Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Κατά πλειοψηφία και ο προϋπολογισμός του 2013

Κατά πλειοψηφία και ο προϋπολογισμός του 2013

“Αν καταλάβω ότι μας ελέγχουν έξω από την αυτοδιοίκηση θα παραιτηθώ”, δήλωσε ο δήμαρχος Αγρινίου.

Στο σημερινό θέμα που ήρθε με ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό του 2013 ο εισηγητής αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Ράπτης έκανε λόγο για έναν προϋπολογισμό στα πλαίσια του περιορισμού των δαπανών που θα διατηρεί όμως την κοινωνική πολιτική που χαρακτηρίζει εδώ και χρόνια το Αγρίνιο. Ο προϋπολογισμός σύμφωνα με τον κ. Ράπτη είναι ισοσκελισμένος στα 109,9 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ερώτηση για την απόκλιση που παρουσιάζουν τα έσοδα που προϋπολογίζονται με αυτά που λαμβάνονται ο δήμαρχος Αγρινίου έκανε λόγο για περίεργη πολιτική της ΔΕΗ-από την οποία έχει ζητήσει εξηγήσεις-σύμφωνα με την οποία ο δήμος πήρε τον Νοέμβριο 520 χιλιάδες για τα ανταποδοτικά τέλη ενώ το Δεκέμβριο 120 χιλιάδες! “Έχω γνώμη τι συμβαίνει, έχω ζητήσει εξηγήσεις και έχω ενημερώσει και την ΚΕΔΕ. Δεν μπορεί να μας λένε σαν δικαιολογία ότι έχουν πληρώσει λιγότεροι, γιατί αυτό είναι αναλογικό” ανέφερε. Ακόμη έγινε αναφορά στη πολιτική που υπήρχε στους ΤΟΕΒ που είναι οργανισμοί αυτοδιοίκητοι από τους αγρότες ιδιωτικού δικαίου και είναι παράνομη η χρηματοδότησή τους, που μπορεί να φτάσει ακόμα και την παρέμβαση εισαγγελέα(σαφής αναφορά για το τι γινόταν παλιά στους δήμους, που αναφέρθηκε και στα δημοτικά τέλη, όταν ο δήμαρχος ζήτησε εξίσωση όλων των δημοτών με το να αναλάβουν όλοι τα ίδια βάρη).

Σε ότι αφορά το θέμα της επιτροπείας ή ποινών λόγω απόκλισης του προϋπολογισμού δόθηκε η εξήγηση ότι ο φετινός έχει καταρτιστεί σύμφωνα με τα περσινά εισπραχθέντα και δεν είναι δυνατόν να περάσει το 10%η οποιαδήποτε απόκλιση. “Αν πάντως καταλάβω ότι είμαι υπό επιτήρηση ή επιτροπεία και διοικούν κάποιοι άλλοι απλά θα φύγω αν και δε μου αρέσει να παραιτούμαι” απάντησε ο κ. Μοσχολιός στην εισήγηση του κ. Νικάκη που έκανε λόγο για εισβολή των ιδιωτών και ειδικά ξένων συμφερόντων όπως τα γερμανικά, μέσω του Καλλικράτη. Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης μάλιστα ανέφερε ότι η επίθεση που έχουν δεχτεί τα λαϊκά στρώματα έρχεται να συμπληρωθεί, αναφέροντας τη δημοτική ενημερότητα για τα χρέη, την οποία πάντως υπερασπίστηκε ως δίκαιο σύστημα ο δήμαρχος Αγρινίου.

Όπως έχει επισημανθεί  ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, ενώ υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Μοσχολιού και της εισηγήτριας της Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας κ. Μπόκα που έκανε λόγο για προϋπολογισμό φτώχειας, παραπλανητικό και εξωραϊσμένο, ζητώντας να σοβαρευτεί η δημοτική αρχή. Ο κ. Μοσχολιός απάντησε ότι δεν δέχεται τέτοια υπόδειξη από τη στιγμή που η κ. Μπόκα ήταν αντινομάρχης παλιότερα όταν “διάφοροι σύμβουλοι είχαν σχηματίσει στρατιές στους διαδρόμους της τότε νομαρχίας”. Παράλληλα υπερασπίστηκε την πρόσληψη του κ. Κολονέλου ως Γενικού Γραμματέα του δήμου Αγρινίου, θυμίζοντας ότι είναι θέση για το δήμο και την πρόοδό του, και όχι για το γραφείο του δημάρχου. “Πρόκειται για στέλεχος με επιστημονική επάρκεια που έχει διοικήσει υπηρεσία και μάλιστα με  πολύ καλά αποτελέσματα”, ανέφερε για τον πρώην  Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.