Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Καμπάνες σε οπαδούς του Παναιτωλικού για το επεισόδιο έξω από τη Θύρα 6!

petzetalkhs1-650x300Bαριές καμπάνες επεφύλαξε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου σε τέσσερις οπαδούς του Παναιτωλικού για επεισόδιο που έλαβε χώρα σε βάρος αστυνομικών στην είσοδο της Θύρα 6 (πέταλο) του γηπέδου στις 25 Σεπτεμβρίου 2011 πριν τον αγώνα της αγρινιώτικης ομάδας με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Το επεισόδιο προκλήθηκε όταν οπαδοί αρνήθηκαν να υποβληθούν στον καθιερωμένο έλεγχο κατά την είσοδο τους στο γήπεδο. Τέσσερις οπαδοί κατηγορήθηκαν για πρόκληση σωματικών βλαβών σε δύο αστυνομικούς και παραβίαση του αθλητικού νόμου και φθορά ξένης περιουσίας.
Αν και από τους οπαδούς υποστηρίχτηκε πως επρόκειτο για περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας εντούτοις το Μονομελές Πλημμελειοδικείο χθες που εκδικάστηκε η υπόθεση για πρώτη φορά μετά από αναβολές, έριξε βαριές ποινές .
Στη μια περίπτωση στο εδώλιο βρέθηκαν τρείς οπαδοί οι οποίοι καταδικάστηκαν για απρόκλητες σωματικές βλάβες που προκάλεσαν ενώ αθωώθηκαν για την κατηγορία της φθοράς ξένης περιουσίας. Στον έναν επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 27 μηνών και πρόστιμο 2000 ευρώ, στον δεύτερο φυλάκιση 18 μηνών και πρόστιμο 1000 ευρώ και στον τρίτο φυλάκιση 12 μηνών και πρόστιμο 500 ευρώ. Και στους τρεις παράλληλα επιβλήθηκε διετής απαγόρευση εισόδου σε γήπεδα ενώ υποχρεούνται σε κάθε αγώνα του Παναιτωλικού να εμφανίζονται δύο ώρες πριν στο αστυνομικό τμήμα και να παραμένουν έως και δύο ώρες μετά τη λήξη. Φυσικά οι ποινές φυλάκισης έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα καθώς είναι εφέσιμες. Παράλληλα εκδικάστηκε ξεχωριστά (καθώς επρόκειτο για ξεχωριστή δικογραφία) και η υπόθεση τέταρτου οπαδού  στον οποίο επιβλήθηκε ποινή τριών ετών φυλάκισης και τρεις χιλιάδες ευρώ πρόστιμο.
Στους κόλπους των αστυνομικών υπαλλήλων επικρατεί ικανοποίηση για την απόφαση,άλλωστε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων είχε δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, ενώ οπαδοί του Παναιτωλικού βρέθηκαν χθες στο δικαστικό μέγαρο για να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.