Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

(Εγ)καλείται ο εργολαβος να συνεχίσει τα έργα στο Πάρκο

(Εγ)καλείται ο εργολαβος να συνεχίσει τα έργα στο Πάρκο

DSCN5315Από την Κίνηση υπέρ της αναπλασης. Αιχμές στην επιστολή.

H Κίνηση Ενεργών Πολιτών Αγρινίου για την Ανάπλαση του Πάρκου απέστειλε επιστολή προς την  Ανάδοχο Κοινοπραξία του έργου καλώντας την να συνεχίσει «με ταχείς ρυθμούς και πάσα επιμέλεια τις εργασίες που έχετε αναλάβει έτσι ώστε το έργο να ολοκληρωθεί όπως προβλέπεται».

Μάλιστα από την επιστολή δεν λείπουν οι αιχμές  καθώς η Κίνηση εκφράζει   ερωτηματικά για τη στάση  της Αναδόχου Εταιρείας  τόσο με την αποχή της από την διαδικασία των ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ (ήταν διάδικος και η Κοινοπραξία και ο εκπρόσωπος της), όσο και τη συμπεριφορά που έχει επιδείξει αυτή κατά το προηγούμενο διάστημα και συγκεκριμένα από την ημέρα εγκατάστασης της στο χώρο εργασιών (εργοτάξιο πλέον), μέχρι σήμερα.

«Ένα διάστημα,  κατά το οποίο πραγματοποιήσατε ελάχιστες από τις προβλεπόμενες στο χρονοδιάγραμμα εργασίες και που για πολλές συνεχόμενες ημέρες σταματήσατε και αναίτια, εντελώς» αναφέρει η Κίνηση ουσιαστικά εγκαλώντας των εργολάβο. « Η επάνοδος σας , στους εργοταξιακούς χώρους του Δημοτικού Πάρκου  Αγρινίου, θα αποτελέσει κατά αυτόν τον τρόπο και μια άμεση απάντηση σε όλες αυτές τις φήμες αλλά και στους διακινητές αυτών, το τελευταίο διάστημα, περί του υψηλού ποσοστού έκπτωσης  που έχει δώσει η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ σας και την αδυναμία της να εκτελέσει το έργο» αναφέρει επίσης απευθυνόμενη στην Ανάδοχο Εταιρεία.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς

Την Ανάδοχο Κοινοπραξία του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»

Δια του κ. Γεράσιμου Κατσαρού,  νομίμου εκπροσώπου της ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ

Παναγοπούλου 1-Αγρίνιο

Αγαπητοί κύριοι,

Πιστεύουμε ότι έχετε γίνει -όπως και μεις άλλωστε- κοινωνοί της απόφασης του Πρωτοδικείου Αγρινίου που απορρίπτει τα Ασφαλιστικά Μέτρα που ζήτησε μια μικρή ομάδα Αγρινιωτών για την αναβολή έναρξης και ματαίωσης των εργασιών που έχετε αναλάβει να πραγματοποιήσετε στο ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓΡΙΝΊΟΥ.

Είναι η δεύτερη (2η) δικαστική απόφαση (προηγήθηκε το Σ.τ.Ε. το Αύγουστο), με την οποία οι δικαστικές αρχές αναγνωρίζουν και την αναγκαιότητα του έργου αλλά και την νομιμότητα του.

Προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά, σε όλους εμάς τους ενεργούς πολίτες του Αγρινίου που συστήσαμε την «ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ-ΤΩΡΑ», η στάση της Αναδόχου Εταιρείας  σας και του εκπροσώπου της, τόσο με την αποχή της από την διαδικασία των ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ (ήταν διάδικος και η Κοινοπραξία και ο εκπρόσωπος της), όσο και η συμπεριφορά που έχει επιδείξει αυτή κατά το προηγούμενο διάστημα και συγκεκριμένα από την ημέρα εγκατάστασης της στο χώρο εργασιών (εργοτάξιο πλέον), μέχρι σήμερα.

Ένα διάστημα,  κατά το οποίο πραγματοποιήσατε ελάχιστες από τις προβλεπόμενες στο χρονοδιάγραμμα εργασίες και που για πολλές συνεχόμενες ημέρες σταματήσατε και αναίτια, εντελώς.

