Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Καμιά εξέλιξη για το παρεκκλήσι στο Νοσοκομείο Αγρινίου

κατάλογοςΓια αποποίηση ευθυνών από τους αρμόδιους για τη μη ανέγερση ιερού παρεκκλησίου στον χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, κάνει λόγο ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας τςη Χρυσής Αυγής Κ.Μπαρμπαρούσης.
Με την υπ’ αριθ. Πρωτ. 7492/03-04-2014 ερώτησή του είχε θέσει το θέμα «της αδικαιολόγητης καθυστέρησης ανέγερσης ιερού παρεκκλησίου στον περιβάλλοντα χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου». Ωστόσο, ο αρμόδιος υπουργός, έξι μήνες μετά την υποβολή της ανωτέρω ερώτησης, δεν έχει απαντήσει.
Σύμφωνα με τον κ.Μπαρμπαρούση, ήδη από τη στιγμή που εγκαινιάστηκε το νοσοκομείο, οι κάτοικοι της περιοχής είχαν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για την ύπαρξη παρεκκλησίου στο σημείο. Παρότι η Μητρόπολη έχει συγκεντρώσει από δωρεές το ποσό που απαιτείται για την ανέγερση του ναού, η υλοποίησή της δεν μπορεί να προχωρήσει.
Σύμφωνα με καταγγελίες των πολιτών, το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου ισχυρίζεται ότι δεν έχει δοθεί άδεια από του υπουργείο, ενώ το τελευταίο υποστηρίζει ότι η άδεια δόθηκε αλλά το Δ.Σ. είναι αυτό που κωλυσιεργεί. «Σε κάθε περίπτωση, τα θύματα που πληρώνουν την αδυναμία συνεννόησης των αρμοδίων φορέων είναι για άλλη μια φορά οι Έλληνες πολίτες» αναφέρει ο βουλευτής που ερωτά τον αρμόδιο υπουργό:
Έχει δοθεί άδεια από το υπουργείο για την ανέγερση του εν λόγω παρεκκλησίου; Αν ναι, γιατί καθυστερεί η υλοποίησή της; Αν όχι, για ποιο λόγο δεν δίνεται αυτή;
Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να εξυπηρετούνται προσωρινά οι πολίτες μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο;

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.