Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Καποδίστριας 2 και περιφέρειες.

Καποδίστριας 2 και περιφέρειες.
Διάφορα σενάρια υπάρχουν για τον Καποδίστρια 2 σε επίπεδο των περιφερειών. Εκείνο που κάτα μία έννοια θα διαμορφώσει τον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη στη Δυτική Ελλάδα είναι μάλλον τα Ιόνια νησιά και πως αυτά θα κατανεμηθούν διοικητικά. Σύμφωνα με το ένα σενάριο 7 μεγάλες περιφέρειες (Αττικής, Πελοποννήσου-Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου, Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας, Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και Βορείου Αιγαίου) προβλέπει ο νέος Καποδίστριας.

Στο κομμάτι που αφορά τη περιοχή μας: Σε αυτές τις περιφέρειες δεν υπάρχει η υπάρχουσα της Δυτικής Ελλάδας. Αντίθετα προβλέπει Πελοποννήσου-Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου από τη μια, Στερεάς Ελλάδας από την άλλη.

Η επικρατέστερη εκδοχή είναι η Αιτωλοακαρνανία να ενσωματωθεί στη Περιφέρεια Στερέας Ελλάδας και Θεσσαλίας. Χωράει όμως ο νέος αυτοδιοικητικός μια απέραντη περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας παράλληλα σε μια μικρή,που είναι Κέρκυρας-Λευκάδας;

Συμπέρασμα: Όπως και να έχει, η Αιτωλοακαρνανία θα ενσωματωθεί σε μια ευρεία περιφέρεια που είτε θα έχει ως κέντρο τη Πάτρα, είτε ( το επικρατέστερο σενάριο) θα περιλαμβάνει τουλάχιστον την Στερεά Ελλάδα.

Αυτή είναι μια πρώτη ( αμυδρή) εικόνα για τις περιφέρειες στο Καποδίστρια 2. Υπενθυμίζουμε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι οι περιφερειάρχες να είναι αιρετοί.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.