Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και ΠΑΜΕ καλούν σε συλλαλητήριο

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και ΠΑΜΕ καλούν σε συλλαλητήριο

pame 5ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Αγρινίου καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής στο Συλλαλητήριο το Σάββατο 5 Οκτώβρη στις 11 το πρωί στην πλατεία Δημοκρατίας .

Σας καλούμε να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική της φτώχειας , της ανεργίας  της εξαθλίωσης , της απαξίωσης  της ανθρώπινης υπόστασης  που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ. Καμιά αναμονή, καμιά ανοχή στα παλιά και νέα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης- Ε.Ε.- κεφαλαίου  που κάνουν τη ζωή μας αφόρητη για να αποκομίζει νέα κέρδη η πλουτοκρατία.

–      Με τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν προβλέπουν μισθούς και συντάξεις με 300€, απελευθερώνουν τις απολύσεις , καταργούν το 8ωρο και την αργία της Κυριακής  και προωθούν δουλειά ήλιο με ήλιο. Καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις και προωθούν τις ατομικές , καταργούν τις επικουρικές συντάξεις και το ΕΚΑΣ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις και στις εργοδοτικές εισφορές, τσακίζουν το εφάπαξ κ.α.

–      Ετοιμάζουν νέα χτυπήματα και διάλυση οργανισμών κοινωνικών υπηρεσιών και παροχής υγείας , όπως ο ΕΟΠΠΥ, προωθούν κλείσιμο νοσοκομείων και νέο χαράτσι 25€ για εισαγωγή , συνεχίζουν τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση.

–      Διαλύουν μεθοδικά και σταθερά τη δημόσια δωρεάν παιδεία  σ’ όλες τις βαθμίδες της, πετάνε τα παιδιά των φτωχών  λαϊκών στρωμάτων έξω από τη γενική μόρφωση, προωθούν την παιδεία των δυο ταχυτήτων , θέλουν τη νεολαία αμόρφωτη , να μη γνωρίζει τα δικαιώματά της, να μην αγωνίζεται  και διεκδικεί.

Γενικότερα θέλουν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα υποταχτικούς και άβολα όντα στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας  και στην πολιτική στήριξης του συστήματος του καπιταλισμού.

Συνάδελφοι,- σες, μπορούμε να σταματήσουμε την άγρια και βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική:

Αν πάρουμε αποφασιστικά την υπόθεση στα χέρια μας, αν η μεγαλοεργοδοσία και οι πολιτικοί τους υπηρέτες μας δουν ενωμένους και αποφασισμένους να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας.

Να ξεπερνάμε τη μοιρολατρία , την υποχώρηση και το συμβιβασμό με αυτή την κατάσταση, να αψηφούμε τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της εργοδοσίας μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς.

Να απομονώσουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που σκοτώνουν , τρομοκρατούν  χτυπούν πρωτοπόρους συνδικαλιστές και όσους αγωνίζονται για τα δίκαιά μας. Τη Χρυσή Αυγή που στηρίζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου πλασάροντας στην εργοδοσία εργάτες με 15€ και 18€  μεροκάματο σαν γνήσιοι δουλέμποροι.

Αγωνιζόμαστε για μισθούς , μεροκάματα, συντάξεις με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες.

Διεκδικούμε μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας. Να καταργηθούν όλα τα αντεργατικά μέτρα.

Αγωνιζόμαστε για άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, έξω από τα δεσμά της Ε.Ε. και των μονοπωλίων , με το λαό να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει αφέντης στον τόπο του.

Όχι άλλη αναμονή, όχι άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία, αγώνας τώρα για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας, αγώνας ρήξης και ανατροπής .

Δε φτάνει να αλλάξει μόνο η κυβέρνηση, πρέπει και να ανατραπεί η εξουσία των μονοπωλίων και των καπιταλιστών για να δούμε σαν εργαζόμενοι «άσπρη μέρα».

ΟΛΟΙ στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ Σάββατο 5 Οκτώβρη ώρα 11 π.μ. στην πλ. Δημοκρατίας.

Κλιμακώνουμε την πάλη μας , προετοιμαζόμαστε, παίρνουμε αποφάσεις σε κάθε κλάδο , σε κάθε χώρο δουλειάς για απεργία στο τρίτο δεκαήμερο του Οκτώβρη 2013.
ΤΟ Δ.Σ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο ( ΠΑΜΕ) καλεί τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και όλο το λαό της περιοχής , στο συλλαλητήριο το Σάββατο 5 Οκτώβρη στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία  στο Αγρίνιο ενάντια στα νέα και παλιά βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης.

Προετοιμάζουν το έδαφος να επιβάλλουν με νέα μέτρα, νέους μισθούς και συντάξεις πείνας με 300€ . Απελευθερώνουν  τις απολύσεις, καταργούν το 8ωρο- 7ωρο, καταργούν επικουρικές συντάξεις  και το ΕΚΑΣ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες, προωθούν νέες μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές.  Καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις και προωθούν τις ατομικές.

Διαλύουν τη δημόσια  παροχή υγείας- πρόνοιας, καταργούν τον ΕΟΠΠΥ για να κερδοσκοπεί το ιδιωτικό κεφάλαιο στο χώρο της υγείας. Διαλύουν τη δημόσια δωρεάν παιδεία κ.λ.π.

Όχι άλλες θυσίες για το λαό , αγώνας εδώ και τώρα για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε εγρήγορση και αγώνα  ενάντια στα μέτρα και πολιτική κυβέρνησης- Ε.Ε. – κεφαλαίου.

Να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων, η οργάνωση της πάλης , η ισχυροποίηση των ταξικών συνδικάτων για την ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας , της ανεργίας, της εξαθλίωσης .

Όλοι στο Συλλαλητήριο το Σάββατο 5 Οκτώβρη 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο.  

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.