Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Κανένα ψώνιο στην αγορά!

Κανένα ψώνιο στην αγορά!

ψωνια

 Ορίστε,ποιο ήταν το πρόβλημα; Τα μαγαζιά ήταν προαιρετικά ανοιχτά σήμερα, ελάχιστα άνοιξαν- αφού την επόμενη Κυριακή είναι και πάλι ανοιχτά- όσα άνοιξαν το έκαναν για κανα δίωρο, κυρίως μέσα σε κάποιο πεζόδρομο που όλοι πίνουν καφέ. Άλλο να σε αναγκάζουν με το ζόρι να είσαι ανοιχτός.
Και τελικά μερικά σούπερ μάρκετ έμειναν ανοιχτά να πάρει ο κόσμος κονσέρβες μη γίνει κανένας πόλεμος. Επίσης το γνωστό μαγαζί με τα παιχνίδια απλά διευκόλυνε κάποιους που δεν είχαν χρόνο τις επόμενες μέρες. Όποιος θέλει να πάρει τέτοιας ποιότητας παιχνίδι εκεί θα πάει και τις άλλες μέρες, το παράλογο είναι να προσπαθούν άλλοι να πουλήσουν το ίδιο φτηνοπαίχνιδο με όπλο ένα δικό τους ωράριο που να φέρνει το πράμα στα μέτρα τους.
Ούτε γάτα ούτε ζημιά.Όπως λένε και οι άνθρωποι της αγοράς του Αγρινίου που ξέρουν, οι συνήθειες έχουν διαμορφωθεί πια και πρέπει να υπάρξει μεγάλη αλλαγή για να φτάσει ο Αγρινιώτης και ο κάτοικος των περιχώρων να πάνε Κυριακή για… παπούτσια. Άλλωστε και σήμερα η πόλη ήταν γεμάτη στο κέντρο, χιλιάδες κόσμος στα καφέ, στον ήλιο και στο παγοδρόμιο(όπως και όπου είχε παιδική εκδήλωση)αλλά ψώνια δεν είχε…
Δεν είναι δηλαδή ότι πείστηκε ο κόσμος να μην ψωνίζει από την απεργία που έκαναν τα μέλη του σωματείου “η Ένωση” που έχουν φτιάξει ιδιωτικοί υπάλληλοι στην πόλη. Άλλη η δική μας η αγορά και η καλύτερη ρύθμιση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η αυτορύθμιση.
Και δεν είναι όλες οι αγορές το ίδιο ε; Σε μας εδώ ο Εμπορικός Σύλλογος βλέπει αυτές τις συνήθειες. Δεν έχουμε καμιά σχέση με την Κηφισιά π.χ. που οι ίδιοι οι έμποροι ήθελαν να κάνουν μια “λευκή νύχτα” και πετάχτηκε ο Καραμέρος με τη Δούρρου και δεν τους έδωσαν άδεια! Εκεί είναι άλλο το κόλλημα. Να σου λένε οι έμποροι “ρε άσε μας να κάνουμε τη δουλειά μας”(γιατί και εισοδήματα έχουν εκεί και κόσμο που ξενυχτάει)κι εσύ να λες τα δικά σου για “λευκά κελιά και ανοιχτά μαγαζιά”!
Αλλά είπαμε η τρέλα δεν πάει στα βουνά, στην Ελλάδα. Είναι μέσα στο κέντρο των πόλεων κυρίως. Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι η “Κυριακή του Κυρίου” και η “Κυριακή των Κεκτημένων”(κάποτε απαγορευόταν να ανοίξουν αλυσίδες στο Αγρίνιο άλλωστε αλλά αυτό δεν έφερε ανθηρά μαγαζιά ή καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ασφάλισης).
Το αληθινό πρόβλημα είναι μήπως κάποια μέρα μείνουν μόνο εκείνοι που πουλάνε πάμφθηνο και αμφιβόλου προελεύσεως εμπόρευμα. Είτε αλυσίδες είτε λαθρέμποροι. Άλλωστε όταν συμπίπτουν σε ένα πράγμα η “Δεξιά του Κυρίου” και οι “Μόνιμοι Αγώνες”τότε μάλλον κάπου αλλού βρίσκεται η αλήθεια.
Γ.Σ.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. antikeimenikos

  Όταν γίνει ο δρόμος για Πάτρα, εκεί η αγορά ήταν ανοιχτή σήμερα, θα φεύγουν καραβάνια από το Αγρίνιο για να ψωνίσουν.

  Όποιος έχει περπατήσει την Πάτρα Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα βαριέται να χαιρετάει Αγρινιώτες…

 2. ταλιμπάν ορθόδοξος

  Τόσο αλλοτριωμένοι κάποιοι, που όχι μόνο πηγαίνουν την Κυριακή για ψώνια, λες και δεν τους φτάνουν οι υπόλοιπες μέρες, χωρίς να σκέφτονται τους εργαζομένους, αλλά πηγαίνουν και 100 χλμ μακριά…

 3. antikeimenikos

  Όταν πάω για ψώνια την Κυριακή και χαλάω λεφτά τον εργαζόμενο σκέφτομαι… Άλλες μέρες δεν προλαβαίνω και παραγγέλνω μέσω ίντερνετ…

  Πήγαινε μία βόλτα να δεις τι γίνεται στις άλλες πόλεις τις Κυριακές και τα καλοκαίρια που εμείς εδώ κλείνουμε και μετά έλα μίλα μας για αλλοτρίωση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.