Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Καταγγελία για τα αδέσποτα στην περιοχή του Πανεπιστημίου

Καταγγελία για τα αδέσποτα στην περιοχή του Πανεπιστημίου

Αναγνώστης του agrinionews.gr προέβη στην ακόλουθη καταγγελία: «Από Φιλελλήνων μέχρι το Πανεπιστήμιο, φόβος και τρόμος υπάρχει με τα δέκα αδέσποτα σκυλιά για τους περαστικούς και ιδιαίτερα για τις μανάδες που πηγαίνουν και φέρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο. Κάτι πρέπει να γίνει σύντομα πριν θρηνήσουμε θύματα. Ίσως κάποια υπηρεσία του δήμου πρέπει να φροντίσει».

Τη δημοσιεύουμε για να έχουν γνώση οι αρμόδιοι ενός υπαρκτού προβλήματος και γνωρίζοντας την ευαισθησία επί του θέματος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου που έχει εκφραστεί για το ζήτημα προσφάτως με ανακοίνωση (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ)

Υπογράμμισε η Φιλοζωική πως σε “περίπτωση δε που πραγματικά πρόκειται για αδέσποτα ζώα, δεν μπορούν να ζητηθούν ευθύνες από τα ίδια τα ζώα, παρά από την ανθρώπινη αμέλεια και αδιαφορία που οδηγεί μεγάλο αριθμό ζώων στην εγκατάλειψη στις αντιξοότητες της αδέσποτης ζωής” και θεωρεί “απαραίτητο να εξακριβωθεί η ταυτότητα των ζώων”.

Η Φιλοζωική  επισημαίνει “ότι, η πρακτική της ομαδικής δηλητηρίασης είναι πράξη παράνομη και τιμωρείται από το νόμο με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 1 έτους και χρηματικό πρόστιμο μέχρι 15.000 ευρώ (Νόμος 4039/2012) “. Για το λόγο αυτό, καλεί “όλους τους πολίτες , σε περίπτωση που αντιληφθούν να συμβαίνει μια τέτοια παρανομία, να έρθουν άμεσα σε επαφή μαζί μας και με την αστυνομία καταδεικνύοντας μας τους δράστες για να προβούμε στις αντίστοιχες ενέργειες”.

Κατέληξε στην τότε ανακοίνωσή της η Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου αναφέροντας πως  θεωρεί “πως όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες του Αγρινίου πρέπει να συνεισφέρουν στην επίτευξη του βασικού της στόχου που είναι η απαίτηση από το Δήμο να τηρήσει την υπόσχεσή του για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων στην περιοχή όσο το δυνατόν πιο σύντομα και όπως προβλέπεται από την αντίστοιχη νομοθεσία. Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε καθημερινά , το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων δεν λύνεται με μεμονωμένη δράση της εθελοντικής ομάδας της Φιλοζωικής, αλλά είναι απαραίτητη η αρωγή της πολιτείας”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.