Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγέλουν πως χάθηκαν ιερές εικόνες

Καταγγέλουν πως χάθηκαν ιερές εικόνες

O πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Πάτρας κ.Γιάννης Πορφύρης μέσω της ιστοσελίδας  του συλλόγου syletpatr.blogspot.gr   γνωστοποιεί καταγγελία  ότι «χάθηκαν» (!) από τον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αμπελακιώτισσας, Ναυπακτίας, οι  ιερές εικόνες, του «Αγίου Νικολάου» και του «Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου».  Παραθέτουμε την ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε και στο blog του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Πάτρας:

ΕΔΩ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑ
[ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ]
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΠΩΛΕΙΑ ΙΕΡΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ
ΑΠΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑΣ


Με την πέννα του ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΡΦΥΡΗ
Μας καταγγέλλουν ότι «χάθηκαν» (!) από τον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αμπελακιώτισσας, Ναυπακτίας, οι εικονιζόμενες, ιερές εικόνες, του «Αγίου Νικολάου» και του «Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου».

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

Παρακαλούμε όσους γνωρίζουν την παραμικρή πληροφορία για το που βρίσκονται οι δύο εικόνες, να  επικοινωνήσουν το συντομότερο, με τις αρμόδιες Αρχές:
την Αστυνομία, την Ασφάλεια, την Εισαγγελία, την Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου, τον εφημέριο Αμπελακιώτισσας κ.λ.π.

ιΙ.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑΣ

Το θέμα δεν θα μείνει ως έχει.
Αδυνατούμε μάλιστα, να πιστέψουμε την πληροφορία, ότι ενώ επώνυμος κάτοικος – ενορίτης, του χωριού, ασχολήθηκε με το πολύ σοβαρό ζήτημα, δυστυχώς, έλαβε εγγράφως και ενυπόγραφα,  την επίσημη απάντηση «υπεκφυγής», ότι: «…δεν εξηγεί τι έννομο συμφέρον έχει…»!!!
Δηλαδή, μας λέει, και υπογράφει (ο αρμόδιος κληρικός), ότι όταν  θα εξαφανίζονται τα ιερά μας κειμήλια, θα πρέπει πρώτα, «να εξηγούμε το έννομο συμφέρον» μας, για να τα προστατέψουμε!!!
Σε ποιόν να το εξηγούμε, αγαπητέ μας πατέρα;;; Σε σένα;;; Πας καλά;;;
Αντί να εξηγούν οι κύριοι, οι αρμόδιοι προς φύλαξη, το τι ακριβώς έπραξαν, για να μη «κάνουν φτερά» τα ιερά μας κειμήλια… κάνουν και το δάσκαλο νομικών ζητημάτων, μήπως και φοβηθεί «ο νοικοκύρης» !!!
Και δεν εξηγούν τουλάχιστο, ούτε το που ακριβώς κατήγγειλαν και πότε, την κάθε εξαφάνιση!!!…


Προσοχή!!! Προσοχή!!!

Επειδή θα αποστείλουμε το ζήτημα, επωνύμως, με στοιχεία, και στην Interpol, καλούνται ΟΛΟΙ, όσοι γνωρίζουν το παραμικρό, να ενεργήσουν ΤΩΡΑ… πριν να είναι αργά.

Ελπίζουμε να ακούει κάποιος, και στην ενορία, αλλά και στην αρμόδια Ιερά Μητρόπολη.

(Συνεχίζεται)

Υστερόγραφο:

Σας κοινοποιούμε την ειδική φόρμα  γιά καταγγελία στην Ιντερπολ.

http://www.interpol.int/Forms/WorksOfArtDatabase

Μπορεί ο οποιοσδήποτε γνωρίζει, να καταγγείλει στην Ιντερπολ, επώνυμα, ηλεκτρονικά, τις απώλειες “Εργων Τέχνης” – Ιερών Εικόνων – Ιερών Λειψάνων- που για τους Ορθόδοξους χριστιανούς είναι Ιερά Κειμήλια αφιερωμένα στη Λατρεία.

Εντός των ημερών θα το κάνουμε και ως Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Αχαϊας!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.