Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Κατάληψη οι φοιτητές (video)

Κατάληψη οι φοιτητές (video)

Και παρέμβαση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

κατάληψη-πανεπιστήμιο

 

Υπό κατάληψη βρίσκεται σήμερα η πανεπιστημιακή σχολή του Αγρινίου με τους φοιτητές να επιλέγουν και αυτή την κινητοποίηση ως μοχλό πίεσης για την επίλυση του προβλήματος της σίτισης. Χαρακτηριστικό είναι πως το πανό που τοποθετήθηκε στην είσοδο αναφέρει: “Κατάληψη λόγω πείνας”.
Παράλληλα έληξε η συνάντηση στην Πάτρα του δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου με την Πρύτανη Βενετσάνα Κυριαζοπούλου και αναμένεται η επίσημη ενημέρωση για το τι ειπώθηκε. Μια συνάντηση η οποία προφανώς δεν  περιορίστηκε στο θέμα της σίτισης αλλά θα επεκτάθηκε  και σε άλλα ζητήματα.
Εξάλλου με αφορμή την απόφαση για κατάληψη από τους φοιτητές των πανεπιστημιακών και πολυτεχνικών τμημάτων που βρίσκονται στο Αγρίνιο, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου, εκφράζει την συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα των φοιτητών. Όπως αναφέρει επιπλέον στην ανακοίνωση: ” Τα επίδικα για καλύτερη ποιότητα σίτισης αλλά και το δικαίωμα στην στέγαση αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για να αποκτήσει η νεολαία της πόλης μας πάγια και σταθερή πρόσβαση στις δομές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Η νέα κυβέρνηση οφείλει να σταθεί κοντά τους στο μέτρο του μέγιστου εφικτού. Το Πανεπιστήμιο Πάτρας και η Πρυτανεία του να σταματήσουν να εμπαίζουν τους φοιτητές με εξευτελιστικές λύσεις για το θέμα της σίτισης όπως η μεταφορά του φαγητού τους από το Μεσολόγγι και η μη σταθερή λύση του θέματος της σύμβασης που υπάρχει με ιδιώτη, και που οδηγεί συχνά πυκνά σε κλείσιμο της λειτουργίας της φοιτητικής λέσχης.
Ο δήμαρχος της πόλης οφείλει έστω και καθυστερημένα να αναλάβει πρωτοβουλία για το θέμα διευθέτησης της φοιτητικής μέριμνας. Επιτέλους πρέπει να ανοίξει το θέμα των παροχών προς την φοιτητική και ακαδημαϊκή κοινότητα στη πόλη μας, από όλους τους τοπικούς φορείς.
Καλούμε τους φοιτητές σε ακόμα πιο δυνατή κινητοποίηση, ώστε να χρησιμοποιηθεί σωστά το εργαλείο της πολιτικής και κοινωνικής αλλαγής που έχουμε στα χέρια μας. Να πολλαπλασιάσουν οι ίδιοι το κύτταρο της κοινωνικής ανασυγκρότησης και της ανάσας για αξιοπρέπεια“.

 

κατάληψη-πανεπιστήμιο2

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΠΑΝΕ-6

    NΑ ΓΙΝΕΙ ΕΣΤΙΑ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΧΟΛΕΣ. ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΤΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ,ΦΑΝΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΦΑΝΕΙ… ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ. ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΙΝΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.