Επειδή, είμαστε χρήστες ή θα είμαστε,  εν δυνάμει χρήστες, του έργου που θα παραδώσετε μέσα 15 μήνες (το αργότερο), από την ημέρα εγκατάστασης σας, έχουμε κάθε έννομο συμφέρον να παρακολουθούμε την εξέλιξη και την πορεία των εργασιών.

Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο σας καλούμε και σας προσκαλούμε από την Δευτέρα (16 Σεπτεμβρίου), να συνεχίσετε με ταχείς ρυθμούς και πάσα επιμέλεια τις εργασίες που έχετε αναλάβει έτσι ώστε το έργο να ολοκληρωθεί όπως προβλέπεται.

Η επάνοδος σας , στους εργοταξιακούς χώρους του Δημοτικού Πάρκου  Αγρινίου, θα αποτελέσει κατά αυτόν τον τρόπο και μια άμεση απάντηση σε όλες αυτές τις φήμες αλλά και στους διακινητές αυτών, το τελευταίο διάστημα, περί του υψηλού ποσοστού έκπτωσης  που έχει δώσει η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ σας και την αδυναμία της να εκτελέσει το έργο.

Αναμφίβολα η επανέναρξη των εργασιών θα αποτελέσει την καλύτερη απάντηση σε αυτές τις  φήμες και έμπρακτα θα επιβεβαιώσετε  την κοινή θέληση, οι συμπολίτες μας να απολαύσουν με την ολοκλήρωση του έργου ένα Δημοτικό Πάρκο, όμορφο, λειτουργικό ανοιχτό στην κοινωνία και στους ανθρώπους της.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ-ΤΩΡΑ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1.            ΜΠΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- Δημοσιογράφος (κάτοικος περιοχής Πάρκου)

2.            ΚΑΛΥΒΑΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ-Επιχειρηματίας (κάτοικος περιοχής Πάρκου)

3.            ΑΫΦΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ – Ιατρικός Επισκέπτης (κάτ. Περ. Πάρκου)

4.            ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ – Αρχιτέκτονας Μηχανικός

5.            ΝΤΑΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-Προεδρος Συλλ. Πολυτέκνων (κάτ. Περ. Πάρκου)

6.            ΦΑΦΟΥΤΗΣ ΑΛΕΚΟΣ-Γεωπόνος (κάτοικος περιοχής Πάρκου)

7.            ΣΑΒΒΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ-Λογίστρια (κάτοικος περιοχής Πάρκου)

8.            ΦΛΟΥΔΑ ΕΙΡΗΝΗ – Ελεύθερος Επαγγελματίας (κάτοικος περιοχής Πάρκου)

9.            ΑΫΦΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ – Ελ. Επαγγελματίας (κάτ. περιοχής Πάρκου)

10.          ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ – Αντ. Συλλ. Σαρακατσαναίων (κάτ. περιοχής Πάρκου)

11.          ΣΚΑΒΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-Ασφαλιστής (κάτοικος περιοχής Πάρκου)

………………………………………………………………………………………………………………………………………

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. ΤΩΡΑ Ανάπλαση του Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου

  Μια μικρή παρατήρηση-διόρθωση για την ανάρτηση σας. Στην επιστολή της ΚΙΝΗΣΗΣ μας, δεν εγκαλούμε κανέναν. Απλά καταγράφουμε αυτά που έχουν συμβεί μέχρι σήμερα και καλούμε την ανάδοχο Εταιρεία να πράξει αυτά που υπαγορεύουν οι συμβατικές της υποχρεώσεις.
  Αν χρειαστεί οποιαδήποτε έγκλιση μας στο μέλλον θα το αποφασίσει η ΚΙΝΗΣΗ και αφού προηγούμενα διαπιστωθεί ότι θίγονται ένομα συμφέροντα.
  Τέλος σας ενημερώνουμε ότι την επιστολή δεν την υπογράφουν ΜΟΝΟ οι 11 συμπολίτες που αναφέρονται στην ανάρτησης σας αλλά και άλλοι 491 ακόμη (592 σύνολο).

 2. Όχι κάτοικος πάρκου

  Καλορίζικος ο καινούργιος Επιβλέπων Μηχανικός

 3. new air

  Ο Δήμαρχος να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραδώσει το πάρκο στους πολίτες μέσα στο χρόνο διάγραμμα που χρειάζεστε για την ανάπλαση του πάρκου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.