Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Καρατζαφέρης: «Άλλοι δουλεύουν για την Ελλάδα κι άλλοι δουλεύουν την Ελλάδα»! (video)

Καρατζαφέρης: «Άλλοι δουλεύουν για την Ελλάδα κι άλλοι δουλεύουν την Ελλάδα»! (video)

φωτογραφία 3 (11)Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σε  ξενοδοχείο του Αγρινίου ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, λίγο πριν μιλήσει σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματός του, με μάλλον περιορισμένο αριθμό και ενδιαφέρον, πάντως.
Ο κ. Καρατζαφέρης αρχικά είπε ότι πρόκειται για πολύ σημαντικές εκλογές καθώς πρόκειται σύντομα η Ευρωβουλή να αναλάβει πολύ σημαντικές αρμοδιότητες και το 80% των αποφάσεων για την καθημερινότητα να παίρνονται από αυτή. «Μπορεί να είναι εκεί λίγο για τα πανηγύρια αλλά όχι και να στείλουμε και τραγουδιστές και ποδοσφαιριστές», είπε.
Στη συνέχεια ο κ. Καραρζαφέρης επέμεινε πολύ στην σύγκριση των δικών του πεπραγμένων στην Ευρωβουλή και εκείνων του κ. Σαμαρά και γενικά των ευρωβουλευτών των κομμάτων που αυτή τη στιγμή είναι στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής, λέγοντας «άλλοι δουλεύουν για την Ελλάδα κι άλλοι δουλεύουν την Ελλάδα».
Όπως ανέφερε έκανε 101 ομιλίες στην ευρωβουλή και 663 ερωτήσεις σε επιτρόπους, πρώτος ανάμεσα σε 732 ευρωβουλευτές. Ενώ ο κ. Σαμαράς έκανε 15 ομιλίες και 8 ερωτήσεις, «προτελευταίος από τους Έλληνες και από τους τελευταίους στο σύνολο». Επίσης αναφέρθηκε και σε τροπολογίες σε εθνικά θέματα στην Ευρωβουλή όπου τα άλλα κόμματα-και ειδικά το ΠΑΣΟΚ-κράτησαν, όπως ανέφερε, στάση που δεν ξέρουν οι Έλληνες, όπως να μην αναγνωριστούν οι γενοκτονίες και οι αγνοούμενοι της Κύπρου ή να μην αποσυρθεί το casus belli από την Τουρκία ως προαπαιτούμενο.

Ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ. στη συνέχεια έδωσε το πολιτικό στίγμα του κόμματός του:«Ανήκουμε στους ευρωσκεπτικιστές και είμαστε απέναντι στα Μερκελικά κόμματα. Με τον Νάιτζελ Φάρατζ φρενάραμε το ευρωσύνταγμα και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Πιστεύουμε σε μια Ευρώπη των Εθνών με κυρίαρχα κράτη. Ο Καραμανλής μας έβαλε στην ΕΟΚ και όχι σε αυτό το πράγμα που υπάρχει σήμερα. Με το σκληρό ευρώ ματαιοπονούμε και αν δεν βρεθεί τρόπος να υπάρξει ισοτιμία με το δολάριο καλά θα είναι να αρχίσουμε να ψάχνουμε εναλλακτικές και να ψάλουμε την εξόδιο ακολουθία(σ.σ από το ευρώ). Οι αποφάσεις πλέον είναι γνωστό ότι παίρνονται σε ένα πύργο έξω από το Βερολίνο και δεν υπάρχουν Βρυξέλλες. Συμμετέχουν Γερμανοί, Ολλανδοί, Αυστριακοί, Φιλανδοί και εσχάτως και ο Γιούνκερ».
Σε ερώτηση γιατί δεν έκανε κάποια κοινή κίνηση με τα άλλα κόμματα από τον ίδιο χώρο απάντησε ότι «ο κ. Πολύδωρας δεν θα έκανε ταρζανιές αν δεν τον έβγαζαν από πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Νικολόπουλος το ίδιο αν δεν τον έβαζαν υφυπουργό σε νεότερο υπουργό και ο κ. Ψωμιάδης αν τον έβαζαν στο ευρωψηφοδέλτιο όπως εκλιπαρούσε πριν λίγες μέρες». Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι «ένα τριχοτομημένο κόμμα με τον κ. Τσίπρα να παίρνει οδηγίες από το βαθύ αμερικάνικο κράτος στο Πανεπιστήμιο του Ίστον, τον κ. Λαφαζάνη να είναι σταλινικός και τον κ. Δραγασάκη να είναι ήξεις- αφήξεις». Στην ερώτηση τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα απάντησε μια νέα ανασύσταση της αστικής παράταξης όπως το 1909, το 1952 με τον Συναγερμό, το 1964 και το 1974.
Σε άλλη ερώτηση πως μπορεί να γίνει αυτό όταν ο συγκεκριμένος χώρος σπαράσσεται και ο ίδιος θεωρείται ότι «τιμωρήθηκε» επειδή συμμετείχε σε μεταβατικό σχήμα πριν αποχωρήσει, απάντησε: «Κατάφερα να διώξω τον Παπανδρέου γιατί ήταν επικίνδυνος έχοντας το 5%. Θα μπορούσα να γίνω αντιπρόεδρος της τότε κυβέρνησης. Έθεσα τρεις όρους για μη μείωση μισθών, για εθνική κυριαρχία και εθνικά θέματα και όταν δεν τηρήθηκαν αποχώρησα αφού άφησα να περάσουν κάποιες ώρες για να μην καταρρεύσουν τα χρηματιστήρια. Μας έφεραν 600 σελίδες μνημόνιο αμετάφραστο στα Αγγλικά και μας είπαν ότι έπρεπε να το μεταφράσουν οικονομολόγοι. Τελικά άφησαν αμετάφραστα τα σημεία για τη λίστα Λανγκάρντ. Εμένα δεν με πήραν τηλέφωνο οι Αμερικάνοι να βγάλω τον Καρυπίδη ή τον Κρανιδιώτη από το ψηφοδέλτιο όπως πήραν Σαμαρά και Τσίπρα. Το γράφω και στο φυλλάδιό μου ότι δεν προσκυνάω Αμερικάνους, Εβραίους, Ολιγάρχες, Τούρκους και Σκοπιανούς».

φωτογραφία 3 (9)

φωτογραφία 3 (11)

φωτογραφία 4 (5)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.