Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Καμπανάκι κινδύνου για τα έργα ΕΣΠΑ κρούει ο Α. Κατσιφάρας

Καμπανάκι κινδύνου για τα έργα ΕΣΠΑ κρούει ο Α. Κατσιφάρας

katsif Τον κώδωνα του κινδύνου προς όλους τους δικαιούχους και εμπλεκόμενους για την ομαλή και έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων ΕΣΠΑ εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, έκρουσε για μία ακόμη φορά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, καθώς όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, παρατηρείται υστέρηση στη συμβασιοποίηση όσων έχουν ενταχθεί.

«Είναι γνωστή η δέσμευση για την απορρόφηση συγκεκριμένων πόρων για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕ.Π.ΙΝ. για το έτος 2013 καθώς και η ολοκλήρωση των έργων και πράξεων εμπρόθεσμα και σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Όμως, δυστυχώς, σύμφωνα και με τα καταχωρημένα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.), μέχρι τον Αύγουστο του έτους 2013, παρατηρείται σημαντική υστέρηση στην συμβασιοποίηση των ενταγμένων πράξεων στο πρόγραμμα» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Α. Κατσιφάρας συμπληρώνοντας πως «αυτό δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα για την ομαλή και έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται ο κίνδυνος της ανάγκης χρηματοδότησης από εθνικούς πόρους, στοιχείο απαγορευτικό σύμφωνα με τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες της χώρας».

Έτσι, καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προχωρήσουν πλέον δυναμικά, τονίζοντάς πως καθίσταται αναγκαίο να γίνει από την πλευρά τους, κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιταχυνθεί η συμβασιοποίηση όλων των έργων και υποέργων χωρίς νομικές δεσμεύσεις».

«Σε αντίθεση περίπτωση δημιουργείται ο κίνδυνος της διοικητικής απένταξης και της διακοπής χρηματοδότησης των έργων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης και καταλήγει: «Τέλος, με βάση τον ετήσιο προγραμματισμό δαπανών των εμπλεκόμενων φορέων, τους καλούμε να επισπεύσουν τις ενέργειες των Υπηρεσιών σας (Τεχνική, Οικονομική, Υπόλογοι) που εμπλέκονται στην υλοποίηση των έργων για την έγκαιρη και αποτελεσματική ανταπόκριση στις διαδικασίες πληρωμών ώστε να καταχωρούνται άμεσα στο Ο.Π.Σ.».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.