Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Κατά πλειοψηφία ίδια τα δημοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης στο Αγρίνιο

DSCN8989

Το ίδιο και τα τέλη βοσκής, αλλά και ο δημοτικός φόρος…

Με πολλά εκτός ημερήσιας διάταξης  θέματα αλλά και  αρκετή ένταση εντός της αίθουσας φτάσαμε σήμερα σε κατά πλειοψηφία, από την δημοτική αρχή και την μείζονα αντιπολίτευση, έγκριση της παραμονής του ύψους των δημοτικών τελών, των τελών ύδρευσης, των τελών βοσκής αλλά και τον λεγόμενο δημοτικό φόρο για τους χώρους του δήμου στα ίδια περσινά επίπεδα. Κι αυτό παρά την  πρόταση αρχικά για μείωση 5% στα δημοτικά τέλη από την μειοψηφία, κάτι που απορρίφθηκε από την δημοτική αρχή λόγω του μεγάλου ύψους των ανείσπρακτων τελών τα οποία μπορεί να φέρουν τελικά ανάγκη για προσθήκη άλλων δημοτικών φόρων αν δεν υπάρχουν τα προβλεπόμενα έσοδα από τον δήμο. Σημαντική συζήτηση έγινε και για τον κανονισμό καθαριότητας του δήμου, περισσότερο όμως με αναφορές στην ανακύκλωση και το κατά πόσον λειτουργεί κανονικά.

Μεγάλη ένταση, όπως αναφέρθηκε, υπήρξε όταν πήρε τον λόγο ο πρώην δήμαρχος κ. Μοσχολιός και αναφερόμενος στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο( στο οποίο δεν παρέστη λόγω ασθένειας, όπως εξήγησε)έκανε λόγο για ψέματα και αρλούμπες από την πλευρά του δημάρχου και της πλειοψηφίας πάνω στο θέμα των δανείων και των ταμειακών αποθεμάτων του δήμου. «Το μόνο δάνειο που πήρα ως δήμαρχος επί οκτώ χρόνια ήταν για το κτήριο στο οποίο είμαστε, της Τράπεζας της Ελλάδας, και θα έκανα ξανά το ίδιο αν είχα σήμερα την ευκαιρία», ανάφερε ο κ. Μοσχολιός. Απαντώντας ο κ. Παπαναστασίου τόνισε ότι «ο δήμαρχος δεν λέει ποτέ ψέματα», ζητώντας παράλληλα να πάψουν οι βαριές κουβέντες στο συμβούλιο, επιρρίπτοντας για πολλοστή φορά ευθύνες σε μερίδα του Τύπου που κατά τον άποψή του δημιουργεί εντυπώσεις. Τον λόγο πήρε και ο κ. Καζαντζής που κατηγόρησε τον κ. Μοσχολιό ότι αδικεί τον εαυτό του και την παράταξή του καλώντας τον να περιγράψει ένα ψέμα που έχει πει η δημοτική αρχή εντός του δημοτικού συμβουλίου.

Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε να συνεχιστεί το πρόγραμμα των Κοινωνικών Δομών για την αντιμετώπιση της φτώχειας μέχρι και τις 31/12/2015, ενώ εγκρίθηκε και η αντικατάσταση ενός από τα οχήματα της ανακύκλωσης από την Εταιρία Ανακύκλωσης με παράλληλη δωρεά ενός οχήματος που δεν θέλει το Αγρίνιο στην 1η ΓΕΝ.

DSCN8989

dimotiko symvoulio1 dimotiko symvoulio2 dimotiko symvoulio3 DSCN8968 DSCN8974 DSCN8980 DSCN8981 DSCN8984 DSCN8987 DSCN8989 DSCN8990 DSCN8991 DSCN8992

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.