζητήσεις έχουν χορτάσει και έχουν καλυφθεί για πολλά χρόνια.
Αλλά κατά πόσο άλλαξαν τη ζωή των κατοίκων της περιοχής όλα αυτά; Εννοείται πως σε ένα μέρος όπου κάθε χρόνο έχει ένα σοβαρό συνέδριο με τόσους αξιωματούχους πρέπει να υπάρχει κι ένα τοπικό όφελος που να μείνει. Αλλά οι ντόπιοι λένε ότι καλά είναι όσα είπε για αλληλεγγύη η κ. Κρέτσου αλλά δεν καταλαβαίνουν πως αυτό θα επηρεάσει την περιοχή. Σχεδιάστηκε καμιά δουλειά; Θα κρατηθούν οι νέοι να μη φύγουν για τις μεγάλες πόλεις; Εδώ οι δρόμοι και τα γεφύρια της περιοχής ταλαιπωρήθηκαν φέτος και ψάχνουν να βρουν ακόμα κονδύλια για να μην έχουν του χρόνου πάλι τα ίδια. Κοινώς καλά τα λόγια και οι εκδηλώσεις και οι συζητήσεις αλλά τα χωριά του Βάλτου πάλι τα ίδια θα είναι από σήμερα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. Μαίρη Τ.

  Γενικώς όλη η ύπαιθρος, όλα τα χωριά κι ακόμα περισσότερο τα απομακρυσμένα, τα ίδια χάλια έχουν! Οι επίσημοι για μεγάλα λόγια είναι (“κοτσάνες”) και για φωτογραφίες! Έργα, μηδέν!! Κι εκείνα που έγιναν στο παρελθόν, θέλουν πάλι από την αρχή… Τώρα λένε πως δεν έχουν λεφτά και δικαιολογούνται, όταν είχαν ξόδευαν πολλά, όχι σε έργα, αλλά σε διάφορες δραστηριότητες πάρα πολύ ακριβές! Άντε και του χρόνου!!!

 2. antikeimenikos

  Το κράτος έχει μόνο για να πληρώνει μισθούς δημοσίου και συντάξεις. Δεν το λέω εγώ, η κυβέρνηση το λέει.

  Οπότε μην περιμένετε τίποτα. Και να πάει να γίνει κάποια ιδιωτική επένδυση οι ίδιοι χωριάτες θα τη διώξετε. Κοινώς όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε…

 3. Σάκης

  Όλο παπαρολογίες είσαι ρε Κατσιφάρα! Άστο ρε μεγάλε βαρεθήκαμε! Πάνε στην Πάτρα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.