Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Καλύβια Αγρινίου: Στη γιορτή του Αη Γιώργη 2014 (video)

Καλύβια Αγρινίου: Στη γιορτή του Αη Γιώργη 2014 (video)

horsesΤηρώντας την παράδοση κάθε χρόνο λίγες μέρες μετά το Πάσχα, οι Καλυβιώτες πηγαίνουν στο εξωκλήσι του Αι Γιώργη, ανήμερα της γιορτής του.
Μέσα στην πανέμορφη φύση, λίγο έξω από το χωριό, το παλιό πέτρινο εκκλησάκι αποτελεί για όλους τους χωριανούς σημείο θρησκευτικής πίστης και ελπίδας ενώ η Θεία χάρη του καβαλάρη Αι Γιώργη, πάντα τους βοηθά και τους προστατεύει!
Φέτος στην τοπική γιορτή συμμετείχαν και καβαλάρηδες με τα όμορφα άλογά τους , προσδίδοντας μια διαφορετική ¨νότα¨ που δένει αρμονικά την χριστιανική πίστη με την λαϊκή παράδοση!
Στην αναβίωση του εθίμου και την βιντεοσκόπησή του συμμετείχαν οι καβαλάρηδες: Γιάννης Φούκας, Χρήστος Ζαρκάδας, Λάμπρος Λιανός, Χρήστος Μαντέλος και Δημήτρης Ανατσούτσουλας, την επεξεργασία και το μοντάζ έκανε ο μεσολογγίτης Κώστας Σοκόλας, ενώ την επιμέλεια και εικονοληψία είχε ο Γιώργος Πανταζόπουλος.
Η ταινία μικρού μήκους με τίτλο: «Καλύβια Αγρινίου – Στη γιορτή του Αι Γιώργη» που μπορείτε να δείτε από kalyvia.gr αλλά και στο διαδίκτυο. αποτελεί παραγωγή των υπευθύνων της ιστοσελίδας του χωριού .

http://www.kalyvia.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.