Κυριακή, 5 Απριλίου, 2020

Καταγγέλει τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

εργατικό

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου αναφέρει σχετικά με την πρόταση του κ. Κορκίδη για 13% μείωση ώστε να μην καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις:

“Νέα μείωση αποδοχών των εμποροϋπαλλήλων της χώρας  κατά 13% για την υπογραφή νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης  απαιτεί με πρόσφατες δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ( Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου)  κ. Κροκίδης , εκβιάζοντας  μάλιστα  τους εργαζόμενους ότι, αν δε δεχτούν από μόνοι τους αυτή τη μείωση, με τη λήξη της μετενέργειας της ισχύουσας συλλογικής σύμβασης, θα ακολουθήσουν  ατομικές συμβάσεις  και οι μειώσεις θα είναι μεγαλύτερες..

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, για μια ακόμα φορά, εμφανίζεται σαν «λαγός» της κυβερνητικής αντεργατικής πολιτικής  και των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας σύμφωνα με τις εντολές της τρόικας.

Συγκεκριμένα προτείνει ο βασικός μισθός από 863€  να κατέβει στα 751€ με το πρόσχημα ότι έτσι  θα στηριχθεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Στην ίδια λογική, σύμφωνα με πληροφορίες, κινείται και η ΓΕΣΕΒΕ

 (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων) λογική, που στοχεύει ευθέως το θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Τη στιγμή που χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι  και ιδιωτικοί υπάλληλοι  παραμένουν  για μήνες απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, τη στιγμή που η φτώχεια , η ανεργία και η εξαθλίωση αποτελούν μόνιμο εφιάλτη  για τους εργαζόμενους , έρχονται οι κύριοι αυτοί  να εκβιάσουν  και να επιβάλλουν τα μέτρα και την πολιτική κυβέρνησης  –  Ε.Ε.- μονοπωλίων στο όνομα της «βιωσιμότητας» των επιχειρήσεων, με τη θεωρία του λιγότερου κακού για τους εργαζόμενους.

Καταγγέλλουμε την τακτική αυτή  των μεγαλοεργοδοτών  και καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου  και τα συνδικάτα τους σε οργάνωση της πάλης , όπως και σε όλους τους κλάδους, να μην περάσει η νέα αντεργατική επίθεση στους μισθούς, στην πάλη για υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων στο πλαίσιο των πραγματικών αναγκών των εργαζομένων.”

Ο λόγος που φαίνεται να επικαλείται ο κ. Κορκίδης είναι να μην πάνε οι εμποροϋπάλληλοι σε ατομικές συμβάσεις γιατί από κει που ο πρώρος μισθός είναι 863 ευρώ(;) θα πάει και εκείνος στα 586 του υπόλοιπου ιδιωτικού τομέα. Για το λόγο αυτό προτείνει 751 ευρώ πρώτο μισθό και διατήρηση συλλογικών συμβάσεων. Φυσικά αυτοί οι μισθοί στους εμποροϋπαλλήλους δίνονται μόνο κατά φαντασίαν κάτι που είναι κοινό μυστικό ειδικά πλην Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.