Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Καλή χρονιά σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς!

Καλή χρονιά σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς!
Έγινε σήμερα ο καθιερωμένος αγιασμός στα σχολεία του Νομού μας. Η έναρξη αυτού του σχολικού έτους ήταν διαφορετική από άλλες: Βρήκε σχολεία να κλείνουν ( Νηπιαγωγία Νεοχώρι, Κατοχή) η να υπολειτουργούν ( Γυμνάσια Μαλαισιάδας, Άγιου Βλάσίου) λόγω της υπογεννητικότητας και της εσωτερικής μετανάστευσης των νέων γονέων. Βρήκε επιστολές εμπρηστικές στο εκπαιδευτικό portal alfavita.gr εναντίον σχολικών μονάδων και καταστάσεων σε αυτές.( Πάλι έχουμε την τιμητική μας). Βρήκε την Αιτωλοακαρνανία χωρίς κονδύλια σχολικής στέγης, παρόλο το ότι επλήγη από το σεισμό και πολλά κτήρια υπέστησαν ζημιές.
Και πάμε στις περιβόητες αλλαγές του Ευρυπίδη Στυλιανίδη του νέου υπουργού Παιδείας. Η αλήθεια είναι ότι η χρονιά ξεκίνησε καλύτερα από τις άλλες, να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Ναί στο νομό μας υπήρχαν κενά ( συνολικά 100 καθηγητές και 67 δάσκαλοι), αλλά ήταν πολύ λιγότερα από πέρυσι και στους καθηγητές δεν αφορούσαν τόσο κλασσικές ειδικότητες . Ως εδώ καλά. Από εδώ και στο εξής αρχίζει η υπερβολή: Απαιτούνταν προγραμματισμός της χρονιάς μέχρι τελευταίας λεπτομέρειες. Τι ζητούσε το Υπουργείο Παιδείας σήμερα; Προγραμματισμό ύλης σε καθημερινή όμως βάση(!), προγραμματισμό εκδρομών, ( αν θα γίνουν το Δεκέμβρη η το Γενάρη) συνοδών εκδρομών(!), εκλογών 5μελών και 15μελών(!!). Δηλαδή αν κλείσουν τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας, αν χαθεί κανέναν εξέχον πρόσωπο, όπως πέρισυ με τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, η αν ένας καθηγήτρια αρρωστήσει η μείνει έγκυος, τότε τι θα γίνει. Τι νόημα έχουν όλες αυτές οι λεπτομέρειες; Δεν είναι όλα αυτά αρκετά σχολαστικά με άρωμα “σταλινικής” γραφειοκρατείας;
Ποιό το αποτέλεσμα; Να γεμίζουν χαρτούρες οι σύμβουλοι και οι διεύθυνση. Σε τι θα άλλαξει όλη η χαρτούρα την εκπαίδευση; Θες να κάνεις τον εκπαιδευτικό καλύτερο; Δώστου π.χ. κίνητρα, υπάρχουν και άλλοι τρόποι, πιο έξυπνοι να διαπιστώσεις αν “κάνει” η όχι.
Όσο περισσότερο χαρτί υπάρχει, τόσο αρτηριοσκληρωτικό είναι. Μπορεί το Point system του Κοντογιαννόπουλου( άλλος αυτός από εκεί και φυσικά ένα από τα μεγαλύτερα λάθη στις προσωπικές επιλογές Σημίτη) σαν στόχος να είναι μακριά, μάλλον όμως ο τρόπος σκέψης είναι κάπως παρόμοιος. Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν..
Υ.Γ. Εκεί στο ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούστε ούτε εσείς να μιλάτε, γιατί πέρα του ότι φέρατε τον Κοντογιανόπουλο ( Ο Σημίτης έστω) , είχατε φρούτα τύπου Αρσένη, ενώ το Σεπτέμβρη “ψυχή” δεν υπήρχε στα σχολεία. Τουλάχιστον δεν ήσασταν χαρτολάγνοι και γραφειοκράτες..Αυτά.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.