Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Κανονικότητα

strifto
Το καλό είναι πως το facebook επανήλθε στα γνωστά κυβικά του. Έχει γεμίσει παντόφλα θαλάσσης, άμμο, δάχτυλα, μπύρες και βαμμένα νύχια. Επανέρχεται η κανονικότητα.Κι όχι, όσοι νόμοι και να βγουν αυτές τις Κυριακές αποκλείεται να υπάρχουν ανοιχτά μαγαζιά στην πόλη. Η κουβέντα γίνεται για τις άλλες Κυριακές κι αν δεν είσαι καφετζής, παγωτατζής, ταξιτζής, ΔΕΗτζής σε υπηρεσία, πιλότος,τουριστικός υπάλληλος, παπάς, ένστολος (επίσης σε υπηρεσία) και εκατοντάδες άλλα επαγγέλματα που απλά κάνουν ρεπό αντί αγίας αργίας της Κυριακής. Κι αν δεν είσαι σε αυτές τις πόλεις που για 3-4 μήνες έτσι κι αλλιώς έχουν κόσμο για όλες τις μέρες.
Καλό είναι, επίσης, που επανήλθαν ξεκάθαρα εκείνοι που θέλουν να αλλάξουμε προσανατολισμό μέσω νομίσματος και φίλων. Κι επανήλθαν καθαρά και ξάστερα πλέον, όχι κρυμμένοι μέσα σε κόμματα/μπαμπούσκες. Ήδη διεγείρουν τα πλήθη στα καφενεία όπου ακούς ότι “ήρθαν και τ’ άλλα τα λαμόγια να μας βάλουν μνημόνια” ή βλέπεις και πάλι το μανιασμένο βλέμμα που κάνει την χαρακτηριστική κίνηση με το νοερό μαχαίρι να κόβει κάτω από το λαιμό.Οι κ.κ. Λεουτσάκος, Λαπαβίτσας, Καζάκης, Τουσέν(με κάλτσες), Ζωή(χαμηλόφωνα), Χατζηστεφάνου(θεωρητικός), είναι μόνο μερικοί από τους φωτισμένους της πολιτικής σκηνής μας που το λένε πια ξεκάθαρα ότι πρέπει να πάρουμε τη νομισματική τύχη της χώρας στα χέρια μας.Δεν λένε όλοι πως θα γίνει αυτό κι αν εννοούν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή με… σύμμαχο το Λίβανο και την Τουρκία.Αυτά είναι λεπτομέρειες. Το βασικό είναι να κόβουμε δικό μας χρήμα που θα το δίνουμε σε μισθούς και συντάξεις. Όταν θα τελειώνει θα κόβουμε κι άλλο και στο μεταξύ θα ανασυγκροτηθούμε παραγωγικά οπότε νιέμα προμπλέμα(no problem για τους μη ρωσομαθείς).
Βέβαια τι να τους κάνεις όλους αυτούς τους δραχμιστές αν έχεις στους….ευρωπαϊστές υφυπουργό που έχει πει στις 11 Σεπτεμβρίου του 2011 ότι “λάθος ανθρώπους σκότωνε η 17 Νοέμβρη”! Ή άλλον υφυπουργό, ο οποίος έχει παραδεχτεί ως δήμαρχος ότι, ένεκα ρευστότητος, είχε ένα μαύρο κι ένα άσπρο ταμείο, είναι Κρητίκαρος, ψηλός λεβέντης, ρίχνει μπαλωθιές και μόλις τον Απρίλιο που μας πέρασε έγραψε στο twitter ότι “ο Βαρουφάκης αποδεικνύει πόσο μαϊμούδες και αρκουδίτσες της μέρκελ και του σόιμπλε ήσασταν όλοι σας.γι’ αυτό μουρμού κι αχνιά”!
Δεν ξέρω τι σημαίνει “μουρμού κι αχνιά” αλλά τα υπόλοιπα τα πέτυχε όλα ο γιος της λεβεντογέννας…
Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. antikeimenikos

  Μέσα σε ένα 6μηνο διέλυσαν τη χώρα οι αριστεροί και οι κομμουνιστές. Από 2,9% πρόβλεψη για ανάπτυξη το 2015 πάμε καρφί για -5%…

  Οι τράπεζες έκλεισαν και θέλουν εκ νέου 25 δις για ανακεφαλαιοποίηση.

  Ο τουρισμός πήρε την κατηφόρα.

  Και όλα αυτά γιατί; Για να κάνει το κομμάτι του ο Μπαρουφάκης και να νιώσουν περήφανοι οι ψεκασμένοι ψηφοφόροι για ένα 6μηνο. Γιατί μετά το 6μηνο το ΑΡΙΣΤΕΡΟ PARTY τελείωσε και τώρα όλοι μας θα πρέπει να πληρώσουμε το τρίτο μνημόνιο…

  Μας κατέστρεψαν οι ψεκασμένοι!!

 2. v.kont

  Εκτός τόπου και χρόνου πάλι.Τα υπόλοιπα από κοντά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.